احساس ترس یکی از اصلیترین احساسات انسانی است که هرکسی به نحوی با آن برخورد دارد. برخی دچار ترسهای درونی و عمیقی هستند که در آنها اصطلاحاً بدل به فوبیا میشود و برخی دیگر دچار ترسهای بیرونی. اما در هرصورت، ویژگی اصلی این احساس که آن را مهم میکند این است که احساس ترس همواره در نسبت ما با چیزی دیگر ایجاد میشود. به همین دلیل، ترسهای هر شخص میتواند بیانگر ویژگیهای مهم شخصیتی او باشد.
لارس اسوندسن، نویسنده کتابهای مهمی همچون فلسفه تنهایی و فلسفه ملال، این بار به سراغ کندوکاو ترس رفته است. در کتاب فلسفه ترس میخوانیم که ترسهای جمعی، مثل ترس انسانهای اولیه از پدیدههای ناشناخته طبیعی، مثل رعدوبرق، باعث اتحاد افراد و تشکیل مجموعههای انسانی برای دفع خطرات شده است. درحقیقت، این خطر است که احساس ترس را برمیانگیزد. اما ماجرا به همین سادگی نیست؛ در این کتاب با ابعاد گوناگون مواجهه با خطر و ایجاد ترس آشنا میشویم.
اینکه چگونه ایجاد ترس و تهدید منجر به کنترل کردن مردم در جامعه میشود و حکومتها از این موضوع برای وعده ایجاد امنیت در جامعه استفاده کرده و حکمرانی میکنند، از دیگر سرفصلهای جذاب این کتاب است که تحت عنوان سیاستِ ترس به آن پرداخته شده است.
اسوندسن در نگاهی کلیتر به ترس به عنوان یک احساس، سعی کرده است سازوکار احساسات انسان را در ارتباط با درک و شناخت عقلانی نیز بررسی کند؛ آیا ما از چیزهای ترسناک میترسیم، چون عقل آن را برای ما خطرناک جلوه میدهد؟ در اینصورت، تکلیف ترسهایی که بدون دلیل عقلانی در ما وجود دارند، مانند ترس از تاریکی یا ترس از حشرات چه میشود؟ همچنین او نمودهای بیرونی احساس ترس را قابل بررسی میداند و سعی میکند از مجراهای مختلفی پازل ترس را مرتب کند.
اگر به هر دلیلی فرصت مطالعه کامل این کتاب را ندارید، با دریافت خلاصه کتاب فلسفه ترس از لارس اسوندسن به دو صورت صوتی و متنی از سایت و اپلیکیشن بوکاپو، از محتوای جذاب و مفید این کتاب بهرهمند شوید.
نظرات کاربران