والتر ایساکسون، نویسنده زندگینامههای استیو جابز (پرفروشترین زندگینامهی تاریخ)، اینشتین و بنجامین فرانکلین، این بار به سراغ بزرگترین نابغهی تاریخ، لئوناردو داوینچی رفتهاست.
داوینچی در دفترچههای شخصیاش مطالب بسیاری مینوشت. همین موضوع ایساکسون را مجبور کرد تا برای نقل روایتی که هنر داوینچی را به علم او پیوند میزند، به نوشتههای شگفتانگیز او مراجعه کند و بر اساس اکتشافات جدیدی که درباره زندگی و کار او به دست آمده است دست به قلم شود. او نشان میدهد که چگونه نبوغ داوینچی متکی به تواناییهایی بوده که هر کسی میتواند آنها را در خود ایجاد کند، مهارتهایی همچون کنجکاوی مشتاقانه، مشاهده دقیق و تخیلی که با رویا در هم آمیخته است.
داوینچی خالق دو نقاشی از مشهورترین نقاشیهای تاریخ است، مونا لیزا یا لبخند ژکوند (Mona Lisa) و شام آخر (The Last Supper). این در حالی است که او خود را بیشتر مرد علم و تکنولوژی میداند. او با اشتیاقی فراوان، مطالعاتی که درباره موضوعاتی همچون آناتومی، فسیلها، پرندگان، قلب، ماشینهای پرنده، گیاهشناسی، زمینشناسی و تسلیحات انجام شده بود را دنبال میکرد. توانایی داوینچی در ایستادن در تقاطع انسانیت و علم، او را به خلاقترین نابغه تاریخ تبدیل کردهاست و این همان چیزی که در نقاشی مرد ویترویوسی (Vitruvian Man) میبینیم.
خلاقیت داوینچی نیز همچون سایر نوآوران، حاصل شور و اشتیاق فراوان او بودهاست. او پوست صورتهای جسدها را کند، تصویر عضلاتی که لبها را به حرکت درمیآورد کشید و سپس، بهیادماندنیترین لبخند تاریخ را نقاشی کرد. به مطالعه علم نورشناسی پرداخت، نشان داد که چگونه اشعههای نور قرنیه چشم را تحریک میکنند و سپس توهمات تغییر ابعاد را در شام آخر خلق کرد.
اگر شما هم مشتاق هستید تا بیشتر با زندگی و آثار این نابغهی ایتالیایی آشنا شوید، خلاصه کتاب لئوناردو داوینچی را در بوکاپو از دست ندهید!
نظرات کاربران