خلاصه کتاب
اقتصاد روایی
Narrative Economics

کتاب اقتصاد روایی, به اهمیت داستان ها و برداشت های عموم جامعه از تحولات و رخدادهای اقتصادی اشاره می کند. رابرت جیمز شیلر نویسنده این کتاب, قصد دارد که شما را با پشت پرده آمارهای خشک و بی روح اقتصاددانان آشنا کند. در کتاب اقتصاد روایی متوجه خواهید شد که روایت ها و نقل قول های روزمره یا حتی به خاطر آوردن بحران های اقتصادی گذشته, می تواند روی تصمیم گیری های فعلی یا آتی شما تأثیر بگذارد.
در این کتاب مثال های زیادی آورده شده تا به شما نشان دهد که روایت ها به خودی خود شکل نگرفته و اغلب آن پیشینه ای تاریخی داشته است. برای مثال اقتصاددانی به نام لافر که طراح منحنی لافر است اعتقاد داشت که مالیات کمتر باعث افزایش درآمد مالیاتی دولت می شود. مارگارت تاچر و ریگان با استفاده از این باور رایج توانستند در زمان خود عملکرد خوبی داشته باشند. حتی در آن زمان یک نویسنده رمانی نوشت که در آن عده ای از سرمایه گذاران به خاطر مالیات بالا نتوانسته بودند فعالیت شان را ادامه دهند! مقبولیت این کتاب و پیروزی انتخاباتی ریگان و تاچر به واسطه داستانی فراگیر بود که مدت ها قبل اتفاق افتاده بود. در این کتاب خواهید آموخت که چگونه درک درستی از داستان های اقتصادی داشته باشید و تصمیم های منطقی تری بگیرید.
بنابراین اگر فرصت مطالعه نسخه کامل کتاب اقتصاد روایی نوشته رابرت شیلر را ندارید, پیشنهاد می کنیم این خلاصه کتاب مفید را در وبسایت و اپلیکیشن بوکاپو به صورت صوتی یا متنی مطالعه کنید.
- سرمایه گذاران بازار بورس و کسانی که قصد فعالیت تجاری در بازار پررقابت امروز را دارند؛
- علاقه مندان به روایت های اقتصادی و پیشینه آن؛
- کسانی که می خواهند در بحران های اقتصادی انتخاب هایی نه از سر وحشت, بلکه از روی منطق داشته باشند.
رابرت شیلر (Robert J. Shiller) استاد دانشگاه اقتصاد ییل است که در سال 2013 به همراه 2 اقتصاددان دیگر برنده جایزه نوبل اقتصاد شد. او در یکی از کتاب های خود به نام سرمستی نابخردانه
(Irrational Exuberance) توانست در مورد 2 حباب بازار مسکن و سهام شرکت های آنلاین پیش بینی, درستی داشته باشد.
کتاب اقتصاد روایی نیز اثر معروف دیگر اوست که در سال 2019 به چاپ رسید.