معمولاً به محض آنکه حرف از فلسفه میشود، مردم دو گروه میشوند؛ گروهی آن را امری پیچیده، زمانبر و غیرضروری میدانند و معتقدند یک زندگی ساده نیازی به این همه درگیری ندارد. آنها حتی فکر میکنند سرگرم شدن با فسلفه میتواند زندگی عادی را مختل کند. گروه دیگر اما از امکان کندوکاو در هر چیزی لذت میبرند؛ اینان نمیتوانند پرسشهای مختلفی که در سرشان میچرخد را نادیده بگیرند و فلسفیدن را امری ضروری میدانند؛ چراکه به زندگیشان عمق میبخشد.
خطاب به آنانی که فلسفه را برابر با غلطیدن در جنون و دور شدن از زندگی عادی میدانند باید گفت که این برداشتی ناقص از کلیت فلسفه است. چراکه فسلفه خود مانند علوم مختلف دارای اصول، قواعد و قوانینی است. هیچ فیلسوفی وجود ندارد که بتوان گفت استدلالهای او درست کار نمیکند، حتی اگر با نظراتش مخالف باشیم. بنابراین، فلاسفه باید بتوانند ایده خود را به درستی استدلال کنند. پس مطالعه فلسفه یعنی شناخت استدلالهای مختلفی که درباره جهان وجود دارد.
مطالعه فلسفه برای همراه شدن با یکی از بیشمار فیلسوف و اندیشمند نیست، بلکه حتی زمانی که با مکتب یا نهضت فکریای مخالفت میکنیم، متوجه میشویم که چگونه فکر میکنیم.
کتاب خودآموز فلسفه یکی از کتابهای مهم مل تامپسون است که دکترای فسلفه دارد. او در این کتاب ابتدا میکوشد به این سؤال پاسخ دهد که فلسفه چیست و سازوکار آن چگونه است. سپس به سراغ معرفی مقدمات متافیزیک، رویکردهای مختلف معرفتشناسی، ارتباط ذهن و جسم، فلسفه اخلاق، فلسفه دین و فلسفه سیاست میرود.
در این کتاب میآموزید که چگونه ارتباط میان ذهن و جسم، ارتباط میان انسان و جهان را تعیین میکند و فیلسوفان مختلف چگونه این مسئله را درک کردهاند. مل تامپسون سعی کرده است پرسشهای اساسیای که هر فیلسوف در پی پاسخ به آن برآمده است را معرفی کند.
بنابراین، اگر به هر دلیلی فرصت مطالعه کامل کتاب خودآموز فسلفه را ندارید میتوانید خلاصه کتاب خودآموز فلسفه را به دو صورت صوتی و متنی از سایت و اپلیکیشن بوکاپو دریافت کنید.
نظرات کاربران