چگونه از طریق قانون پذیرش، حتی بدترین نقاط ضعف‌تان را هم تبدیل به نقاط قوت‌تان کنید

چگونه از طریق قانون پذیرش، حتی بدترین نقاط ضعف‌تان را هم تبدیل به نقاط قوت‌تان کنید

با مدیریت درست نقاط ضعف‌تان می‌توانید علاوه بر اصلاح و مدیریت‌شان، از آن‌ها پلی برای موفقیت‌تان بسازید

در افسانه ها آمده است هنگامی که مادر آشیل، او را در رودخانه استیکس فرو برد تا رویین تن شود، جز پاشنه پای آشیل، آب همه جای بدن فرزندش فرا گرفت و به همین خاطر همه جای بدن آشیل رویین تن شد به غیر از ساق پایش. اما غفلت آشیل از همین نقطه آسیب پذیرش، باعث شد که دشمن، با دانستن این نقطه ضعف، او را به کام مرگ بکشاند.

پاشنه آشیل، همان نقاط ضعف ما انسان‌ها است که اگر نسبت به آن بی‌توجه باشیم، از آسیب نقاط ضعف‌مان در امان نخواهیم بود.

اما چطور می شود نقاط ضعف را تبدیل به نقاط قوت کنیم؟

۱. ضعف‌های‌تان را بپذیرید

پذیرفتن نقاط ضعف، به‌معنای دست ‌روی ‌دست گذاشتن و اصلاح نکردن نقاط ضعف نیست بلکه منظور ما این است که به خاطر نقاط ضعفت‌تان، افسرده و دلزده نشوید. فراموش نکنید که هیچ‌کس در دنیا بدون نقاط ضعف نیست.

قبل از هر چیز، دست از سرزنش کردن خود بردارید و سعی کنید خودتان را با همه ضعف‌ها و کمبودهای‌تان بپذیرید؛ این یعنی قانون پذیرش!

شخصی را در نظر بگیرید که به‌شدت از اضافه وزن متنفر است و وزن زیادش را یک ضعف بزرگ می‌داند. او به هر رژیم سختی روی می‌آورد تا از شر چربی‌های اضافی بدنش خلاص شود اما بعد از یک دوره کوتاه و موقتی کاهش وزن، به وزن سابقش بر‌می‌گردد و کابوس اضافه وزن، دست از سرش بر نمی‌دارد.

این شخص ابتدا باید این وضعیت را بپذیرد تا با آرامش برای اصلاح آن اقدام کند در غیر اینصورت رژیم گرفتن جز تنش و تشویش دست‌آورد دیگری برایش نخواهد داشت.

اصلاح نقاط ضعف

۲. از دیگران کمک بگیرید

گاهی اوقات، ممکن است هیچ‌گونه شناختی از نقاط قوت و ضعف‌تان نداشته باشید؛ در این شرایط بهتر است از کسانی که به‌خوبی شما را می‌شناسند کمک بگیرید. اما این نکته را هم در نظر داشته باشید که از همین نقاط ضعف می‌توان در جهت مثبتی استفاده کرد. تعجب نکنید! این همان تکنیکی است که می‌توانید نقاط ضعف‌تان را تبدیل به نقاط قوت کنید.

برای مثال، ضعف شما ممکن است این باشد که در کارها بسیار آرام هستید و این کار ممکن است در بعضی موارد باعث عصبانیت اطرافیان‌تان شود؛ شما آنقدر کارها را آهسته انجام می‌دهید که حتی نمی‌توانید در محل کارتان از عهده انجام کامل کارها بر بیایید و اکثر پروژه‌ها را نیمه‌تمام می‌گذارید. اما تابه‌حال به این نکته توجه کرده‌اید که همین آرام انجام دادن کارها باعث شده که شما با دقت و جزئیات بیشتری به کار بپردازید و نسبت به دیگر همکاران‌تان ظرافت بیشتری در کارهای‌تان دیده می‌شود؟

 

شناسایی نقاط قوت جدید با شناخت نقطه ضعف

به این مثال توجه کنید. فرض کنید که شما نمی‌توانید مانند بسیاری از مردم عادی دیگر، صبح زود از خواب بیدار شوید و همیشه شغل‌تان را به‌خاطر این نقطه ضعف، از دست داده‌اید. اما در عوض، عادت به شب‌بیداری و انجام کارهای فکری دارید. در این مواقع باید ذهن و توان جسمی‌تان را صرف کاری کنید که با این ویژگی شما هماهنگ باشد؛ کاری که نیاز به تفکر دارد و کمتر با نیروی جسم در ارتباط است مثل مدیریت یک وبسایت بزرگ، نویسندگی، طراحی انیمیشن و خلاصه کارهایی از این قبیل.

اما اگر به‌هر دلیلی نمی توانید جنبه مثبت نقاط ضعف‌تان را پیدا کنید، باید سعی کنید عادات خود را تغییر دهید تا بدین وسیله بتوانید در سبک زندگی‌تان تغییراتی بنیادین به‌وجود آورید. در این زمینه با خواندن خلاصه کتاب قدرت عادت اثر چارلز داهیگ به‌خوبی می‌توانید این تغییرات بنیادین را در زندگی‌تان به‌وجود آورید. این کتاب به شما می‌آموزد که چگونه عادات اشتباه را ریشه‌کن کرده و عادات خوب را جایگزین آن‌ها کنید.

خلاصه کتاب بازاریابی ۳.۰
از محصول به مشتری و از مشتری به روح بشر
فیلیپ کاتلر
در ۲۰ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب بازاریابی ۳.۰

۳. نقاط قوت تان را پر رنگ تر کنید

اگر نقاط ضعف زیادی دارید که باعث پایین آوردن اعتماد به نفس تان شده است از این تکنیک استفاده کنید؛ سعی کنید نقاط قوت‌تان را پررنگ‌تر از گذشته کنید.

برای مثال اگر شما عادت به لبخند زدن زیاد دارید و می‌توانید با افراد مختلف ارتباط خوبی ایجاد کنید، دایره این ارتباطات را وسیع‌تر کنید و بیشتر لبخند بزنید. با این کار، کفه ترازوی نقاط قوت‌تان را آنقدر سنگین کرده‌اید که نقاط منفی و ضعف‌های‌تان کمتر اجازه مانور پیدا خواهند کرد و همین موضوع باعث بالا رفتن حس اعتماد به نفس تان می‌شود. در این شرایط می‌توانید راحت تر و بدون تشویش، بر روی اصلاح نقاط ضعف‌تان کار کنید و مطمئن باشید نتیجه بهتری هم خواهید گرفت.

تقویت نقاط قوت

۴. کمی بیشتر وقت بگذارید

لازم نیست در تمامی زمینه‌ها مانند یک شخص حرفه‌ای عمل کنید؛ اما اگر در زمنیه تخصصی خود نقاط ضعف زیادی دارید و این ضعف‌ها مانع پیشرفت شما شده است، حداقل سعی کنید در این زمینه وقت بیشتری بگذارید و سطح خود را یک یا دو درجه بالاتر ببرید. با شناخت نقاط ضعف و تمرین بر روی بهتر کردن آن موضوع می توانید به‌تدریج تبدیل به یک فرد حرفه‌ای شوید و نتایج این اصلاح رفتار را به‌وضوح در زندگی شخصی و کاری‌تان ببینید.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *