بعد از آن که استیو جابز بنیانگذار فقید شرکت اپل چشم از جهان فروبست، جهان دوباره به فرد دیگری نیاز پیدا کرد تا توجهها را به سمت خود جلب کند و تبدیل به تیتر اخبار شود. ایلان ماسک (Elon Musk) کسی است که این جایگاه را پر کرد.
کارآفرین پرحاشیهای که بهدلیل علاقهاش به فلسفه، مسائل علمیتخیلی، رمانهای فانتزی و توجهی که به پیشرفت بشر دارد، روی پروژههای جالب و منحصربهفردی در زمینههای مختلف کار کرده است. با این مقاله از مجله بوکاپو همراه باشید تا بیشتر با این فرد آشنا شوید.
ایلان ماسک کیست؟
ایلان یک کارآفرین آمریکایی است که به مرد آهنین سیلیکونولی شهرت دارد. او را معمولاً با طرحهای بزرگ و جسورانهاش مثل تسلا و اسپیسایکس میشناسند. اما کمتر کسی میداند که او یکی از مؤسسان پیپال (PayPal) است؛ شرکتی که در انتقال پول بهصورت آنلاین نقش دارد.
ماسک یک رویاپرداز است که طرفدارانش معتقدند، میتواند بشر را بهسمت آیندهای بهتر هدایت کند؛ آیندهای که در حال حاضر با وجود بحرانها و مشکلات متعدد بشری، دشوار بهنظر میرسد.
یک آشنایی کوتاه با بیوگرافی ایلان ماسک
ماسک در سال ۱۹۷۱ در پرتوریا در آفریقای جنوبی متولد شد. پدر او اهل آفریقای جنوبی و مادرش اهل کانادا بود. او در سن ۱۲ سالگی یک بازی کامپیوتری ساخت و آن را به یک مجله کامپیوتری فروخت.
مدتی بعد به آمریکا مهاجرت کرد و در دانشگاههای کوئینر و پنسیلوانیا به تحصیل پرداخت و در سال ۱۹۹۷ در رشته فیزیک و اقتصاد، مدرک لیسانس خود را دریافت کرد. سپس در دانشگاه استنفورد در مقطع ارشد ثبت نام کرد؛ اما آن را رها کرد؛ چراکه فکر میکرد، اینترنت خیلی بیشتر از فیزیک میتواند جامعه را تغییر دهد.
ایلان در سال ۱۹۹۵ شرکت Zip2 را تأسیس کرد. این استارتاپ نقشهها و دایرکتوریهای تجاری را برای روزنامههای آنلاین فراهم میکرد. در نهایت این شرکت توسط کامپک (Compaq) که یک شرکت تولیدکننده کامپیوتر بود، خریداری شد.
ماسک سپس یک شرکت خدمات مالی آنلاین تأسیس کرد که X.com نام داشت که بعداً به پیپال تبدیل شد. حراج آنلاین eBay، این شرکت را در سال ۲۰۰۲ خریداری کرد.
اگر میخواهید بیشتر از زندگی شخصی او و سرگذشتش از دوران جوانی تا تبدیل شدن به ثروتمندی افسانهای بدانید، توصیه میکنیم خلاصهکتاب زندگینامه او را در بوکاپو مطالعه کنید.
شرکت های ایلان ماسک چه هستند و چه کاری انجام می دهند؟
ماسک در حال حاضر صاحب شرکتهای متعددی است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
تسلا (Tesla)
بیشتر افراد ماسک را بهعنوان مدیرعامل تسلا میشناسند. تسلا یک شرکت خودروسازی است که به تولید ماشینهای برقی مشغول است. شرکت تسلا قصد دارد با ساخت سیستمهایی که به ذخیره انرژی میپردازد، مثل پنلهای خورشیدی، کاشیبامهای خورشیدی و باتری برای وسایل نقلیه الکتریکی، انتقال به انرژی پایدار را سرعت بخشد.
اسپیس ایکس (SpaceX)
شرکت اسپیس ایکس یک شرکت هوافضا است که در سال ۲۰۰۲ توسط ماسک تأسیس شد. این شرکت روی توسعه فضاپیما و موشک برای سفر به مدار زمین یا سیارههای دیگر تمرکز دارد. این شرکت همچنین مالک استارلینک (Starlink) یا همان اینترنت ماهوارهای است که سعی دارد برای مناطق روستایی که اینترنت مطمئنی ندارند، خدمات اینترنتی ارائه دهد.
نورالینک (Neuralink)
ایلان ماسک همچنین بنیانگذار یک استارتاپ در فرانسیسکو به نام نورالینک است. هدف نورالینک توسعه یک تراشه مغزی است که میتواند با تلفنها و رایانهها ارتباط برقرار کند. این تراشه قرار است به درمان بیماریهای عصبی از افسردگی گرفته تا افراد فلج کمک کند.
شرکت بورینگ (The Boring Company)
شرکت بورینگ، یک شرکت حملونقل زیرزمینی است. هدف این شرکت آن است که با حفر تونلهای زیرزمینی، از میزان ترافیک در شهرها بکاهد.
اگر به دنیای کسبوکارهای بزرگ و مسیر موفقیت آنها علاقهمند هستید، مطالعه مقاله زیر خالی از لطف نیست:
پیشنهاد مطالعه: شرکت آمازون: فروشگاهی برای همه چیزاکس (توییتر سابق)
از آوریل تا اکتبر ۲۰۲۲، خرید توییتر توسط ماسک به طول انجامید. او در ژانویه ۲۰۲۲ شروع به خرید سهام توییتر کرد و در آوریل به بزرگترین سهامدار آن تبدیل شد. او سپس پیشنهاد خرید توییتر را ارائه کرد و این شرکت را با قیمت ۴۴ میلیارد دلار خرید.
اهداف ماسک، ترویج آزادی بیان، خلاصشدن از حسابهای ربات و تبدیل الگوریتم توییتر به متنباز است. او بهتازگی توییتر را ریبرند کرده و نام آن را به X تغییر داده است.
ایلان ماسک چه نظراتی درباره آینده جهان دارد؟
پیشبینیهای ماسک بهدلیل منحصربهفردبودن و دقتی که دارند، معمولاً خبرساز میشود. برای همین در ادامه به برخی از پیشبینیهای ماسک میپردازیم که ممکن است در آینده به وقوع بپیوندد.
- ماسک معتقد است، بهزودی رباتهای انساننما به بخشی از جامعه انسانی تبدیل میشوند و همراه نزدیک انسانها خواهند بود.
- تا سال ۲۰۴۰ ممکن است هوش مصنوعی از انسان ها پیشی بگیرد و به بزرگترین تهدید برای انسان تبدیل شود.
- انسانها بهزودی ساکن مریخ میشوند. اسپیس ایکس قصد دارد در مریخ شهری بسازد که هزاران انسان تا سال ۲۰۲۹ در آنجا ساکن شوند.
- افزایش تولید ماشینهای خودران منجر به تولید ماشینهایی میشود که دیگر فرمان ندارند.
- در آینده بیشتر خودروها برقی خواهند بود.
- خورشید در آینده منبع اصلی انرژی خواهد بود.
یکی از نظرات ایلان ماسک که سروصدای زیادی به پا کرد، نظر او درباره هوش مصنوعی بود. او در نامهای سرگشاده خواستار توقفی ششماهه در توسعه هوش مصنوعی شد تا برای جلوگیری از خطراتی که ممکن است هوش مصنوعی برای جامعه و بشریت داشته باشد، تصمیمی درست گرفته شود.
خلاصهکتاب هوش مصنوعی ۲۰۴۱ به همین موضوع پرداخته است و از تأثیراتی که هوش مصنوعی ممکن است در آینده بر زندگی بشر بگذارد، صحبت میکند.
با توجه به نگرانیهایی که هوش مصنوعی ایجاد کرده است و گمان میرود، در آیندهای نهچندان دور، بسیاری از مشاغل از بین بروند، ایلان ماسک در یک مصاحبه به نسل جوان چند توصیه کرده است.
و در این مصاحبه به نسل جوانی که قرار است در عصر هوش مصنوعی زندگی کند، پیشنهاد میکند تا به سراغ علایقشان بروند. همچنین به آنها توصیه میکند تا حد امکان کاری کنند که برای بقیه افراد جامعه مفید باشند.
اگر شما هم چنین نگرانیهایی دارید و میخواهید در عصر ماشینها، دوام بیاورید، خلاصهکتاب زیر را بخوانید.
سخن آخر
ایلان ماسک در زمینههایی کار میکند که به نظر او برای آینده بشر حیاتی است. مثل اینترنت، فضا و منابع انرژی تجدیدپذیر. او در سال ۲۰۲۱ از جف بزوس بنیانگذار آمازون پیشی میگیرد و به ثروتمندترین فرد جهان تبدیل میشود. او اکنون کسی است که به تیتر اخبار همه جهان تبدیل شده است و تقریباً در هر جایی نامی از او و نظرات او شنیده میشود.
باید منتظر بمانیم و ببینیم بعد از ماسک چه کسی به مرکز توجه جهانیان تبدیل خواهد شد؟
اگر به بیوگرافی افراد مشهور علاقهمندید، میتوانید با مراجعه به بخش زندگینامهها در سایت بوکاپو به تعداد زیادی خلاصهکتاب در این زمینه دسترسی پیدا کنید. برای مثال میتوانید زندگینامه استیو جابز، وارن بافت و جف بزوس را در این قسمت بیابید.
ایلان ماسک یک کارآفرین رویاپرداز است. او بنیانگذار شرکتهای تسلا، اسپیس ایکس، نورالینک و بورینگ است.
وقتی ایلان ماسک شرکت تازهتأسیس خود یعنی Zip2 را فروخت به یک مولتیمیلیونر تبدیل شد. سپس زمانی که اسپیسایکس موشکی پرتاب کرد که اولین وسیله نقلیه تجاری را به ایستگاه فضایی بینالمللی میفرستاد، ماسک را به تیتر اخبار تبدیل کرد.