کال نیوپورت مردی است که بدون دنیای مجازی زندگی میکند. همه ما، حتی اگر این حقیقت را انکار کنیم، اسیر یک جنگ مجازی هستیم. جنگی با مغز، تمرکز و زمانی که هر روز، ناخودآگاه در فضای مجازی از دستمان فرار میکند.
اما یک استاد علوم کامپیوتر توانسته از این جنگ جان سالم به در ببرد. شاید بهترین سوال برای شروع این باشد که کال نیوپورت کیست و چرا باید در عصر ماشینی او را بهتر از همیشه بشناسیم؟ بد نیست در ابتدا سری به بیوگرافی کال نیوپروت بزنیم.
بیوگرافی کال نیوپورت
کال نیوپورت یک مهندس ۳۷ ساله آمریکایی است. شاید عجیبترین چیز درباره او رشته تحصیلی و ارتباطش با دنیای مجازی باشد. او دکتری علوم کامپیوتر از دانشگاه MIT است، اما بههیچوجه درگیر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نمیشود.
کال نیوپورت یک اعتقاد جالب دارد که ما معمولاً به آن فکر نمیکنیم. به گفته او ما از موبایل، اینستاگرام و فیسبوک استفاده میکنیم، ولی تقریباً سودی نمیبریم.
عجله نکنید! این به آن معنی نیست که این وسایل بیفایده هستند؛ نیوپورت معتقد است ما در ازای ساعتهای طولانی که در این دنیا میگذاریم، فقط چند دقیقه سود میبریم.
به نظر شما دلیل این همه اتلاف وقت چیست؟ این نویسنده خلاق یک حقیقت دیگر را در این رابطه فاش میکند. ثروت!
درآمد شبکههای اجتماعی که به نظر میرسد مجانی و برای سرگرمی ما هستند، به این بستگی دارد که ما چقدر در آنها زمان بگذارنیم. هرچه ساعتهای خیره شدن ما به صفحه موبایل بیشتر باشد، این رسانهها پول بیشتری به جیب میزنند. پس شاید بهترین راه این باشد که ما را تبدیل به معتادانی با مصرف بالای اینترنت کنند. اعتیادی که در ظاهر هیچ هزینهای ندارد. البته فقط در ظاهر!
یک لحظه به دنیای بدون موبایل فکر کنید. سخت و ترسناک است؟ کال نیوپورت در سخنرانی تدتاک به شما ثابت میکند اشتباه میکنید. بیشتر ما فکر میکنیم کسانی که از شبکههای مجازی استفاده نمیکنند، منزوی، تنها یا جامعهگریز هستند. اما سرزمین این افراد، زیباتر، آرامتر و عجیبتر از چیزی است که فکر میکنیم. ما سه پیشفرض اشتباه درباره این افراد داریم که کال نیوپورت در ویدیوی زیر، یکبار دیگر آنها را به ما یادآوری میکند.
کتاب های کال نیوپورت
کال نیوپورت به سخنرانیهایش خلاصه نمیشود. او متدهای بهرهوری عجیبی دارد که در کمتر کتابی میتوانید آنها را پیدا کنید. کتاب کار عمیق، کتاب مینیمالیسم دیجیتال و کتاب آن قدر خوب که نتوانند نادیده ات بگیرند، پر از روشهای عجیب و خلاق برای مؤثرتر بودن است.
شاید با خود فکر کنید، کسی که هیچوقت فیسبوک نداشته، چه حرفی درباره جهان مدرن دارد؟ کال نیوپورت درکتابهایش از شرایطی حرف میزند که تمرکز ما را به هم میزند و در مقابل، راهکارهای جالبی برای بازگشت این گمشده به ما میدهد. اشاره به این نکته مهم است که او شبکههای اجتماعی، موبایل و رسانههای دیجیتال را عامل اصلی حواسپرتی میداند.
کتاب کار عمیق
موضوع اصلی کتاب کار عمیق، بررسی این تفکر اشتباه است که با انجام همزمان چندین کار، میتوانیم در وقتمان صرفهجویی کنیم! در حالیکه این استراتژی غلط، تمرکز که تعیین کننده کیفیت نتیجه است را هدف میگیرد. در عین حال میدانیم که دل کندن از شبکههای مجازی، مشغلههای فکری روزمره و … برای متمرکز کردن توجهمان بر روی یک کار ممکن است ساده نباشد. کال در این کتاب راهکارها و نکات موثری برای ساختن یک تمرکز لیزری برای مخاطبانش دارد.
کتاب مینیمالیسم دیجیتال
توصیه اصلی این کتاب این است که پیش از هرچیز، روشهای افراطی برای ترک کردن شبکههای اجتماعی را کنار بگذارید. پس همین حالا ایده خاموش کردن تلفن همراه یا پاک کردن اینستاگرام را فراموش کنید و از یک روش پایدار و مؤثر برای استفاده از زمان در فعالیتهای دیجیتال استفاده کنید.
کال در کتاب مینیمالیسم دیجیتال، یک اصل ساده را مطرح میکند و میگوید: “زندگیِ بهتر از چیزهای کمتر به دست میآید.” این یعنی بیشتر چیزهایی که میشنویم، میبینیم و میخوانیم ارزش چندانی ندارند و فقط تمرکز ما را از موضوع اصلی منحرف میکنند. او سعی میکند راهکارهایی برای سر و سامان بخشیدن به شلوغیهای زندگی در عصر دیجیتال ارائه کند.
یک اتاق شلوغ را تصور کنید. همه وسایلْ روی زمین، تخت و میز پخش شدهاند و هیچچیز سر جایش نیست. چطور میتوان در این اتاق، متمرکز بود و کاری انجام داد؟
دنیای دیجیتال که هرروز زمان طولانی را در آن میگذرانید، درست شبیه همین اتاق است. اما این به آن معنا نیست که نباید پا به این اتاق بگذارید. بلکه به این معناست که باید این اتاق را مرتب کنید.
“ساماندهی دیجیتال” عبارتی است که کال نیوپورت در کتاب مینیمالیسم دیجیتال برای انسان قرن بیست و یکم، یک امر حیاتی میداند. ما باید بر محتوایی که هرروز وارد مغزمان میشود و زمانی که از ما میگیرد کنترل داشته باشیم.
کتاب آنقدر خوب که نتوانند نادیده ات بگیرند
نویسنده این کتاب میگوید که سخنرانیهای انگیزشی استیو جابز، اصلاً شبیه واقعیتش نیست. استیو جابز با لبخند میگوید رؤیاهایتان را دنبال کنید، اما ما این را نمیدانیم که این کلمات از زبان مردی میآید که عاشق رقص و هنر بوده و به دلایل بیزنسیْ اپل را تأسیس کردهاست.
این موضوع جوابی برای این سؤال همیشگی است: اگر با شوق و علاقه وارد یک موقعیت شغلی بشویم و پس از چند سال متوجه شویم که کار موردعلاقه ما نیست، آنوقت تکلیف شوق و اشتیاقمان چه میشود؟ کال نیوپورت ادعا میکند که موفقیت به شغل موردعلاقه ارتباطی ندارد و میتوان در هر فعالیتی با استفاده از یک سری اصول به موفقیت رسید.
معروف ترین اثر کال نیوپورت
کتاب “کار عمیق” به عنوان مشهورترین اثر کال نیوپورت، یکی از پرفروشترین کتابهای آمازون است که بارها از سمت نویسندگان و کارآفرینان مختلف دنیا مورد تحسین قرارگرفته.
نیوپورت که زندگی و کار افراد موفق در سرتاسر جهان را زیر و رو کرده، از سه اصل ساده، امّا کاربردی در زندگی همه آنها حرف میزند: خلاقیت، تاثیرگذاری و کنترل. با شنیدن این سه اصل، همه نگاهی به زندگی و شغلمان میاندازیم. ما چقدر شبیه نابغهها هستیم؟
اگر این اطلاعات کم، اما جذاب شما را هم به فاصله گرفتن از جهان مجازی ترغیب کرده است، اگر شما هم یک روز از اخبار، چک کردن صفحات مجازی و گوشی موبایل دست میکشید، امّا دوباره به آن معتاد میشوید، بد نیست برای چند ساعت تلفن همراهتان را کنار بگذارید و مطالعه کتابهای کال نیوپورت را در اولویت قرار دهید.
کال نیوپورت مهندس و نویسنده آمریکایی است که کتابهای کار عمیق، آنقدر خوب که نتوانند نادیده ات بگیرند و مینیمالیسم دیجیتال از آثار معروف اوست.
کال نیوپورت با کتابهایی که در حوزه خودیاری منتشر کرده است به مخاطبش کمک میکند تا با تمرکز بر کاری که انجام میدهد، از شلوغیهای دنیای دیجیتال رها شود و به پیشرفت فردی و شغلی دست پیدا کند.
کتاب «کار عمیق» معروفترین اثر اوست که در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است. کتابهای «مینیمالیسم دیجیتال» و «آنقدر خوب که نتوانند نادیدهات بگیرند» از دیگر آثار اوست که بسیار مورد توجه مخاطبانش قرار گرفته است.
خیلی خوب بود