تصور کنید بهقدری دارای ثروت و پسانداز هستید که تا پایان عمر خود از کار کردن یا وابستگی به دیگران بینیازید. این شکل زندگی، تعریف جهانی استقلال مالی است. این تعریف شبیه به یک رویا میماند. رویایی که همه ما در پی رسیدن به آن هستیم. اما آیا میشود این رویا به حقیقت بپیوندد؟
ممکن است این رویا در ابتدا دستنیافتنی بهنظر برسد؛ اما استراتژیهایی وجود دارد که آن را دستیافتنی میکنند. اگر تمایل دارید با این استراتژیها، راهکارهایی اختصاصی برای استقلال اقتصادی زنان و نیز راهبردهایی مناسب جهت حرکت به سمت اهداف مالی خود آشنا شوید، این مقاله از مجله بوکاپو را به هیچ عنوان از دست ندهید.
۱۱ قدم تا رسیدن به استقلال مالی
۱۱ عادت مهم وجود دارد که اگر آنها را به زندگی خود وارد کنید، میتوانند به شما کمک بزرگی کنند. در ادامه این ۱۱ عادت مهم را با هم بررسی میکنیم.
۱. اهداف زندگی خود را تعیین کنید
استقلال برای شما چه معنایی دارد؟هدف شما از رسیدن به آن چیست؟ اهداف خود را روی کاغذ بنویسید. بنویسید چه میخواهید؟ سبک زندگیتان شامل چه مواردی است؟ همه اهداف خود را تعیین کنید.
سپس هدف بلندمدت خود را به مراحل کوچک و قابل مدیریت تقسیم کنید. میتوانید برای این کار از آنتونی رابینز کمک بگیرید. او در کتاب پول، به شما یاد میدهد که چگونه اهداف مالی خود را تعیین کنید.
۲. بودجه تعیین کنید
تهیه بودجه ماهانه و پایبندی به آن، بهترین راه برای تضمین پرداخت تمامی صورت حسابها است. این روال منظم اهداف شما را تقویت میکند و عزم شما را در برابر وسوسه ولخرجی قویتر میکند. این امر سبب میشود بتوانید هرچه سریعتر به استقلال مالی برسید.
۳. پسانداز داشته باشید
پسانداز یک منبع عالی برای هزینههای غیرمنتظره است که شما را از دام وام و قرض میرهاند. همچنین عادت پسانداز کردن به شما کمک میکند تا همه پول خود را به شکل بیهوده خرج نکنید و همیشه قسمتی از آن را برای خرجهای ضروری داشته باشید.
البته تنها پسانداز کردن کافی نیست. باید بدانید چگونه از پول، عاقلانه استفاده کنید. این رازی است که جورج کلاسون در کتاب ثروتمندترین مرد بابل با شما در میان میگذارد.
۴. یادگیری مداوم
اگر میخواهید مستقل باشید، باید مدام در حال بررسی بازار مالی باشید و از دانش مالی روز عقب نمانید. این امر به شما کمک میکند تا بتوانید پول خود را همیشه در راه درست سرمایهگذاری کنید و استقلال مالی خود را حفظ کنید. برای عقب نماندن از دانش مالی روز، مجموعه کتاب های اقتصاد و سرمایه گذاری بوکاپو را از دست ندهید.
۵. از اموال خود بهخوبی مراقبت کنید
مراقبت خوب از اموال و وسایل سبب میشود همهچیز از ماشین گرفته تا لباسها و … مدت بیشتری دوام داشته باشند. این امر خود به خود باعث ذخیره پول بیشتری برای شما میشود.
۶. همین حالا سرمایهگذاری را شروع کنید
سرمایهگذاری راهی بسیار مناسب برای رشد پول شما است. البته سرمایهگذاری احتیاج به دانش دارد و بدون دانستن اصول آن، احتمال ریسک برای شما بسیار بالا میرود. برای این منظور کتاب اصول سرمایه گذاری از زبان وارن بافت را از دست ندهید.
۷. فرق چیزهایی که نیاز دارید با چیزهایی که میخواهید را بدانید
بسیاری از ثروتمندان، قبل از رسیدن به ثروت عادت کرده بودند که کمتر از توان خود زندگی کنند. البته منظورمان این نیست که زندگی را به خودتان سخت بگیرید و هیچ خرجی برای خود نکنید. تنها کافی است فرق میان چیزهایی را که واقعا نیاز دارید با چیزهایی را که دلتان خواسته اما خرید آنها واجب نیست بدانید.
۸. مقایسه ممنوع
ما در همه جنبههای زندگی خود، گاهی دچار مقایسه میشویم. شاید این مقایسه در امور مالی، پررنگتر هم بشود. اگر زندگی خود را با دوستان، خانواده یا همکارانتان مقایسه کنید، اغلب احساس کمبود میکنید.
این احساس کمبود باعث میشود از زندگی خود لذت نبرید و حتی اموال خود را به باد دهید. به یاد داشته باشید که سفر هر کسی متفاوت است. تمرکز خود را بر توسعه فردی و رسیدن به اهدافتان بگذارید و از مقایسه زندگی خود با دیگران دست بردارید.
پیشنهاد مطالعه: توسعه فردی را از کجا شروع کنیم؟۹. مراقب سلامت خود باشید
این مورد ممکن است در نگاه اول بیربط بهنظر برسد، اما در اصل بسیار مرتبط است. داشتن زندگی سالم از هر لحاظی مهم است؛ اما در اینجا ما قسمت مالی آن را مد نظر داریم. با مراجعه منظم به پزشک و دندانپزشک میتوانید روی سلامت خود سرمایهگذاری کنید.
ورزش و تغذیه سالم را در روتین روزمره خود قرار دهید تا بیماریهای مختلف، به سراغ شما نیایند. این امر هم ثروت شما را ذخیره میکند و هم باعث میشود لذت بیشتری از اموال خود ببرید.
۱۰. عجله نکنید
استقلال مالی رویای دستیافتنی و قشنگی است؛ اما یادتان باشد که یک شبه اتفاق نمیافتد. شما باید در راه رسیدن به آن تلاش کنید و به جای عجله برای رسیدن، از مسیر لذت ببرید. شما هنگامی که این مسیر را انتخاب کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید، قطعا در مسیر پیشرفت قرار میگیرید.
فقط کافی است عجله نکنید و بدانید با تلاش، حتما به هدف خود میرسید.
۱۱. یک مشاور مالی داشته باشید
این مرحله برای زمانی است که شما به یک نقطه امن مالی رسیدهاید. هنگامی که مقدار قابل توجهی سرمایه داشتید، چه سرمایه مالی و چه سرمایههای غیرنقدی، حتما یک مشاور مالی برای خود انتخاب کنید. مشاور مالی میتواند به شما در حفظ اموال و کسب مال بیشتر کمک بزرگی کند.
استقلال مالی زن
توانمندسازی زنان بهطور واقعی زمانی حاصل میشود که زنان بهطور مستقل تصمیمات مالی خود را اتخاذ کنند. اما در دنیایی که هنوز هم تبعیض جنسیتی وجود دارد، این کار نیاز به رعایت نکاتی دارد. در ادامه برخی از این نکات را با هم بررسی میکنیم.
ما قبل از آن توصیه میکنیم برای آنکه بدانید زنان چگونه میتوانند مقتدر و هدفمند باشند، خلاصه کتاب با شتاب به پیش را در بوکاپو بخوانید.
-
تصمیمات مستقل و آگاهانه بگیرید
تصمیمات مستقل و آگاهانه در زمینه سرمایهگذاری به شما کمک میکند تا بتوانید به استقلال کامل برسید. اینگونه تصمیمات نیاز به سواد مالی دارند. برای رسیدن به سواد مالی از کتابهای این حوزه کمک بگیرید و سعی کنید با جستوجو در اینترنت به روز باشید. برای شروع، کتاب حرفهایی با دخترم درباره اقتصاد میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد.
-
ریسکپذیر باشید
ممکن است زنان به دلیل تبعیضهای جنسیتی جهانی، از قدرت ریسکپذیری کمتری برخوردار باشند. اما اغلب راههای سرمایهگذاری پر ریسک هستند. پس برای موفقیت در کار و رسیدن به استقلال مالی، سعی کنید از نقطه امن خود خارج شوید و قدرت ریسک پذیری در زندگی را بالا ببرید.
-
زود شروع کنید، متعهد بمانید
هنگامی که صحبت از سرمایهگذاری به میان میآید، زمان عزیزترین دوست شما است. هرچه زودتر شروع کنید، مقدار ثروتی که در درازمدت به دست میآورید بیشتر خواهد شد. همچنین بسیار مهم است که به سرمایهگذاری خود متعهد بمانید. همیشه اشتیاق اولیه خود را حفظ کنید و دست از اهداف خود نکشید.
-
برای بحرانهای زندگی آماده باشید
تغییر اجتنابناپذیر است. برخی از تغییرات ممکن است خوشایند ما نباشند، پس بسیار مهم است که خود را برای برنامههای از پیش تعییین نشده آماده کنید. یادتان باشد که بحران و شکست، بخشی از زندگی همه ما محسوب میشود. اگر خانوادهای حامی دارید، میتوانید روی همدلی آنها حساب کنید؛ اما مطمئن باشید هیچکس به اندازه خودتان به کمک شما نمیآید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه پس از تجربه احساس شکست دوباره به زندگی برگردیم؟-
اعتماد به نفس داشته باشید
یک جامعه مردسالار، معمولا اعتماد به نفس زنان را میگیرد. عدم اعتماد به نفس سبب میشود زنان در هیچ اموری نتوانند خود را آنطور که باید نشان دهند و در نتیجه تواناییهای آنان دیده نمیشود. پس اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و بدانید اگر بخواهید، میتوانید به بالاترین سطح درآمد و استقلال مالی برسید.
کلیر شیپمن و کتی کی در کتاب رمز اعتماد به نفس درباره این موضوع حرف میزنند که اعتماد به نفس یک ویژگی مردانه نیست. اگر کنجکاوید در این باره بیشتر بدانید. خلاصه این کتاب را در بوکاپو بخوانید.
مزایای استقلال مالی
مستقل شدن از نظر مالی، مزایای زیادی دارد. چند مورد از این مزیتها رادر ادامه با هم مرور میکنیم.
-
استرس کمتر
همه ما میدانیم که بسیاری از استرسهای زندگی ما ریشه در مسائل مالی دارند. هنگامی که شما از لحاظ مالی مستقل میشوید، این استرسها به حداقل میرسند. این امر، یکی از مهمترین مزیتهای استقلال اقتصادی است.
پیشنهاد مطالعه: مدیریت استرس چیست؟-
انرژی بیشتر برای خودسازی
همانطور که سطح استرس شما کاهش مییابد و زمان کمتری را صرف نگرانی برای مسائل مالی خود میکنید، علاقه بیشتری به بهبود سایر زمینههای زندگی خود خواهید داشت. این امر میتواند سبب خودآگاهی و خودسازی شما شود. آزادی مالی سبب میشود زمان بیشتری را به رشد خود اختصاص دهید.
-
کنترل بر زمان خود
زمانی که دغدغه شغلی و مالی ندارید، وقت شما آزادتر میشود. استقلال مالی به معنای واقعی زمان بیشتری به شما میدهد. شما میتوانید از این زمان برای کارهایی که به آنها علاقه دارید استفاده کنید و این امر عملا کیفیت زندگی شما را بالاتر میبرد.
سخن آخر
همه ما میدانیم که بینیاز بودن از نظر مالی، چه شادی و آرامشی به همراه خود میآورد. استقلال مالی میتواند ما را بینیاز کند و این شادی و آرامش را وارد زندگیمان کند. ما سعی کردیم برای شما که قصد دارید از لحاظ مالی مستقل باشید، نکات کاربردی و مهمی را در این مقاله جمعآوری کنیم. این مقاله میتواند نقطه آغازی برای استقلال شما باشد.
پس همین حالا پس از خواندن آخرین خطوط آن، تصمیم خود را مسجل کرده و رویای خود را به واقعیت تبدیل کنید.
استقلال مالی به این معناست که فرد بهقدری ثروت داشته باشد، که از کارکردن یا وابستگی مالی به دیگران بینیاز باشد.
نکات زیادی وجود دارد که شما را به استقلال مالی میرساند. برخی از این نکات عبارتاند از: تعیین اهداف، تعیین بودجه، پسانداز، یادگیری مدام و .... .
سلام وقت بخیر من بادوفرزند ۱۸٫۱۲ساله میخوام از شوهرم جدا شم ولی نه پس اندازی دارم نه شغلی میخواستم ببینم من باید چکار کنم که بتونم رو پای خودم بایستم میشه کمکم کنید
بادوتا بچه
سلام نسرین عزیز؛
خیلی متأسفیم که تو چنین شرایطی هستین. از اونجایی که این مشکل خیلی پیچیدهست و نیاز به ریشهیابی و صحبت زیاد داره، پیشنهاد ما اینه که حتما از یه متخصص زوجدرمانی کمک بگیرید.