چرا وقت شناسی مهم است

چرا وقت شناسی مهم است و چطور آدم وقت‌شناسی باشیم؟ (۵ تکنیک)

آیا از این که همیشه ددلاین‌ها را از دست می‌دهید یا با عجله به قرار ملاقات‌ها می‌رسید، خسته شده‌اید؟ آیا استرس تاخیر، شما را به جنون رسانده است؟ تا جایی که دلتان می‌خواهد ساعت روی دیوار را از جا بکنید و آن را خرد کنید؟ صبر کنید! نیازی به این کار نیست. کافی است با اهمیت وقت شناسی (punctuality) آشنا شوید.

با مطالعه این مقاله از مجله بوکاپو با چند راه حل اساسی آشنا می‌شوید که می‌توانید با تمرین‌کردن آن‌ها در مسیر تبدیل‌شدن به یک فرد وقت‌شناس قرار بگیرید.

چرا وقت شناسی در کار و روابط شخصی اهمیت دارد و مزایای آن چیست؟

وقت‌شناسی هم در زندگی شخصی افراد و هم در زندگی کاری آن‌‌ها اثرگذار است. برخی از دلایلی که باعث می‌شود وقت‌شناسی اهمیت داشته باشد، به شرح زیر است:

احترام به دیگران

وقت‌شناس‌بودن شما نشانه احترام به دیگران است. زمانی که به‌موقع به جلسات یا قرار ملاقات‌ها می‌رسید، این پیام را به دیگران منتقل می‌کنید که برای آن‌ها ارزش قائلید و به آن‌ها توجه می‌کنید. اگر وقت دیگران را هدر می‌دهید، یعنی به نیازهای آن‌ها بی‌توجهید؛ با آن‌ها همدل نیستید و به آن‌ها گوش نمی‌دهید.

افزایش اعتماد دیگران به شما

اگر همیشه به وقت شناسی اهمیت دهید، دیگران می‌توانند به شما اعتماد کنند. آن‌ها به شما تکیه می‌کنند و می‌دانند که شما به تعهداتتان پایبندید، پس همه پروژه‌ها طبق برنامه پیش خواهند رفت.

کاهش استرس

اگر همیشه دیر می‌رسید یا همیشه کارهایتان را دیرموقع به کارفرما تحویل می‌دهید، دچار اضطراب و استرس خواهید شد. این مسئله می‌تواند روی سلامت روان شما اثر منفی بگذارد. یکی از دلایل انجام این اکار اهمال‌کاری است. اگر از اهمال‌کاری رنج می‌برید، خلاصه کتاب راهنمای درمان اهمال کاری می‌تواند به شما کمک کند.

خلاصه کتاب راهنمای درمان اهمال کاری
اهمال کاری یک انتخاب است
مونیکا رامیرز باسکو
در ۵۱ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب راهنمای درمان اهمال کاری

افزایش فرصت شغلی

کارفرمایان اغلب به کارمندانی که به موقع سر کار می‌آیند یا سر وقت به ضرب الاجل‌ها می‌رسند، توجه بیشتری دارند. این مسئله می‌تواند به رشد کارمندان وقت‌شناس در محیط کاریشان کمک کند.

افزایش مسئولیت‌پذیری در محیط کار

اگر همه در سر کار خود وقت‌شناس باشند، فرهنگ  مسئولیت‌پذیری در محل کار ترویج می‌شود که به کارایی بیشتر منجر خواهد شد.

راهکارهای تقویت مسئولیت پذیری در جنبه های مختلف زندگی پیشنهاد مطالعه: راهکارهای تقویت مسئولیت پذیری در جنبه های مختلف زندگی

بهبود رابطه با مشتری

اگر وقت‌شناس باشید و به‌موقع سر کار بیایید، می‌توانید با مشتریان خود به‌طور مداوم ارتباط برقرار کنید و این ارتباط را بهبود بخشید.

از طرف دیگر هیچ کسی دوست ندارد با شرکتی کار کند که برای وقتش ارزش قائل نیست.  اگر ضرب‌الاجل‌های مشتری را از دست دهید، اعتماد مشتری را از بین می‌برید و شهرت شرکت خود را لکه‌دار می‌کنید.

وقت شناسی در ارتباط با مشتری

افزایش بهره‌وری

زمانی که وقت‌شناس باشید، کارها را به‌موقع شروع می‌کنید و در نتیجه زمان‌های تلف‌شده کاهش می‌یابد. این ویژگی انگیزه و تمرکز شما را افزایش می‌دهد و تأثیر زیادی در بهره‌وری شخصی و کاری شما می‌گذارد.

از طرف دیگر زمان‌های خالی زیادی پیدا می‌شود که می‌توانید سایر کارهای ضروری را در آن زمان‌ها انجام دهید. همچنین دیگر لازم نیست تا بقیه افراد منتظر شما بمانند تا کارها شروع شود.

یک تیم کاری موفق

کیفیت یک تیم کاری به عوامل زیادی بستگی دارد. برخی از این عوامل شامل رعایت جدول زمانی، برنامه‌ریزی، مدت جلسات، دقت، سازماندهی و وقت شناسی می‌شود.

تیم موفق و ۵ ویژگی مهم که بدون آن‌ها، باید فاتحه تیم را خواند پیشنهاد مطالعه: تیم موفق و ۵ ویژگی مهم که بدون آن‌ها، باید فاتحه تیم را خواند

با این ۵ کار، تبدیل به آدم وقت شناسی شوید

حال که با اهمیت وقت‌شناسی آشنا شدید، سعی کنید با استفاده از راهکارهای زیر این مهارت را در خود پرورش دهید.

۱.    کارهایتان را اولویت‌بندی و از قبل برنامه‌ریزی کنید

زمانی که کارهایتان را اولویت‌بندی می‌کنید و طبق آن یک برنامه برای خود می‌چینید، به‌طور واضح و شفاف می‌دانید که باید چه کارهایی انجام دهید؛ در نتیجه راحت‌تر می‌توانید زمان خود را مدیریت کنید و به ددلاین‌ها برسید. سعی کنید ابتدا کارهای سخت را شروع کنید.

همچنین استفاده از یک ریمایندر برای جلسات یا ددلاین‌های مهم می‌تواند به شما کمک کند تا در مسیر باقی بمانید. شاید در نگاه اول اولویت‌بندی امور، کار راحتی به‌نظر برسد. اما این طور نیست. برای انجام این کار می‌توانید از خلاصه کتاب اولویت دادن به اولویت ‎ها کمک بگیرید.

خلاصه کتاب اولویت دادن به اولویت ‎ها
در مسیر اهدافتان قرار بگیرید
استفان آر کاوی
در ۵۴ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب اولویت دادن به اولویت ‎ها

۲.    در صورت لزوم به برخی از کارها نه بگویید

سعی کنید بیش از حد توان خود مسئولیت جدیدی قبول نکنید. شما باید مهارت نه‌گفتن را یاد بگیرید و به برخی از کارها جواب منفی دهید. اگر لازم است کاری حتماً انجام شود، می‌توانید آن را برون‌سپاری کنید.

نه گفتن، عاملی موثر در وقت شناسی

۳.    زمان‌ها را با احتیاط تعیین کنید

سعی کنید از زمان لازم برای انجام هر کاری آگاه باشید و ضرب‌الاجل‌های واقع‌بینانه برای خود تعیین کنید. ددلاین‌های خود را با احتیاط مشخص کنید. برای مثال از این جملات استفاده نکنید:

  • در اسرع وقت انجام می‌دهم؛
  • فقط یک ثانیه طول می‌کشد.

۴.    به خودتان یادآوری کنید که چرا وقت‌ شناسی مهم است

زمانی که می‌خواهید عادت جدیدی را در خود پرورش دهید، باید دید شفافی نسبت‌به آن داشته باشید. بنابراین مدام به خودتان یادآوری کنید که اگر وقت‌شناس نباشید چه هزینه‌هایی برای شما در پی دارد و اگر وقت‌شناس باشید چه مزایایی برای شما خواهد داشت؟

خلاصه کتاب خلق رفتارهای ماندگار
تبدیل شدن به فردی که دوست دارید باشید
مارشال گلداسمیت
در ۴۴ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب خلق رفتارهای ماندگار

برای این کار می‌توانید از مزایایی که در ابتدای مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، کمک بگیرید. یک قلم و کاغذ بگیرید و مواردی را که برایتان مهم هستند، یادداشت کنید. خلق یک عادت جدید کار ساده‌ای نیست. خلاصه کتاب خلق رفتارهای ماندگار به همین موضوع می‌پردازد و به شما کمک می‌کند تا عادات جدید را در خود ایجاد کنید.

۵.    نکات بیشتر

  • قبل از هر چیز مشکل خود را قبول کنید و بپذیرید که وقت‌شناس نیستید؛
  • همه چیز را از شب قبل آماده کنید؛
  • یک وسیله حمل‌ونقل قابل اطمینان پیدا کنید؛
  • ترافیک را همیشه در نظر داشته باشید؛
  • زودتر آماده شوید؛
  • زمانی را برای اتفاقات غیرمنتظره در نظر بگیرید؛
  • تعهدات خود را در یک تقویم بنویسید و هر روز آن را چک کنید.
خلاصه کتاب چک لیست
چگونه با استفاده از چک لیست کارهایتان را به بهترین نحو ممکن به سرانجامی خوش برسانید
آتول گاوان
در ۳۳ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب چک لیست

سخن آخر

گاهی ممکن است، به دلیل برخی از مسائل مثل بیماری، مسائل خانوادگی یا اتفاقات غیرمنتظره شرایط از کنترل شما خارج شود و به شما اجازه ندهد که وقت شناسی خود را برای همیشه رعایت کنید. این مسئله کاملاً طبیعی است. اما چیزی که مهم است، این است که تلاش کنید همیشه وقت‌شناسی را در اولویت‌های خود قرار دهید.

آیا شما خود را وقت شناس می‌دانید؟ چه عاملی باعث شده است که بتوانید این مهارت را به دست آورید؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

بوکاپو مرجع بیش از ۷۰۰ خلاصه‌کتاب است که می‌توانید موضوعات متنوعی را در آن پیدا کنید. اگر به موضوع مدیریت وقت علاقه‌مند هستید، می‌توانید به مجموعه ۸ کتاب برای مدیریت بهتر زمان از سایت بوکاپو سر بزنید.

سوالات متداول
چه تمرین هایی در تقویت وقت شناسی موثر هستند؟

برنامه‌ریزی داشته باشید و کارهایتان را اولویت‌بندی کنید؛ مهارت نه‌گفتن را در خود تقویت کنید؛ ددلاین‌های واقع‌بینانه برای خود تعیین کنید؛ مزایای وقت‌شناسی را مدام به خود یادآوری کنید.

چه کتاب هایی می توانند در زمینه نظم و وقت شناسی به من کمک کنند؟

این کتاب‌ها اما می‌توانند مفید باشند: عادت به اکنون، شیوه سامان دادن کارها، ۱۵ راز مدیریت زمان، اصل ۸۰-۲۰، قورباغه ات را قورت بده، کی؟، چک لیست، خلق رفتارهای ماندگار. خلاصه همه این کتاب‌ها را در بوکاپو بخوانید.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

One thought on “چرا وقت شناسی مهم است و چطور آدم وقت‌شناسی باشیم؟ (۵ تکنیک)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *