کسب و کارهای کوچک پر سود

با کسب و کارهای کوچک پرسود سرمایه تان را دگرگون کنید

معرفی کسب و کارهای کوچک پرسود که سرمایه تان را دگرگون می کند!

شغل مستقل، درامد، سود، تامین رفاه مالی و… این‌ها همه لغاتی هستند که نه تنها زیاد می‌شنویم بلکه به دنبال رسیدن به آن‌‌ها نیز هستیم. شاید این موارد با داشتن کسب و کارهای کوچک پرسود در کنار شغل اصلیمان دست‌یافتنی باشند! شاید هم به دنبال یک شغل پاره‌وقت با درامدی بسیار کمتر از شغل اصلیمان برویم و فقط بخواهیم مخارج روزمره را تامین کنیم. البته که انتخاب با شماست؛ اما بد نیست بدانید روزانه در سراسر دنیا، کسب‌ و‌ کارهای کوچک پر‌سود بیش از پیش در حال گسترش هستند. چرا که با کارآفرینی گسترده، اما سرمایه محدود، به توسعه اقتصادی کمک می کنند.

آیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده که چطور بدون سرمایه زیاد، می‌توان یک کسب‌ و‌ کار سودآور راه انداخت؟ پاسخ در راه‌اندازی یک کسب‌ و‌ کار کوچک نهفته است. بسیار خب، اما این کسب‌ و‌ کارهای کوچک سودآور چه کارهایی هستند؟ آیا در ایران هم می‌توان به راه‌اندازی کسب‌ و‌ کارهای کوچک پرسود روی آورد؟ و چندین سوال و ابهام دیگر که در این مقاله به آن‌ها پرداخته خواهد‌شد.

سخت‌ترین مرحله در هر کاری، مرحله شروع آن است. زیرا احتمالا اطلاعات و تجربه کافی برای انجام آن کار را نداریم و یا اصلا نمی‌دانیم از کجا باید شروع به سروسامان دادن کارها کنیم، با چه چالش‌هایی مواجه خواهیم‌شد و در ادامه باید چطور پیش برویم. به همین دلایل کتاب استارتاپ ۱۰۰ دلاری یکی از بهترین کتاب‌هایی است که می‌توانید برای گذر از سختی و چالش‌های مرحله شروع و به دست آوردن یک دید کلی از مسیر رشد یک کسب‌وکار، از آن کمک بگیرید.

خلاصه کتاب استارتاپ ۱۰۰ دلاری
راه جدیدی برای تامین زندگی‌ مالی‌تان بیابید، کاری را که دوست دارید انجام دهید و برای خود، آینده‌ای جدید بسازید.
کریس گیلبو
در ۳۵ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب استارتاپ ۱۰۰ دلاری

کسب و کارهای کوچک پرسود در ایران

در کشور خودمان، همین حوالی شاید بیخ گوشمان، ده‌ها کارآفرین هستند که با ایده‌های جذاب یک بیزینس پرسود اما بسیار کوچک راه اندازی کرده‌اند که نه تنها خودشان بلکه بسیاری از اطرافیانشان را شاغل کرده است. شاید برخی از این کسب‌ و کارهایی که در ادامه می‌خواهیم به آن‌ها اشاره کنیم، چندان برایتان جدید نباشد، اما نسبت به انجام آن گارد داشته باشید.

اول از هر چیز، اجازه دهید بگوییم که کسب‌ و کارهای کوچک پر‌سود زمانی به درستی رشد می کنند که پای علاقه فردی نیز در میان باشد. اما همه چیز به علاقه شخصی شما ختم نمی‌شود! یک ایده برای اینکه بتواند تبدیل به یک کسب‌ و‌ کار پولساز شود، باید ویژگی‌های دیگری نیز داشته باشد. به علاوه شما نیز باید برای شروع کسب‌ و‌ کار از اصول و قوانین شروع آگاهی داشته باشید.

به همین دلیل قبل از هرچیز، به شما پیشنهاد می‌کنیم دسته‌بندی خلاصه کتاب‌ های کارآفرینی را در وبسایت بوکاپو بررسی کنید. برای هر چالشی که بر سر راه کارآفرینی شما باشد، کتاب‌های ارزشمندی در این دسته بندی وجود دارد.

به بیان دیگر، تا به کاری که انجام می دهید عشق نورزید، یا سرعت رشد خوبی نخواهید داشت یا بسیار مستعد شکست خواهید بود. زیرا از دست دادن آن به منزله از دست دادن عشقتان تلقی نخواهد شد. از این رو ممکن است بها و ارزش آن در ناخودآگاهتان به درستی ثبت نشده باشد.

در ادامه ۷ مورد از جذاب ترین مشاغل کوچک اما پرسود را بررسی خواهیم کرد تا شاید جرقه ذهنی باشد برای راه اندازی آن توسط شما!

۱.    پرورش گل و گیاه

داشتن یک گل‌فروشی، گلخانه و یا به طور گسترده‌تر پرورش گل و گیاه یک شغل بسیار شاد، جذاب و دوست‌داشتنی است. اما خب اگر دنبال این باشید که از همان ابتدا یک گلخانه چند منظوره و مجهز، با پرورش انواع گیاهان کمیاب و گران قیمت راه بیاندازید، قطعا سرمایه‌تان کم تلقی نخواهد شد. پس در این راه بهتر است با گل و گیاهانی که تامین بذر آن‌ها کم هزینه، رشد و تکثیر آن سریع و مراقبت از آن کمترین میزان ممکن است، باشید.

پرورش گل و گیاه در خانه

۲.    کیترینگ خانگی

کسی که بگوید غذای خانگی دوست ندارد، یا واقعا عقلش را از دست داده، یا غذای خانگی خوب نخورده است! خب، شما کاری کنید تا همه این افراد حرف خودشان را پس بگیرند.

کیترینگ خانگی بعنوان یک کسب و کار پرسود

چرا که شما در منزل حداقل امکانات و وسایل برای آشپزی را دارید. حتی اگر به وسایل بیشتری نیز نیازمند باشید،  باز هم سرمایه اندک جوابگوی نیازتان خواهدبود. مزیت این کار این است که فروش را می‌توانید از همسایه‌ها و آشنایانتان شروع کنید تا به قراردادهای بزرگ با شرکت‌های مختلف برای تامین غذای روز نیروی کارشان برسید.

۳.    دیجیتال مارکتینگ

خوشبختانه با روی کار آمدن اینترنت، گستردگی مشاغل به قدری افزایش یافت که همه ما می‌توانیم با داشتن یک لپتاپ، تبلت یا حتی گوشی هوشمند، کسب درامد کنیم. از ادمین پیج‌‌های مختلف در اینستاگرام و تلگرام گرفته تا پشتیبان سایت برای بارگذاری محصولات و… اما حوزه دیجیتال مارکتینگ، کمی متفاوت است.

راه اندازی کسب و کار دیجیتال مارکتینگ

نه کسی صدایتان را می‌شنود، نه صورتتان را می‌بیند! فقط اید‌ه‌های شما و تمام چیزهایی که باید به او منتقل شود از طریق بازاریابی محتوایی برایش نوشته می شود. البته دیجیتال مارکتینگ زیرشاخه‌های متعددی دارد که بازاریابی محتوایی یکی از بهترین زیرمجموعه‌های آن به حساب می‌آید.

شما می‌توانید با کسب دانش کافی، که از قضا آن هم از طریق اینترنت میسر می‌شود، درباره سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو، طراحی سایت به کمک سیستم های مدیریت محتوای آماده (مثل وردپرس)، طراحی گرافیک، برندینگ، سوشال مارکتینگ و… اطلاعات بیشتری کسب کرده و به یک متخصص در این زمینه‌ها تبدیل شوید. سرمایه این کار زمان و کمی هزینه برای یادگیری درست و اصولی است. بعد از آن تجربه شخصیتان سرمایه شما خواهد شد که بیشترین سودآوری را به همراه خواهد داشت.

پیشنهاد مطالعه: بازاریابی دیجیتال چیست؟

۴.    آموزش آنلاین

مجددا به لطف اینترنت، و البته کمی هم چاشنی ویروس کرونا که موجب شد بیشتر به آموزش‌های آنلاین روی بیاوریم، شما می‌توانید هر مهارتی که دارید را از طریق اشتراک ویدیو با سایرین، آموزش دهید و کسب درامد کنید. سرمایه این کار کمی حجم اینترنت، دانش شخصی، یک کامپیوتر شخصی، دوربین (اگر دوست دارید توضیحات به همراه نمایش چهره خودتان باشد)، میکروفون و یک اتاق کوچک برای ضبط ویدیوهاست. البته داشتن یک برنامه‌ریزی درست برای تدریس اصولی نیز ضروری است.

‌آموزش آنلاین به عنوان یک کسب و کار سودآور در ایران

اگر تا‌ به حال فضای کاری آنلاین را تجربه نکرده‌اید، به شما پیشنهاد می‌کنیم کتاب اینجا همه حضور دارند را مطالعه کنید تا ببینید چگونه تکنولوژی و اینترنت روابط کاری و شیوه انجام کارها را دگرگون کرده‌ است.

خلاصه کتاب اینجا همه حضور دارند
قدرت سازمان دهی بدون سازمان
کلی شرکی
در ۳۱ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب اینجا همه حضور دارند

۵.    راه اندازی کامیون غذا

شاید این کسب و کار کمی سرمایه بیشتری نیاز داشته‌ باشد اما سودآوری آن تضمین شده است. به شرط آن که کیفیت و بهداشت غذای تولیدی را حفظ کنید.

فروش غذا در کامیون غذا به عنوان یک کسب و کار پرسود

حتی می‌توانید یک کافه یا بستنی فروشی سیار باشید. یا حتی یک ایده جالب‌تر، در کنار فروش غذا، سوپر مارکت متحرک نیز باشید. سرمایه این کار مواد اولیه، تامین کامیون کوچک مجهز به آشپزخانه و چند میز و صندلی تاشو برای علم کردن بساط جذب مشتری است.

۶.    فروش هنر!

اگر هنرمندید، وقت آن رسیده که از آن درامد نیز داشته باشید. فرقی نمی‌کند که هنرتان بافت لباس کودک، عکاسی، طراحی یا هر نوع هنر دیگری باشد. هر اثر هنری گروه طرفداران مخصوص به خودش را دارد.

کسب درآمد از فروش کارهای هنری

چنانچه کمی برای رشد این پایگاه‌های فروش هزینه کنید، بی‌شک شما را جزو یکی از راه‌اندازان کسب‌ و‌ کارهای کوچک و پر‌سود خواهیم دانست!

۷.    تجارت ارز دیجیتال

نرخ ارزهای الکترونیک به دلایل مختلفی بالا و پایین می‌روند و همین بالا و پایین شدن می تواند باعث سود کلان یا ضرر چشمگیر معامله‌کنندگان آن‌ها شود.

خرید و فروش ارز دیجیتال

خوشبختانه این روزها بسیاری از کانال‌ها و صفحات اینترنتی در حال آموزش این کسب‌ و‌ کار و سودآور هستند. پس سرمایه اولیه شما محدود می‌شود به ریسک پذیریتان در امر تجارت! البته منطقی و عاقلانه است که مادامی که تجربه و تخصص کافی از نحوه کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال و یا هر بازار دیگری را به دست نیاورده‌اید، سرمایه زیادی را وارد آن نکنید.

کسب و کارهای جدید

در نظر گرفتن یک مورد در راه‌اندازی کسب‌ و‌ کار اهمیت بالایی دارد. اگر تا به حال چیزی درباره نیچ مارکت یا بازار گوشه (که با عنوان بازار بکر هم شناخته می‌شود) چیزی نشنیده‌اید، باید بدانید که راه اندازی کسب‌ و‌ کارهای کوچک پر‌سود کمی برایتان چالش برانگیز خواهد‌بود. اما نگران نباشید! اینجا همه چیز را برای از بین بردن چالش‌های احتمالی در نظر می‌گیریم. بازار بکر، همان چیزی است که شما برای رسیدن به سود زیاد به آن نیازمندید.

به بیان ساده‌تر، دنبال راه‌اندازی کسب‌ و‌ کارهای کوچک پر‌سود باشید، اما نه کسب‌ و‌ کاری که اشباع شده‌باشد. چرا که این کار باعث می‌شود به سختی مشتری پیدا کنید. گاهی یک نوآوری کوچک، یک دگرگونی بزرگ به همراه خواهد داشت. مثلا اگر یکی از مشاغل ذکر شده در بخش قبلی را انتخاب کرده‌اید، با این که تقریبا هیچکدامشان اشباع شده نیست و جا برای مانوور شما وجود دارد، سعی کنید کمی چاشنی خلاقیت به آن بیافزایید.

مثلا یک کافه سیار زمانی جذاب‌تر است که به مشتریان خود، امکان شخصی سازی سفارش نیز بدهد. یا هنر شما زمانی برای مخاطب دوست‌داشتنی‌تر خواهد‌بود که با در نظر گرفتن ارزش‌های شخصی او پیاده‌سازی شود. اما فارغ از کسب‌ و‌ کارهای کوچک پرسود ذکر شده، می‌توان به مشاغل دیگری نیز اشاره کرد که کاملا بکر و دست‌نخورده هستند. یکی از این موارد، راه‌اندازی یک اپلیکیشن موبایل با خدمات منحصر‌بفرد است.

در نهایت اگر هیچ‌کدام از ایده‌های بالا نظرتان را جلب نکرده و مایلید ایده‌های بیشتری را بررسی کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ایده‌ های کسب و کار خلاقانه و پولساز را در مجله بوکاپو مطالعه کنید.

برای شروع کسب‌ و‌ کار کوچک و پرسودتان، می‌توانید بهترین مشاوران کسب‌ و‌ کار دنیا را در کنار خود داشته‌باشید! کافی است حاصل تجربیات آن‌ها را در کتاب‌هایشان بخوانید. اگر نمی‌دانید کدام کتاب‌ها برای شروع مناسب‌ترند، می‌توانید از لیست زیر کمک بگیرید:

سوالات متداول
آیا کسب و کارهای کوچک پرسود مستعد شکست پرضرر هستند؟

مساله اصلی اینجاست که یک کسب و کار کوچک معمولا با سرمایه محدود راه اندازی می شود. بنابراین، حتی اگر در ابتدای مسیر، شکست بخورید، ضرر آن چشمگیر نخواهد بود. پس روحیه ریسک پذیری خود را کمی افزایش دهید.

کمترین میزان سرمایه برای راه اندازی یک کسب و کار کوچک اما پرسود چه قدر است؟

بسته به این که چه کسب و کاری برای راه اندازی مد نظر دارید، سرمایه اولیه می تواند متفاوت باشد. اما به طور تخمینی، حداقل سرمایه را می توان حتی تا ۱ میلیون تومان (صرفا برای شروغ نه برای گسترش) کاهش داد.

چطور می توان موفقیت یک بیزینس کوچک را تضمین کرد؟

با رعایت فاکتورهای اساسی، همانطور که ذکر شد علاقه قلبی و البته پشتکار فراوان موفقیت یک بیزینس کوچک حتمی است. ساده بگوییم، بخواهید تا کسب و کارهای کوچک پرسود برایتان موفقیت آمیز باشند!

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *