کارآفرینی

کارآفرینی چیست؟ (راهنمایی برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین موفق)

آیا از کارکردن برای دیگران خسته شده‌اید و می‌خواهید با کارآفرینی کسب‌وکار خود را راه بیندازید؟

آیا داستان کارآفرینان برتر را خوانده‌اید و فکر می‌کنید می‌توانید به‌سادگی مثل آن‌ها از کم شروع کنید و بعد به یک شرکت بزرگ و جهانی تبدیل شوید؟

به هر حال اینکه بتوانید به‌عنوان یک کارآفرین شناخته شوید و رئیس خود باشید، خیلی هیجان‌انگیز است. نه؟ ولی آیا فکر می‌کنید رسیدن به چنین رویایی به همین سادگی است؟

کارآفرینی یا Entrepreneurship به نظر کار خیلی جالبی می‌رسد؛ اما آیا می‌دانستید از هر ۱۰ استارتاپ، ۹ استارتاپ شکست می‌خورد. این آمار ترسناکی است که به ما می‌گوید، نمی‌توانیم برای واردشدن به این مسیر بی‌گدار به آب بزنیم.

با این مقاله از مجله بوکاپو همراه باشید تا با مسیر تبدیل‌شدن به یک کارآفرین و ویژگی‌هایی که باید داشته باشید، آشنا شوید.

کارآفرینی چیست و چگونه می‌توانیم کارآفرین موفقی شویم؟

یک تعریف اولیه از کارآفرینی این است: «راه‌اندازی یک کسب‌وکار با هدف کسب سود و پذیرفتن ریسک‌های مالی در کنار آن.»

در دل این واژه، مفهوم نوآوری وجود دارد. با این کار قرار است یک چیز کاملاً جدید توسعه پیدا کند و یک مشکل حل شود تا نحوه زندگی مردم تغییر کند و بهبود داده شود. به‌طور کلی، یک کارآفرین یک فرد یا گروهی از افراد است که کسب‌وکار خود را راه می‌اندازد.

کارآفرین‌بودن یک سبک زندگی و چیزی بیشتر از صاحب یک کسب‌وکاربودن است. کارآفرین‌بودن در هویت شخص ریشه می‌دواند. او مجموعه‌ای است از ویژگی‌هایی مثل عزم، رهبری، خلاقیت، ریسک‌پذیری و اشتیاق.

این افراد خوشبین هستند و به خودشان ایمان دارند؛ آگاه هستند و مشکلات اطراف را می‌بینند؛ سرسخت هستند و به راه خود ادامه می‌دهند و آنقدر شجاع هستند که دوباره از نو اقدام می‌کنند.

یک کارآفرین نیازی را در جامعه شناسایی می‌کند که تاکنون هیچ کسب‌وکاری به آن توجه نکرده است و سپس برای آن یک راه‌حل پیشنهاد می‌کند. این کار می‌تواند از تأسیس یک شرکت چندملیتی تا مشاغل خانگی را دربربگیرد.

اگر می‌خواهید کارآفرین موفقی شوید، اما هیچ تصوری از زندگی یک کارآفرین، سختی‌های این کار و مزیت‌هایی که دارد، ندارید، خلاصه کتاب هیچ‌وقت به‌دنبال شغل واقعی نروید به‌شدت به شما پیشنهاد می‌شود تا با تصویری واقعی‌تر از زندگی یک کارآفرین آشنا شوید.

خلاصه کتاب هیچ‌وقت به‌دنبال شغل واقعی نروید
چطور کار کردن برای دیگران را متوقف کنید و کسب‌وکار خودتان را راه بیندازید
اسکات گربر
در ۳۰ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب هیچ‌وقت به‌دنبال شغل واقعی نروید

انواع کارآفرینی

زمانی که تصمیم می‌گیرید، یک کارآفرین باشید، باید از بین انواع مختلف آن یکی را انتخاب کنید. این کار می‌تواند یک شرکت انفرادی باشد یا یک تجارت بسیار بزرگ.

کسب‌وکارهای کوچک

زمانی که منابع کافی برای یک کسب‌وکار بزرگ را در دست ندارید، می‌توانید به این طریق کارآفرین شوید. در کارآفرینی کسب‌وکارهای کوچک، معمولاً نوآوری کمتری وجود دارد و می‌تواند صرفاً انجام خوب یک کار باشد. مشاغلی مثل رستوران‌های محلی، خشک‌شویی‌ها، آرایشگری‌ها، نجاری‌ها، خواربارفروشی‌ها و… در این دسته قرار می‌گیرند. سودی که از این مشاغل به دست می‌آید، زیاد نیست.

راه اندازی کسب و کار را از کجا شروع کنیم؟ پیشنهاد مطالعه: راه اندازی کسب و کار را از کجا شروع کنیم؟

استارتاپ مقیاس‌پذیر

در این نوع از کارآفرینی، افراد با این دید دست به راه‌اندازی کسب‌وکار می‌زنند که دنیای اطراف خود را تغییر دهند. آن‌ها به‌دنبال افرادی هستند که خلاقند و خارج از چارچوب فکر می‌کنند. آن‌ها برای اینکه بتوانند پروژه‌های خود را پیش ببرند به سرمایه بیشتری نیاز دارند و برای این کار به‌دنبال جذب سرمایه‌گذار می‌گردند. یکی از انواع کارآفرینی، استارتاپ مقیاس پذیر است.

شرکت‌های بزرگ

اتفاقاتی نظیر ترجیحات مشتریان، تغییراتی که در فناوری رخ می‌دهد، هماوردی با رقبا و… باعث می‌‌شود که شرکت‌های بزرگ مجبور شوند محصولی نوآورانه تولید کنند و آن را در بازار جدید به مشتریان تازه خود ارائه کنند. این شرکت‌ها برای این کار، یا کسب‌وکارهای خلاق را می‌خرند یا خودشان به تولید محصول می‌پردازند.

کارآفرینی اجتماعی

در این دسته، شخص به‌دنبال کسب سود نیست و تلاش می‌کند تا با تولید محصولات و خدماتی، نیازها و مشکلات اجتماعی را برطرف کند.

درواقع، هدفی که این نوع از شرکت‌ها اعلام می‌کنند، بهترکردن جهان است، هرچند درنهایت، اکثر این‌ها خواهان کسب درآمد هستند. این کسب‌وکارها روی دسترسی به غذا، پول و آموزش تمرکز دارند.

یک کارآفرین موفق چه ویژگی ‌هایی دارد؟

کارآفرین کسی است که توانایی و تمایل کافی برای ایجاد و مدیریت یک سرمایه‌گذاری استارتاپی را دارد و می‌خواهد به سود برسد. او می‌داند که این کارش می‌تواند همراه با ریسک باشد. بسیاری از افراد تلاش می‌کنند که یک کارآفرین شوند؛ اما همه آن‌ها موفق نمی‌شوند.

البته نمی‌توان تعریف دقیقی از موفقیت داشت؛ اما می‌توان به برخی از ویژگی‌هایی اشاره کرد که یک کارآفرین با دارا بودن آن‌ها می‌تواند در مسیر سفر خویش با اطمینان بیشتری قدم بردارد.

از ویژگی های شخصیت کارآفرین چه می‌دانیم؟ (۷ ویژگی مهم کارآفرینان) پیشنهاد مطالعه: از ویژگی های شخصیت کارآفرین چه می‌دانیم؟ (۷ ویژگی مهم کارآفرینان)

توانایی ریسک‌کردن

برای هر نوع سرمایه‌گذاری باید ریسک‌پذیر باشید. کارآفرینی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به‌عنوان یک کارآفرین باید شجاع باشید؛ چراکه ریسک‌پذیری یک ویژگی مهم هر کارآفرین است.

نوآوری و ابتکار

یکی از مؤلفه‌های مهم کارآفرین‌بودن، نوآوری است. کسی که می‌خواهد ایده‌های جدیدی داشته باشد و با استفاده از آن ایده، یک کسب‌وکار جدید راه بیندازد و به درآمد برسد، باید شخص مبتکر و نوآوری باشد.

پیتر دراکر نویسنده کتاب نوآوری و کارآفرینی معتقد است هر کسی می‌تواند کارآفرین‌بودن را یاد بگیرد و با انجام نوآوری، کسب‌وکار خود را راه بیندازد. شما با مطالعه این کتاب نوآوری‌کردن را یاد می‌گیرید.

خلاصه کتاب نوآوری و کارآفرینی
هر کسی در هر کجا و هر زمان، می تواند یک کار آفرین باشد
پیتر دراکر
در ۲۹ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب نوآوری و کارآفرینی

انعطاف‌پذیری

یک کارآفرین باید همیشه برای تغییر آماده باشد. اگر نیاز است که در محصول یا خدمات شما تغییری ایجاد شود، حتماً آن را بپذیرید. البته این تغییر می‌تواند با خطراتی همراه باشد؛ اما اگر بادقت انجام گیرد، می‌تواند نتایجی عالی داشته باشد.

رهبری

برای تبدیل یک ایده به واقعیت، ممکن است به کارکنان و منابع زیادی احتیاج باشد. در چنین مواردی، قدرت رهبری فرد از اهمیت زیادی در کارآفرینی برخوردار است.  بدون داشتن توانایی لیدرشیپ یا رهبری، مدیریت صحیح یک سرمایه‌گذاری کار آسانی نیست.

باور به توانایی‌ها

یکی از نشانه‌های یک کارآفرین موفق این است که باور دارد می‌تواند محصول یا کسب‌وکار خود را به موفقیت برساند. زمانی که شروع به کار می‌کنید، مردم به راه شما اعتمادی ندارند و ممکن است شما را دلسرد کنند. شما در طول مسیر باید تصمیم‌های سخت زیادی بگیرید که خیلی از افراد با آن‌ها موافق نیستند.

اگر جزء کسانی هستید که نمی‌توانید این شرایط را تحمل کنید، شاید کارآفرین‌بودن خیلی مناسب شما نباشد. باور به توانایی های خود در کارآفرینی

یادگیری

اگر می‌خواهید در کارآفرینی موفق باشید، باید اشتیاق کافی به یادگیری داشته باشید. شما باید از همه یاد بگیرید. از مشتریانتان، کارکنانتان و حتی رقبایتان. حتی اگر در زمینه تخصصیتان هیچ رقیبی ندارید، بازهم چیزهایی وجود دارد که بلد نیستید.

چشم‌انداز روشن

یک کارآفرین موفق در شروع کار از خودش چنین سؤالاتی می‌پرسد:

  • می‌خواهم با کسب‌وکارم به چه چیزی برسم؟
  • آیا می‌خواهم تغییری در جهان ایجاد کنم؟

یک کارآفرین موفق چشم‌اندازی روشن از آینده دارد و می‌داند که می‌خواهد به چه چیزی دست پیدا کند. این گونه قادر است گام‌های درستی در این جهت بردارد.

چه مراحلی را برای کارآفرین شدن باید طی کنیم؟

هیچ راه مشخصی برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین وجود ندارد. بااین‌حال می‌توانید از اقدامات زیر کمک بگیرید تا در مسیر کارآفرین‌شدن قدم بردارید.

یک ایده مناسب پیدا کنید

اگر می‌خواهید یک کارآفرین موفق باشید، نباید فقط به‌دنبال یک ایده سودآور باشید. شما باید به‌دنبال ایده‌ای باشید که برای آن شوق و ذوق دارید. پیداکردن ایده‌ای که برای شما اهمیت زیادی دارد، می‌تواند به شما کمک کند تا مسیر خود را به‌راحتی رها نکنید و ادامه دهید.

۸ قدم مهم برای شروع کسب و کار از صفر پیشنهاد مطالعه: ۸ قدم مهم برای شروع کسب و کار از صفر

برنامه‌ریزی کنید

برای شروع یک کارآفرینی موفق به یک برنامه‌ریزی مناسب نیاز دارید. طراحی یک بیزنس‌پلن می‌تواند به شما کمک کند که به اهداف مالی خود برسید.

مشتریان خود را مشخص کنید

قرار نیست همه افراد مشتری شما باشند. سعی کنید اطلاعات دموگرافیک افرادی که بیشتر به کسب‌وکار شما علاقه‌مند هستند، پیدا کنید.

این اطلاعات به شما در تصمیم‌گیری‌هایتان مثل انتخاب مکان فروشگاه، انجام تبلیغات و… کمک می‌کند.

ایده خود را بفروشید

ممکن است محصول یا خدمات شما در بین دوستان و خانواده‌تان به‌خوبی مورد توجه قرار بگیرد و فروش خوبی داشته باشد؛ اما مسلماً این همان فروشی نیست که شما از کارآفرینی انتظار داشتید به دست آورید.

سعی کنید برای محصول یا خدمتتان به‌خوبی بازاریابی کنید و مزیت رقابتی آن را برجسته کنید. این کار باعث می‌شود، افراد بیشتری جذب شما شوند.

با افراد دیگری در زمینه کاریتان آشنا شوید

افراد زیادی وجود دارند که می‌توانند در زمینه‌های خاصی به کسب‌وکار نوپای شما کمک کنند. شبکه‌سازی کنید.

شبکه‌سازی مناسب باعث می‌شود با افرادی آشنا شوید که اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما قرار می‌دهند. یکی از کارهایی که می‌توانید در این زمینه انجام دهید، دنبال‌کردن حساب‌های اینستاگرام این افراد است.

شبکه سازی در کارآفرینی

آشنایی با بهترین کارآفرینان جهان و ایران

حال که با کارآفرینی و مسیر دستیابی به آن آشنا شدید، بد نیست با تعدادی از معروف‌ترین کارآفرینان جهان و ایران نیز آشنا شوید. تعداد این کارآفرینان بسیار زیاد است. ما اینجا فقط یک لیست محدود از برخی از معروف‌ترین کارآفرینان تهیه کرده‌ایم.

  • بیل گیتس (مایکروسافت)
  • استیو جابز (اپل)
  • جف بزوس (آمازون)
  • مارک زاکربرگ (فیسبوک)
  • ایلان ماسک (اسپیس ایکس)
  • والت‌دیزنی
  • برادران محمدی (دیجی‌کالا)

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره موارد بالا به دست آورید، خلاصه کتاب‌های زیر در بوکاپو به شما کمک می‌کند:

سخن آخر

مسیر تبدیل‌شدن به یک کارآفرین، مسیری هموار نیست. موانع زیادی در مسیر شماست؛ بی‌خوابی‌های شبانه، هزینه‌هایی که پوچ می‌شوند و برنامه‌هایی که نتیجه‌ای ندارند.

کارآفرینی مثل رفتن به سرزمین ناشناخته‌هاست. معمولاً مشخص نیست در مراحل بعدی باید چه کاری انجام دهید. ممکن است چندین ماه ضرر کنید و احساس سرشکستگی و ناامیدی به شما دست دهد.

شما دربرابر مشکلات تنها هستید و باید به خودتان تکیه کنید. از طرف دیگر، کارآفرینان باید استرس زیادی را تحمل کنند؛ چراکه هر نتیجه‌ای که رقم بخورد و هر شکستی شخصاً متوجه آن‌هاست.

این‌ها تنها بخشی از سختی‌هایی هستند که در هر نقطه از دنیا که بخواهید کارآفرین شوید، با آن مواجه خواهید بود. حال اگر به سرتان بزند در ایران این مسیر را در پیش بگیرید، دیگر قوز بالای قوز می‌شود و باید پیه خیلی چیزهای دیگر را نیز به بدنتان بمالید.

اما یک نکته را به خاطر بسپارید؛ درست است که این مسیر با سختی‌ها و چالش‌های زیادی همراه است، اما اگر انگیزه کافی و برنامه درستی داشته باشید، به احتمال زیاد می‌توانید در این مسیر موفق شوید. کارآفرینی یک مسیر هیجان‌انگیز و جالب است که با دانستن خطرات آن می‌توان به نتایج دلخواهی رسید.

سوالات متداول
کارآفرینی چیست؟

کارآفرینی یا Entrepreneurship یعنی اینکه برای رسیدن به سود مالی و درآمد، با پذیرش ریسک‌هایی که وجود دارد، دست به راه‌اندازی یک کسب‌وکار بزنید.

ویژگی های یک کارآفرین موفق چه هستند؟

کارآفرینان قدرت ریسک بالایی دارند؛ مبتکر هستند؛ انعطاف‌پذیری دارند؛ قدرت رهبری دارند و هر روز چیزهای جدید یاد می‌گیرند. آن‌ها به توانایی‌هایشان باور دارند و چشم‌انداز روشنی دارند.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

2 دیدگاه برای “کارآفرینی چیست؟ (راهنمایی برای تبدیل‌شدن به یک کارآفرین موفق)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *