تغییر زندگی

آیا برای تغییر زندگی خود آماده هستید؟ + ۴ نشانه نیاز به تغییر و ۱۰ راه تحقق آن

بیشتر مردم چندان دلِ خوشی از تغییر ندارند. به نظر آنها تغییر زندگی آنقدرها هم ضروری به‌نظر نمی‌رسد. هرچقدر هم که در عذاب باشند، یا بدتر از آن، حتی اگر زندگی‌ و عاداتشان موجب رنج دیگران باشد، باز هم معتقدند «همینه که هست؛ من همینم که هستم».

اما حقیقت این است که ما، شخصیت و زندگی‌مان، اجسام سختی نیستیم که هرگز تغییر نکنیم و همواره در حال ثابتی باشیم. همه‌چیز در زندگی آدمی می‌تواند دستخوش تغییر شود. و چه‌بهتر که این تغییرات را خودمان در زندگی‌مان رقم بزنیم؛ تغییراتی مثبت که زندگی را به کاممان شیرین‌تر و اهدافمان را محقق کند.

تغییر زندگی موضوع این مقاله از مجله بوکاپو است. در این مقاله می‌خواهیم درباره نشانه‌های نیاز به تغییر، اولین گام‌هایی که باید برای ایجاد تغییر در زندگی برداریم و راهکارهایی عملی برای محقق ساختن این تغییرات صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

۴ نشانه که به ما می‌گویند به تغییر زندگی نیاز داریم

احتمالاً شما هم وقتی دارید در رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های مجازی، یک کلیپ انگیزشی می‌بینید، چندین بار به خودتان می‌گویید «از فردا شروع می‌کنم، یه تغییر اساسی توی زندگیم به وجود میارم».

اما همانطور که همه‌مان تجربه کرده‌ایم، به احتمال زیاد فردا و فرداها هم کاملاً شبیه امروز و دیروز از پی هم می‌گذرند، بی‌آنکه موفق به تغییر زندگی خود شده باشید. تا به حال فکر کرده‌اید که چرا احساس می‌کنید باید زندگی‌تان را تغییر دهید؟ چرا احساس می‌کنید برخی چیزها را باید عوض کنید؟

خلاصه کتاب چگونه تغییر کنیم؟
پایانی برای برنامه‌ریزی‌های ناتمام
کیتی میلکمن
در ۲۶ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب چگونه تغییر کنیم؟

روانشناسان معتقدند برخی نشانه‌های روانی و احساسی، علایم هشداردهنده‌ای هستند که به ما می‌گویند زمان آن رسیده که یک خانه‌تکانی حسابی در زندگی‌مان بکنیم. در ادامه با ۴ مورد از این نشانه‌ها آشنا می‌شویم.

۱- در افکار مربوط به گذشته‌ها غرق می‌شوید

چند وقت است که احساس می‌کنید چقدر دنبال نوستالژی‌ها هستید و چقدر خاطرات گذشته شما را دچار غلیان احساسات می‌کند؟ شاید شما دارید از زمان حال فرار می‌کنید و می‌خواهید خودتان را در لذت‌ها یا حسرت‌های گذشته گم کنید.

شما می‌توانید درباره هرچه دلتان می‌خواهد فکر کنید اما فکر کردن درباره گذشته، شما را از آنچه که در اصل باید به آن فکر کنید و برایش برنامه‌ریزی کنید (یعنی حال و آینده) بازمی‌دارد.

فکر کردن به گذشته و نیاز به تغییر زندگی

اگر فکر کردن به گذشته باعث می‌شود لذت ببرید و احساس خوبی داشته باشید، این را باید یک هشدار تلقی کنید، هشداری برای اینکه نیازمند تغییری در زندگی خود هستید. شاید شما نیاز دارید خاطرات جدیدی خلق کنید که به اندازه خاطرات گذشته و بلکه بیشتر برایتان شادی بیافریند.

۲- حرف و عملتان یکی نیست

اگر پاسختان به این سوال مثبت است، پس یک علامت هشداردهنده دیگر هم وجود دارد. اگر رفتارتان با گفتارتان یکی نیست، به این معنی است که درحال تجربه برخی از انواع تضادها و تناقضات درونی هستید.

چنین حالتی را روانشناسان ناهماهنگی شناختی می‌نامند، به این معنا که یک تضاد ذهنی بین رفتارها و باورهای شما وجود دارد. وقتی در چنین حالتی قرار دارید، یعنی باطناً می‌خواهید جور دیگری رفتار کنید اما اعمالتان در نقطه مقابل باورهایتان قرار دارد.

این مسئله باعث می‌شود اطرافیانتان نسبت به شما بی‌اعتماد شوند و روابط دوستانه و عاطفی شما بهم بخورد. بنابراین باید موانعی که باعث می‌شود مطابق عقایدتان عمل نکنید را از بین ببرید و تغییری در رفتارتان ایجاد کنید. حفظ و تقویت روابط دوستانه اهمیت غیرقابل انکاری در کیفیت زندگی شما دارد.

دوستی و تأثیر آن بر سلامت روان (مروری بر روش‌ های دوست‌ یابی و نحوه تقویت آن) پیشنهاد مطالعه: دوستی و تأثیر آن بر سلامت روان (مروری بر روش‌ های دوست‌ یابی و نحوه تقویت آن)

۳- احساس می‌کنید روابطتان سطحی است

آیا فکر می‌کنید روابط دوستانه یا عاشقانه‌تان، تهی شده است؟ بدون عشق و محبت واقعی؟ صرفاً رفتارها و صحبت‌های به ظاهر دوستانه اما خالی از توجه واقعی؟ آیا احساس می‌کنید در روابطتان درک نمی‌شوید و فهم متقابل وجود ندارد؟

این نیز نشانه دیگری است که نشان می‌دهد باید دست به تغییر زندگی خود بزنید. سطحی شدن روابط، در واقع رابطه‌های شما را نابود می‌کند چرا که طرفین نمی‌توانند یکدیگر را درک کنند و از افکار و احساسات یکدیگر باخبر شوند. بنابراین باید مراقب چنین اتفاقی باشید و این وضع را بهبود ببخشید.

۴- از انجام کارهای جدید و ناشناخته می‌ترسید

فئودور داستایوفسکی، نویسنده مشهور روس می‌گوید «برداشتن یک گام جدید، نوشتن یک کلمه و جمله جدید، چیزی است که مردم بیشترین ترس را از آن دارند». احساس می‌کنید ترسی که داستایوفسکی از آن سخن گفته است به جان شما هم افتاده است؟ از انجام کارهای ناشناخته می‌ترسید؟ نگران واکنش اطرافیان و حرف مردم هستید؟

چنین ترسی شما را از بهره بردن از فرصت‌ها و کسب تجربه‌های ناب و جدید باز می‌دارد. این ترس راه‌های جدید و درهای پیشرفت را بر شما می‌بندد و بدون شک یکی از نشانه‌های نیاز به تغییر زندگی است. اگر نگران تغییر کردن هستید و از تغییر کردن می‌ترسید مطالعه مقاله  چگونه تغییر کنیم؟ می‌تواند به شما کمک کند.

چگونه تغییر کنیم؟ راهکارهایی برای آنکه از تغییر کردن نترسیم پیشنهاد مطالعه: چگونه تغییر کنیم؟ راهکارهایی برای آنکه از تغییر کردن نترسیم

اولین قدمی که باید برای تغییر زندگی خودمان برداریم چیست؟

تیک نات هان (Thick Nhat Hanh)، یک راهب بودایی که به عنوان پدر ذهن‌آگاهی شناخته می‌شود، گفته است «آگاهی همچون خورشیدی است که به هر چیز بتابد باعث رشد و تحول آن می‌شود».

بله، آگاهی و خودآگاهی اولین گامی است که باید برای تغییر برداریم. باید خورشید آگاهی را در زندگی برافروزیم تا بتوانیم پای تغییر و تحول را به زندگی‌مان باز کنیم. در روانشناسی اهمیت آگاهی به عنوان اولین گام تغییر را با نظریه رشد شایستگی توضیح می‌دهند. این نظریه مراحل یادگیری انسان را به ۴ مرحله تقسیم می‌کند.

در مرحله اول فرد نسبت به نادانی خود آگاهی ندارد و در نهایت به مرحله دانستن و شایستگی می‌رسد. نکته مهم این نظریه آن است که فرد برای اینکه به درجه بالاتر برسد و از وضعیت نادانی به دانایی تغییر کند، باید ابتدا از مرحله اول عبور کند؛ یعنی بداند که نمی‌داند.

اولین قدم تغییر زندگی آگاهی است

بنابراین هر تغییری با این آگاهی آغاز می‌شود که چیزی غلط است و باید تغییر کند. شما باید به شناخت و آگاهی دقیقی درباره خودتان دست یابید؛ در وهله اول باید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و در مرتبه دوم بتوانید نشانه‌های هشداردهنده را در خود بیابید.

۱۰ راهکار ساده برای ایجاد تغییرات پایدار در زندگی

بسیاری از افراد از تغییر زندگی خود واهمه دارند و نگران این هستند که با ایجاد تغییر، آنچه در حال حاضر دارند را نیز از دست بدهند و به نقطه صفر بازگردند؛ به همین دلیل بیشتر مردم تمایل دارند در منطقه امن خود بمانند.

اما در مقابل، افرادی که شجاعت تغییر را پیدا کرده‌اند و به سوی ناشناخته‌ها و کارهایی که همیشه دوست داشته‌اند انجام بدهند رفته‌اند، معتقدند هرچه دارند از همین خرق عادت‌ها و تغییرها حاصل شده است.

خلاصه کتاب خلق رفتارهای ماندگار
تبدیل شدن به فردی که دوست دارید باشید
مارشال گلد اسمیت
در ۴۴ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب خلق رفتارهای ماندگار

در بخش آخر این مقاله برای اینکه جرئت بیرون آمدن از منطقه امن خود را پیدا کنید، ۱۰ راهکار ساده به شما پیشنهاد می‌کنیم:

روتین‌های خود را تغییر دهید

یکی از کارهای ساده و در دسترس برای ایجاد تغییر در زندگی، تغییر دادن روتین‌هایی است که شاید بدون فکر آنها را انجام می‌دهیم.

تغییر روتین‌ها لازم نیست چندان بزرگ باشد، برای مثال مسیر رفتن به سرکار خود را تغییر دهید و محله‌ها و خیابان‌های جدید را امتحان کنید. یا مسیر پیاده‌روی روزانه خود را تغییر دهید. اگر فقط آخر هفته‌ها به دیدن خانواده‌تان می‌روید، هرازگاهی این کار را در وسط هفته انجام دهید.

هدف‌های جدید تعیین کنید

سعی کنید همیشه اهداف مختلفی، کوتاه‌مدت و بلندمدت، در ذهن خود داشته باشید و تا می‌توانید برای رسیدن به آنها تلاش کنید. می‌توانید اهداف ساده‌تری را نیز به صورت روزانه برای خود تعریف کنید که رسیدن به آنها باعث ایجاد انگیزه در شما بشود و روحیه شما را بهتر کند.

با ترس‌هایتان روبرو شوید

یکی از بهترین احساس‌هایی که انسان تجربه می‌کند، غلبه بر ترس‌هایش است. سعی کنید کارهایی که از آنها اجتناب می‌کنید را انجام دهید یا حداقل در راستای کاهش ترستان گام بردارید. زمانی که بتوانید آن کار را انجام بدهید، شهامت و اعتماد به نفسی در خود احساس می‌کنید که شما را برای تغییرهای بزرگتر آماده می‌کند.

خلاصه کتاب فلسفه ترس
ما و فرهنگ ترس
لارس اسوندسن
در ۳۴ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب فلسفه ترس

داستان زندگی خود را بنویسید

ایده عجیبی است، نه؟ اگر دست به قلم شوید و درباره خودتان بنویسید، خواه‌ناخواه ماجراهایی که از سر گذرانده‌اید، سختی‌ها، فرازها و فرودهای زندگی‌تان را بار دیگر ارزیابی می‌کنید و به نقاط قوت و ضعف خود و اشتباهاتتان پی‌ می‌برید. این کار کمک می‌کند جهت تغییرات جدید زندگی‌تان را بهتر پیدا کنید.

بهداشت روان خود را جدی بگیرید

یکی از مهم‌ترین تغییراتی که می‌توانید در زندگی خود رقم بزنید، توجه کردن به بهداشت و سلامت روان است. در این راستا می‌توانید از جلسات مشاوره بهره بگیرید، تکنیک‌های کاهش استرس و اضطراب را بیاموزید، مراقبه را امتحان کنید و کتاب‌های این حوزه را مطالعه کنید.

خلاصه کتاب پایان استرس
برنامه ریزی مجدد مغز در ۴ قدم
دان جوزف گوی
در ۲۸ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب پایان استرس

فعالیت‌های خود را بیشتر کنید

اگر سبک کاری شما به گونه‌ای است که پشت‌میزنشین هستید، حتماً فعالیت‌های پرجنب‌وجوش را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. بهترین کار یک پیاده‌روی ۳۰ دقیقه‌ای در هر روز است.

روش های تغییر زندگی

رژیم غذایی خود را تغییر دهید

تغییرات جزئی در رژیم غذایی، آثار شگفت‌انگیزی را هم در سلامت جسمی و هم در سلامت روانی شما خواهد داشت. قطعاً توصیه‌های دقیق درباره رژیم غذایی را می‌توانید از متخصصان تغذیه دریافت کنید؛ اما به طور کلی بهتر است از همه گروه‌های غذایی در حد تعادل مصرف کنید و حتماً آب فراوان بنوشید.

دوستان جدید پیدا کنید

پیدا کردن دوستان و هم‌صحبت‌های جدید به معنای آشنایی با دنیاها و جهان‌بینی‌های جدید است. دوستان جدید می‌توانند روحیه شما را بهتر کنند و شما را در مسیر تغییرات مثبت در زندگی همراهی کنند.

یک مهارت جدید بیاموزید

به سراغ مهارت‌هایی بروید که همیشه دوست داشتید بیاموزید. اگر شما هم مثل خیلی از بزرگسالان فکر می‌کنید استعدادی داشته‌اید که نادیده گرفته شده، الان وقت آن است که به سراغش بروید. مطمئن باشید هیچ وقت برای یادگیری و شکوفا کردن خودتان دیر نیست.

از مطالعه غافل نشوید

کتاب، این یار مهربان، در به ثمر رساندن تلاش‌های شما برای تغییر زندگی‌ هم یاری‌تان خواهد کرد. زندگی‌نامه‌های افرادی که توانسته‌اند تغییرات بزرگی در زندگی خود ایجاد کنند، کتاب‌هایی که ذهنیت مثبت و سازنده را به شما می‌آموزند و شما را در غلبه بر ناکامی‌ها تقویت می‌کنند، برایتان بسیار مفید خواهد بود.

یکی از بهترین کتاب‌هایی که می‌تواند در مسیر تغییر زندگی و شکوفایی به شما کمک کند همه‌چیز را تغییر بده اثر کری پترسون و همکاران است. حتماً خلاصه این کتاب ارزشمند و کاربردی را به‌صورت صوتی و متنی از بوکاپو دریافت کنید:

خلاصه کتاب همه چیز را تغییر بده
شکست‌ها را دور بزنید
کری پترسون، جوزف گرنی، ال سویتزلر و ران مک‌میلان
در ۴۰ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب همه چیز را تغییر بده

سخن آخر

ایجاد تغییر در زندگی یکی از اقداماتی است که هم ضرورت دارد و هم باعث نگرانی و استرس ما می‌شود. با این حال برخی اوقات نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد باید تغییر زندگی خود را در اولویت قرار بدهیم. در این مقاله در خصوص این نشانه‌ها و راه‌هایی ساده برای ایجاد تغییرات صحبت کرده‌ایم.

بوکاپو مانند یک دوست واقعی در مسیر تغییر همراه شماست. ما خلاصه مفیدترین کتاب‌های جهان را به صورت صوتی و متنی در اختیار شما گذاشته‌ایم تا حتی اگر زمان و تمرکز کافی برای مطالعه ندارید، بتوانید از مهم‌ترین توصیه‌های متخصصان در زمینه‌هایی مانند توسعه مهارت‌های فردی بهره‌مند شوید. کافی است به وبسایت و اپلیکیشن بوکاپو مراجعه کنید.

سوالات متداول
برای تغییر زندگی خود چه کتاب‌هایی بخوانیم؟

کتاب همه چیز را تغییر بده اثر کری پترسون و کتاب چگونه تغییر کنیم؟ اثر کیتی میلکمن. خلاصه هر دو کتاب را می‌توانید در وبسایت و اپلیکیشن بوکاپو بخوانید و بشنوید.

بوکاپو برای تغییر زندگی چه کمکی به ما می‌کند؟

شما در سایت بوکاپو به خلاصه نوشتاری یا شنیداری صدها کتاب دسترسی خواهید داشت! کتاب‌هایی که در حوزه‌های مختلف از فلسفه تا سیاست، از روان‌شناسی تا علم و تکنولوژی برترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان بوده‌اند و نقش موثری در تغییر زندگی انسان‌ها داشته‌اند.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

One thought on “آیا برای تغییر زندگی خود آماده هستید؟ + ۴ نشانه نیاز به تغییر و ۱۰ راه تحقق آن

  1. م میگوید:

    واقعا نوشته هاتون آرامش بهم داد ،زیرا که دقیقا تمام این مشکلات را دارم .
    از شما و همه کسانیکه سعی در بهتر شدن حال انسانها دارن بسیار ممنونم
    . موفق باشید و حال خوب
    امیدوارم بتونم با خواندن چندباره این مقاله از این حالات رنج آور رهایی پیدا کنم
    خداحافظ دوستان خوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *