با کلامتان در دیگران نفوذ کنید. کاری کنید که مردم به شما اعتماد کنند و هر حرفی که زدید، چشموگوشبسته به آن عمل کنند و ایدههایتان را قبول داشته باشند. اینها دستاورد داشتن نفوذ کلام است. با مطالعه این مقاله از مجله بوکاپو با چندین تکنیک مهم آشنا میشوید که میتوانید به کمک آنها کلامتان را گیرا و قدرتمند کنید.
نفوذ کلام به چه معناست؟
در فرهنگ روز سخن، معنای آن چنین ذکر شده است:
- اثربخشبودن سخن کسی در دیگری یا دیگران
- مورد قبول قرارگرفتن سخن از سوی دیگری یا دیگران
بنابراین کسی که کلامش نفوذ دارد یعنی میتواند با استفاده از کلام و رفتار خود؛ روی دیگران اثر بگذارد. چنین فردی حتی میتواند افکار دیگران را شکل دهد. معمولاً افراد به کسی که کلامش گیراست، اعتماد دارند و حرف او را تأیید میکنند.
نفوذ کلام چه کمکی به ما می کند؟
با درست سخن گفتن میتوان روی دیگران تأثیر گذاشت و طرز فکر و احساس دیگران را شکل داد، در نتیجه راحتتر میتوان آنها را وادار کرد تا به کاری که میخواهید، عمل کنند. این مسئله بهخصوص برای رهبران از اهمیت زیادی برخوردار است؛ چراکه آنها میتوانند بهراحتی کارمندان خود را به سمتی که میخواهند، هدایت کنند.
پیشنهاد مطالعه: رهبری سازمانی و سبک های آن + معرفی ۶ کتاب که رهبران موفق باید بخوانندبا داشتن این توانایی کلامتان قدرتمند و گیرا میشود؛ در نتیجه:
- قدرت قانعکنندگی به دست میآورید و دیگران را بهراحتی متقاعد میکنید؛
- با کمک این توانایی دیگران به شما گوش میدهند و شما میتوانید ایدههای خود را به دیگران بقبولانید؛
- میتوانید با خیال آسوده خواستههای خود را بیان کنید و این اطمینان را داشته باشید که خواستههایتان برآورده میشود؛
- میتوانید مذاکرههایی موفق داشته باشید.
۵ تکنیک برای افزایش نفوذ کلام در دیگران
برای افزایش گیرایی کلامتان این راهنما را دنبال کنید:
۱.جسورانه حرف بزنید
منمن نکنید و در حرفی که میخواهید بزنید، تردید نداشته باشید. از جملاتی مثل «من گاهی فکر میکنم…» یا «در مواردی ممکن است…» اجتناب کنید. به جای آن از حرفی که میزنید، دفاع کنید. به خودتان شک نداشته باشید. شما باید بدانید به چه چیزی معتقد هستید و چرا به آن معتقدید؟
صریح و قاطع باشید. اگر از کسی درخواستی دارید، این درخواست را مبهم بیان نکنید. برای مثال بگویید: «میتوانی این ظرفها را بشویی؟»؛ نه اینکه بگویید: «اگر سرت خلوت شد، میتوانی ظرفها را بشویی؟ البته اگر کار دیگری نداری». به یاد داشته باشید، درخواست مستقیمداشتن بهمعنای بیادب بودن نیست.
اگر میخواهید روی دیگران تأثیر بگذارید، خجالتیبودن را کنار بگذارید. در برخی از تحقیقات نشان داده شده است که زنان نسبتبه مردان تمایل کمتری دارند تا در جلسات گروهی حرف بزنند. بنابراین لازم است که زنان به این موضوع بیش از پیش توجه داشته باشند.
خلاصهکتاب شجاع باش نه بی نقص به این موضوع میپردازد که زنان فقط دست به کارهایی می زنند که در آن عالی هستند و این مسئله به خاطر کمالگرایی افراطی آنها و تربیت محافظهکارانه آنهاست. این کتاب به خطرات این کمالگرایی اشاره میکند و از لزوم شجاعت زنان حرف میزند.
۲.شما خودتان بخشی از پیام هستید
مردم باید بتوانند به شما اعتماد کنند تا بتوانید روی آنها اثر بگذارید. در نتیجه خود شما نیز بخشی از پیامی هستید که قرار است به دیگران منتقل کنید. این که شما چه کسی هستید، چه تجربههایی دارید، چه ارزشهایی دارید و شخصیت شما چگونه است؛ همه این موارد میتواند در پیامی که به دیگران منتقل میکنید و نفوذ کلامتان دخیل باشد.
زبان بدن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده درست از زبان بدن به شما کمک میکند تا اعتماد مخاطبان را جلب کنبد و آنها را قانع کنید تا نظرشان را درباره موضوع خاصی تغییر دهند یا دست به اقدام خاصی بزنند. نکات زیر در این زمینه به شما کمک میکند:
- تماس چشمی برقرار کنید؛
- لبخند بزنید؛
- لحن و سرعت کلام خود را براساس موضوع تغییر دهید (به خلاصه کتاب هنر سخنرانی در جمع رجوع کنید)؛
- از دستانتان برای نشاندادن نکات کلیدی و اعداد استفاده کنید؛
- از حرکاتی که نشاندهنده بیحوصلگی، عصبیبودن یا حالت تدافعی است، دوری کنید.
۳.از جذابیتهای عاطفی در کنار آمار و ارقام استفاده کنید
مردم بعد از مدتی احتمالاً حرفهای شما را فراموش میکنند؛ اما قصهای را که تعریف کردهاید، از یاد نمیبرند. یک داستان میتواند احساسات مخاطب را درگیر کند و تخیلات او را به کار اندازد.
اگر میخواهید ایده شما مورد پذیرش دیگران قرار بگیرد و نفوذ کلام داشته باشید، نیاز به کمی درام دارید. از یک داستان خندهدار استفاده کنید یا با استفاده از یک روش جالب و منحصربهفرد ایدههای خود را عنوان کنید.
خلاصه کتاب ذهن کامل نو تأکید زیادی روی یادگیری مهارت داستانگویی دارد. در بخشی از این خلاصه کتاب میخوانید که چرا این مهارت تا این اندازه مهم است.
بااینحال اگرچه برخی از مردم با جذابیتهای عاطفی، بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند، برخی دیگر از افراد با آمار و ارقام و منطق یک مسئله را میپذیرند. حال اگر سعی کنید هر دو مورد را در کنار هم داشته باشید، بهتر میتوانید مردم را متقاعد کنید.
یک تبلیغ را تصور کنید که میخواهد به موضوع کودک کار بپردازد. نشاندادن یک کودک کار در کنار شرح داستانش، میتواند واکنش عاطفی افراد را برانگیزد. حال اگر در انتهای این داستان آماری از تعداد کودکان کار داده شود، می تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد و افراد را تشویق میکند تا دست به اقدامی خاص بزنند.
۴.رفتاری دوستانه داشته باشید
اگر به مردم آرامش دهید، احتمال بیشتری دارد که به حرفهای شما گوش دهند. برای این کار نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- تعریف و تمجید کنید
اگر میخواهید با استفاده از کلماتتان دیگران را تغییر دهید و نفوذ کلام داشته باشید، یکی از کارهایی که باید انجام دهید، این است که به نقاط قوت فرد مقابل اشاره کنید. در این حالت فرد یک ذهنیت مثبت پیدا میکند.
بنابراین وقتی به نکات منفی او اشاره میکنید، راحتتر میتواند آنها را بپذیرد. همچنین زمانی که از یک فرد تعریف و تمجید میکنید، احتمالاً تلاش میکند تا مطابق با تعاریفی که از او شده است، عمل کند.
اگر میخواهید بدانید، چگونه باید از دیگران تعریف کنید، در بخشی از خلاصهکتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم به این موضوع پرداخته شده است.
- درباره علایق طرف مقابل حرف بزنید
مردم دوست دارند درباره چیزهایی که به آنها علاقه دارند، صحبت کنند. سعی کنید به علایق آنها روی خوش نشان دهید و لحظاتی را به آنها اختصاص دهید تا درباره این موارد حرف بزنند. با این کار یک فضای عالی ایجاد میشود تا شما حرف خود را با نفوذ کلام بیشتر بزنید.
- نامشان را صدا کنید
افراد را با نام خودشان صدا بزنید. آدمها دوست دارند، اسم خودشان را بشنوند. با انجام این کار به آنها احترام گذاشتهاید. همچنین به خاطر سپردن نام افرادی که بهدرستی نمیشناسید، میتواند برای آنها بسیار دلچسب باشد.
- بهدرستی انتقاد کنید
مراقب انتقادهایی که میکنید، باشید. بهطور کلی انتقاد میتواند آسیبهای زیادی با خود همراه داشته باشد. اگر لازم است، حتماً انتقادی صورت بگیرد، این کار را با ملایمت انجام دهید. حتی میتوانید ابتدا از اشتباهات خود صحبت کنید.
بااینحال در خلاصهکتاب آیین دوستیابی میخوانیم که حتی نقد درست و بهجا هم نمیتواند خیلی وقتها کمککننده باشد. با مطالعه این خلاصه یاد میگیرید، چگونه در دیگران نفوذ کنید.
۵.نکات بیشتر
در آخرین بخش میخواهیم به چند نکته اضافهتر نیز اشاره کنیم:
- لطفکردن
با انسانها همدری کنید. هر چند وقت یک بار حالشان را بپرسید و اگر کمکی از دستتان برمیآید برای آنها انجام دهید. به این ترتیب اگر دفعه بعد از آنها کاری خواستید، برایتان انجام میدهند. اگر میتوانید، یکی از مشکلهای کوچکشان را حل کنید.
خلاصهکتاب تأثیر به آزمایشهایی اشاره میکند که طی آن مشخص شده است، افراد برای این که زیر دین کسی نمانند، در ازای یک لطف کوچک، کارهای بزرگی را در جواب انجام میدهند. این کتاب به شما یاد میدهد، چگونه تحت تأثیر افراد کلاهبردار و متقلب قرار نگیرید.
- تکرار
تکرار بیشازاندازه آزاردهنده است؛ اما وقتی تعادل را نگه دارید، میتوانید بهخوبی روی دیگران تأثیر بگذارید و نفوذ کلام داشته باشید. اگر میخواهید در جایی سخنرانی کنید، حداقل سه بار-در ابتدا، در وسط و در پایان- نکته اصلی خود را به روشهای مختلف بازگو کنید.
- عذرخواهی
برای این که مردم حرف شما را قبول کنند، باید به شما اعتماد داشته باشند. یکی از راههایی که باعث میشود آنها به شما اعتماد کنند، این است که اگر اشتباهی کردید، آن را بپذیرید و عذرخواهی کنید.
- صداقت
از اغراقکردن بپرهیزید. اگر همیشه همه چیز را بزرگنمایی میکنید، مردم دیگر به حرفهای شما توجه نخواهند کرد. همچنین سعی کنید همیشه صادق باشید و از دروغگفتن بپرهیزید. به قول خلاصهکتاب دروغ / اراده آزاد دروغگفتن به طرزی باورنکردنی باعث بیاعتمادی میشود.
سخن آخر
آیا وقتی صحبت میکنید، دیگران بیتفاوت از کنار شما عبور میکنند؟ آیا کلامتان گیرایی ندارد؟ راهکارهای این مقاله را به کار ببرید و خلاصهکتابهای معرفیشده را بخوانید تا بتوانید نفوز کلامتان را تقویت کنید.
همچنین به شما پیشنهاد میکنیم تا در سایت بوکاپو نیز چرخی بزنید تا به بیش از ۷۰۰ خلاصه کتاب دیگر دسترسی داشته باشید. به نظر شما کدام خلاصه کتاب بوکاپو میتواند به تقویت نفوذ کلام بیشتر کمک کند؟
نفوذ کلام بهمعنای گیرایی سخن است. به کمک این مهارت حرفهای شما در دیگران اثر میگذارد و آنها صحبتهای شما را میپذیرند.
جسورانه حرف بزنید؛ از زبان بدن کمک بگیرید؛ داستانسرایی کنید؛ رفتاری دوستانه داشته باشید؛ صادق باشید؛ از تکرارکردن کمک بگیرید و... .