چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم

چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم؟ (۷ راهکار برای دستیابی به استقلال شخصیتی)

هیچ‌کدام از ما نمی‌خواهیم افرادی وابسته باشیم اما موقعیت‌های بسیاری پیش می‌آید که ضعف و ناتوانی بر ما غلبه می‌کند. در نتیجه علی‌رغم میل باطنی‌مان به دیگران اتکا می‌کنیم و استقلال شخصیتی‌مان را از دست می‌دهیم.

همه ما دوستدار و طالب استقلال هستیم اما واقعاً چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم؟ چه راهکارهایی برای پرورش استقلال به عنوان یک ویژگی شخصیتی وجود دارد؟

در این مقاله از مجله بوکاپو می‌خواهیم به این پرسش‌ها پاسخ بدهیم و به بررسی مفهوم استقلال، راهکارهای داشتن استقلال و مستقل‌بودن به عنوان یک زن بپردازیم. با ما همراه شوید.

چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم؟

استقلال یک مهارت و یک ویژگی شخصیتی مهم است که افراد را قادر می‌سازد سکان هدایت زندگی‌شان را خودشان -نه دیگران- در دست بگیرند و فارغ از خوشایند دیگران و نظراتشان عمل کنند.

البته باید توجه داشت نه استقلال صددرصد وجود دارد و نه وابستگی صد درصد. چراکه در نهایت ما انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستیم و به تعامل با دیگران و زندگی در جمع نیاز داریم.

آنچه مهم است استقلال شخصیتی و استقلال در فکر و عمل است. چنین استقلالی می‌تواند منجر به رشد فردی و دستیابی به موفقیت‌های بیشتر شود.

در این بخش می‌خواهیم با اشاره به ۶ توصیه کاربردی به پرسش چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم، پاسخ دهیم.

  • مرزها و حدود خود را تعیین کنید

یکی از ویژگی‌های افراد وابسته این است که مرزهای شخصی واضحی ندارند. این افراد در بیان‌کردن چارچو‌ب‌ها و حدودشان ضعف دارند و حتی خواسته‌ها و نظرات خود را قربانی خواسته‌های دیگران می‌کنند.

تعیین مرزها و چارچوب‌های مشخص و واضح باعث می‌شود دیگران متوجه شوند که چگونه باید با شما رفتار کنند و بر اساس ارزش‌ها و باورهای شخصی شما، برای شما احترام قائل شوند.

تله مهرطلبی: چرا مهرطلب‌بودن زندگی شما را نابود می‌کند؟ پیشنهاد مطالعه: تله مهرطلبی: چرا مهرطلب‌بودن زندگی شما را نابود می‌کند؟
  • مهارت‌های ارتباطی را بیاموزید

استفاده از مهارت‌های ارتباطی مؤثر و مفید باعث می‌شود بتوانید مرزهای خود را بهتر مشخص کنید و بیاموزید که چگونه در تعامل با دیگران، گرفتار وابستگی نشوید.

اگر در ارتباطات خود منفعلانه رفتار کنید و از این مهارت غافل باشید، احتمال اینکه در روابط سمی و نامناسب قرار بگیرید بیشتر می‌شود و ممکن است صرفاً برای اینکه نمی‌توانید خواسته‌های خودتان را دقیق بیان کنید، سکوت کنید و قربانی دیگران شوید.

در کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم که خلاصه آن در بوکاپو موجود است،‌ می‌خوانید که چطور با راهکارهای ساده در مهارت‌های ارتباطی می‌توانیم در روابط خود موفق‌تر باشیم.

مهارت های ارتباطی موثر و مفید را بیاموزید

  • به تنهایی تصمیم‌گیری کنید

در اینکه خرد جمعی در بسیاری از موارد می‌تواند به کمک ما بیاید هیچ تردیدی وجود ندارد. اما بسیار پیش می‌آید که در همه تصمیم‌گیری‌های خود به دنبال نظر دیگران هستیم و گویا دیگر به قدرت تشخیص و تعقل خود اعتماد نداریم.

بنابراین در مشورت‌کردن هم باید اعتدال و احتیاط را رعایت کرد. سعی کنید در برابر وسوسه مشورت‌کردن و مطرح‌کردن تردیدهایتان با دیگران مقاومت کنید.

این کار را می‌توانید از تصمیم‌های ساده – به سادگی انتخاب یک غذا از منوی رستوران- شروع کنید و به تدریج آن را به انتخاب‌های مهم‌تر و سرنوشت‌ساز تعمیم دهید.

  • خود واقعی‌تان را بهتر و بیشتر بشناسید

افراد وابسته گاهی آنقدر به دیگران اهمیت می‌دهند که از خودشان غافل می‌شوند. اولویت‌ها، خواسته‌ها و علایق خود را از یاد می‌برند.

سعی کنید کمی از دیگران فاصله بگیرید و به خودتان، خود واقعی‌تان، نزدیک شوید. زمانی را برای خلوت‌کردن با خودتان اختصاص دهید و به افکار و احساسات خود دقت کنید.

حتی می‌توانید آنچه را در ذهنتان می‌گذرد یادداشت کنید. به خواسته‌های درونی‌تان توجه کنید و آنها را در اولویت قرار دهید، به‌خصوص اگر مدتهاست از توجه به خودتان غافل شده‌اید.

برایان لیتل نویسنده کتاب من خودم و ما در این کتاب دربارهٔ اینکه نوع نگاه فرد نسبت به خودش چه تاثیری بر زندگی او دارد توضیح می‌دهد و سپس می‌گوید که چگونه می‌توانیم به درک درستی از رفتارها و شخصیت خود دست پیدا کنیم.

خود واقعی چیست و چگونه می‌توانیم خود واقعی‌مان باشیم؟ پیشنهاد مطالعه: خود واقعی چیست و چگونه می‌توانیم خود واقعی‌مان باشیم؟
  • روی توانایی‌ها و نقاط قوت خود تمرکز کنید

محض اطلاعتان بد نیست بدانید که شما «منحصر به فرد» هستید. شما مهارت‌هایی دارید که دیگران ندارند، جهان‌بینی خاص خود را دارید و به اندازه همه آدم‌ها استحقاق این را دارید که به اهداف خود دست پیدا کنید.

تمرکز روی توانایی‌هایتان باعث می‌شود اعتماد به نفستان افزایش یابد. پس دفترچه یادداشتتان را بردارید و ۱۰ مورد از نقاط قوت و هرآنچه که در شخصیت خود تحسین می‌کنید، لیست کنید.

به جای اینکه فکر کنید این کار خودخواهی و خودپسندی است، به این فکر کنید که «این فهرست دقیقاً نشان می‌دهد که چرا من فوق‌العاده هستم!»

ریشه عدم اعتماد به نفس در چیست؟ + راهکارهای افزایش اعتمادبه‌نفس پیشنهاد مطالعه: ریشه عدم اعتماد به نفس در چیست؟ + راهکارهای افزایش اعتمادبه‌نفس

زمان هایی را به تنهایی اختصاص دهید

  • زمان‌هایی را به تنها بودن اختصاص دهید

گذراندن زمانی در تنهایی، خلوت، سکوت و آرامش باعث تقویت قدرت درونی شما و افزایش تحمل شما در برابر تنهایی می‌شود. تنهایی خودخواسته حتی می‌تواند باعث تسکین افسردگی، افزایش عزت‌نفس و تقویت مهارت‌های احساسی شود.

مطالعه ای در سال ۲۰۲۰ نشان داده است که تنهایی و خلوت می‌تواند در بهبود سلامت روان بزرگسال موثر باشد. این مطالعه پیشنهاد می‌کند که گذراندن زمانی به دور از دیگران باعث می‌شود افراد در تعاملات اجتماعی‌شان بهتر عمل کنند، از استرس‌ها دور شوند و بتوانند در برابر ارزش‌ها و افکاری که جامعه سعی دارد به آنها تحمیل کند، آگاهانه عمل کنند.

استقلال فردی چیست و چه نشانه هایی دارد؟

فردی که از شخصیت مستقل برخوردار است، نیازمند حمایت عاطفی، مادی و معنوی دیگران نیست. به این معنا که از عزت نفس بالایی برخوردار است و نسبت به شخصیت خود احساس مثبت، سازنده و سالمی دارد.

همه اینها به این معنی است که استقلال شخصیتی باعث می‌شود برای تصمیم‌گیری‌ها، انتخاب‌ها و اظهار نظرهای خود نیازمند تأیید و تعریف و تمجید دیگران نباشند و با آگاهی از نقاط قوت (و حتی ضعف خود) خودشان را دوست دارند.

چرا و چگونه خود را دوست داشته باشیم؟ (۵ روش برای دوست داشتن خود) پیشنهاد مطالعه: چرا و چگونه خود را دوست داشته باشیم؟ (۵ روش برای دوست داشتن خود)

اکنون به ۸ مورد از ویژگی‌های افراد مستقل اشاره می‌کنیم:

  • افراد مستقل، تنهایی را دوست خود می‌دانند، نه دشمن!
  • آنها به خودشان اعتماد دارند.
  • از نه گفتن خجالت نمی‌کشند و اجتناب نمی‌کنند.
  • از اینکه دائماً از دیگران کمک بگیرند، بیزارند.
  • دایره ارتباطات و افراد نزدیک به آنها، محدود و مشخص است.
  • به خوبی خودشان را می‌شناسند.
  • به خودشان و درباره خودشان فکر می‌کنند.

چگونه دختری مستقل باشیم؟

در دنیایی که عادت کرده است زنان را نادیده بگیرد، مستقل بودن برای زنان و دختران کار چندان راحتی نیست. اما زنان ثابت کرده‌اند که از سختی‌ها، سرسخت‌ترند.

در ادامه می‌خواهیم به چند نکته اشاره کنیم که می‌تواند در داشتن شخصیتی مستقل به عنوان یک دختر به شما کمک کند اما پیش از آن پیشنهاد می‌کنیم از مطالعه کتاب خودت باش دختر غافل نشوید.

برای اینکه دختری مستقل و متکی به خود باشید، باید:

  • خودتان را از قربانی بودن نجات دهید

بی‌تردید در گذشته و حتی در زمان حال سرکوب‌ها و تبعیض‌هایی علیه زنان روا داشته شده است. اما این نباید باعث شود که خودتان در ذهنتان نقش قربانی را بپذیرید و خود را دست‌وپا بسته شرایط تبعیض‌آمیز بدانید.

باید به این باور برسید که خواهید توانست به اهدافتان دست پیدا کنید، بدون آنکه جنسیت شما مانعتان شود.

  • از زنان قوی دیگر الگو بگیرید

موفقیت‌ها، تلاش‌ها و از خودگذشتگی‌های زنان دیگر در سراسر جهان می‌تواند به خوبی قدرت زنان را به شما نشان دهد. بررسی زندگی زنان قوی باعث می‌شود اعتماد به نفس و قدرت بیشتری را در خود احساس کنید و بتوانید از تجارب این زنان بهره ببرید.

کتاب با شتاب به پیش یکی از کتاب‌هایی است که با اتکا به تجربیات زنان قدرتمند و مشهور، نشان می‌دهد که چگونه زنان می‌توانند قدرت اقتصادی یا سیاسی را در دست بگیرند.

از زنان قوی الگو بگیرید

  • منتظر ناجی نباشید

هرچند جامعه به ما یاد داده است که برای موفق و شاد بودن، لزوماً نیازمند دیگران هستیم اما شما به عنوان یک دختر مستقل باید برای ایجاد احساس خوشبختی تنها به خودتان متکی باشید.

داشتن استقلال عاطفی یکی از مهم‌ترین نکاتی است که زنان مستقل باید به آن توجه کنند. زنان مستقل در روابط سمی، روابطی که شخصیت آنها را زیر سوال می‌برد باقی نمی‌مانند. آنها می‌دانند که باید احساسات و سلامت روان خودشان را در اولویت قرار دهند.

در پایان این بخش و در ادامه توصیه‌های ذکر شده، مطالعه مقاله زنان مستقل چه ویژگی هایی دارند را پیشنهاد می‌کنیم که به بررسی ویژگی‌های زنان مستقل پرداخته است.

نتیجه‌گیری:

استقلال فردی یک ویژگی شخصیتی است که برخورداری از آن باعث می‌شود افراد به قدرت تشخیص، تفکر و تصمیم‌گیری خود اعتماد داشته باشند و برای تصمیم‌های خود منتظر عقیده و نظر دیگران نباشند.

داشتن شخصیت مستقل، افراد را از وابستگی بیمارگونه به دیگران و گرفتارشدن در روابط سمی نجات می‌دهد. بنابراین لازم است همه ما بدانیم که چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم.

نظر شما چیست؟ به‌نظر شما چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم؟ خوشحال می‌شویم راهکارهای خود را با ما درمیان بگذارید.

سوالات متداول
چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم؟

برای داشتن شخصیتی مستقل باید به تنهایی خود بها بدهیم، در تصمیم‌گیری‌ها به باورها و اطلاعات خود اعتماد کنیم، مرزها و چارچوب‌های خود را با قاطعیت مشخص کنیم و از خودشناسی و خودآگاهی غافل نشویم.

ویژگی‌های یک دختر مستقل چیست؟

یک دختر مستقل نمی‌گذارد ذهنیت قربانی بودن بر او غلبه کند، او باور ندارد که ارزش‌ها و توانایی‌هایش از مردان کمتر است. به علاوه این دختران برای لمس شادی و خوشبختی منتظر از راه رسیدن منجی نیستند و خود برای تحقق رویاهایشان تلاش می‌کنند.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

2 دیدگاه برای “چگونه شخصیت مستقل داشته باشیم؟ (۷ راهکار برای دستیابی به استقلال شخصیتی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *