کاریزما چیست

کاریزما چیست؟ چگونه کاریزماتیک باشیم؟

شنیده‌اید که می‌گویند شخصی جذبه بالایی دارد؟ آیا تا به حال این حس را نسبت به کسی داشته‌اید که فکر کنید او بدون هیچ دلیل خاصی، جذاب است؟ همه این افراد شخصیت خاصی دارند که این شخصیت باعث می‌شود به طور ناخودآگاه روی شما تاثیر بگذارند. برای این که ویژگی‌های این شخصیت خاص را درک کنید، ابتدا باید بدانید کاریزما چیست؟

با این مقاله از مجله بوکاپو همراه باشید تا با تعریف این ویژگی، جنبه‌های روانشناختی آن و روش‌های کاریزماتیک شدن آشنا شوید.

کاریزما چیست؟

این واژه که معادل عبارت انگلیسی Charisma بوده، در لغت‌نامه‌ها به عنوان گیرایی و جذابیت معنا شده است. اما اگر این کلمه را در گوگل ترجمه کنید، یک معنی جالب به چشمتان خواهد خورد؛ “جذبه‌ی روحانی”. یعنی تمام این گیرایی و جذابیت در جنبه غیرفیزیکی فرد نهفته است. شاید اصلا زیبایی قابل تعریفی در ظاهر شخص نبینید اما او را جذاب بدانید.

دلیل جذابیت این افراد، کاریزماتیک بودن آنها است. در واقع می‌توان گفت این افراد به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه از اصول تاثیرگذاری آگاهند و آن را در برخورد با دیگران اجرا می‌کنند. احتمالاً کنجکاو باشید که این اصول را بدانید.

برای شروع، کریس وایدنر در کتاب هنر تاثیرگذاری برخی از اصول و نکات تاثیرگذاشتن بر دیگران در نخستین برخورد را طی روایت داستانی جذابی بررسی می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم خلاصه این کتاب را در وبسایت بوکاپو مطالعه کنید و از راهکارهای عملی آن بهره ببرید.

خلاصه کتاب هنر تاثیرگذاری
متقاعد کردن دیگران از خودتان شروع می‌شود
کریس وایدنر
در ۳۹ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب هنر تاثیرگذاری

جالب است بدانیم که ریشه لغوی آن به کجا بر‌می‌گردد. همانطور که می‌دانید، یونان باستان معروف است به داشتن خدایان متعدد. در اسطوره‌های کهن یونانی، خاریس نام الهه‌‌ای نماد جذابیت و زیبایی است.

از آن‌ جایی که تلفظ خاریس برای انگلیسی زبان‌ها و به طور کلی در سایر زبان‌ها کمی دشوار بود، این کلمه به تلفظ کاریز تغییر یافت و کلمه‌ای که امروز به‌کار می‌بریم، دقیقا نشأت گرفته از نام همین الهه است.

تعریف دقیق کاریزما

با این تفاسیر، اگر بخواهیم به یک معنی جامع و دقیق برسیم، به نظر می‌رسد این تعریف مناسب است:

کاریزما یعنی ویژگی یا مجموعه‌ای از ویژگی‌های شخصیتی در یک فرد که باعث می‌شود دیگران او را جذاب بپندارند، از رفتار یا افکار وی الهام بگیرند و در مواردی حتی او را یک الگوی اید‌ئال در زندگی خود بدانند.

البته باید گفت که اگر در حوزه‌های مختلف روانشناسی، اجتماعی، بیزینس و… این مفهوم را بررسی کنید، ممکن است پاسخ‌ها کمی متفاوت باشند. اما در مجموع، همه این پاسخ‌ها به یک چیز اشاره خواهند داشت و آن هم چیزی نیست جز جذابیت و گیرایی ملموس در برقراری ارتباط با دیگران.

شک ندارم برای شما هم پیش آمده که با دیدن رفتار یک فرد، چنان تحت‌تاثیر رفتار و سخنان او قرار گرفته‌اید که اصلا برایتان قابل درک نبوده است. این که فردی بینی خوش‌فرم، چشمان درشت با رنگ خاص یا صورت جذابی داشته باشد، لزوماً نمی‌تواند باعث کاریزماتیک بودن او شود. بسیاری از افراد کاریزماتیک از لحاظ ظاهری کاملا معمولی به نظر می‌آیند.

شخصیت های کاریزماتیک در دنیای مجازی

رابرت بی. چالدینی در کتاب «تاثیر» پرده از این امور رمزآلود بر می‌دارد و برایتان توضیح می‌دهد که افراد کاریزماتیک با چه رفتارهایی به طرز نامحسوسی روی ذهنیت شما تاثیر می‌گذارند. توصیه می‌کنیم همین حالا خلاصه این کتاب جذاب را در بوکاپو مطالعه کنید.

خلاصه کتاب تاثیر
روانشناسی فنون قانع کردن دیگران
رابرت بی. چالدینی
در ۲۷ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب تاثیر

شخصیت کاریزماتیک چیست؟

حال که متوجه شدیم کاریزما یعنی چه، بیایید ببینیم که شخصیت کاریزماتیک چگونه است و آیا ما نیز یک شخصیت کاریزماتیک داریم یا خیر؟ اگر نداریم، آیا می‌توان به آن دست یافت؟ چطور؟ بیایید ما هم کمی کاریزماتیک بودن را یاد بگیریم و این ویژگی را در خودمان تقویت کنیم!

فکر نکنید که داشتن شخصیت گیرا یک موهبت مادرزادی است. شما هم می‌توانید به راحتی با دانستن ویژگی‌های شخصیت کاریزماتیک، به فردی با جذابیت بالا تبدیل شوید که با تلاش اندک، دیگران را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. هرچند برخی افراد کاریزماتیک این ویژگی‌ها را از سنین پایین، حتی شاید بدون اینکه بدانند، در خود نهادینه کرده‌اند.

به طور کلی اشخاص کاریزماتیک:

  1. فن بیان خوبی دارند؛
  2. شنونده‌های خوبی هستند؛
  3. خوشبین به اطرافیان، اتفاقات و آینده هستند؛
  4. صداقت در رفتار و گفته‌هایشان حس می‌شود؛
  5. بدون فکر و بی‌دلیل صحبت نمی‌کنند؛
  6. قبل از اظهار نظر در هر حوزه‌ای، سعی می‌کنند اطلاعات کسب کنند؛
  7. یکپارچگی، یعنی رفتاری کاملا مطابق با گفته‌هایشان، در آن‌ها مشهود است؛
  8. در جایی که باید، حضور دارند؛
  9. خوش‌قول و وقت‌شناس هستند؛
  10. می‌توان روی آن‌ها حساب کرد.

نیکلاس بوتمن در کتاب چگونه دیگران را شیفته خود کنید! به آداب رفتاری تاثیرگذاری اشاره می‌کند که باعث می‌شود حتی روی کسانی که تابحال شما را ندیده‌اند نیز تاثیر خوبی بگذارید. این راهکارها کمکتان می‌کند برای شروع مسیر پرورش شخصیت کاریزماتیک به صورت عملی تغییراتی در برخورد خودتان ایجاد کنید. نکات کلیدی این کتاب را در بوکاپو بخوانید و بشنوید.

خلاصه کتاب چگونه دیگران را شیفته خود کنید!
چگونه در کمتر از ۹۰ ثانیه دیگران را مجذوب خود کنیم؟
نیکولاس بوتمن
در ۲۸ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب چگونه دیگران را شیفته خود کنید!

شیوه دستیابی به کاریزما چیست؟

کاریزماتیک بودن یعنی دانش و اشراف کافی به سه مرحله مهم تاثیرگذاری بر دیگران:

  • حضور
  • توانایی تاثیرگذاری
  • توانایی رهبری

اگر می‌خواهید کاریزماتیک باشید، باید بدانید دقیقا کی و کجا حضور داشته باشید تا دیگران، آن‌طور که باید، تحت‌تأثیر شما قرار بگیرند. اگر دقت کرده باشید، بازاریابی به صورت حضوری بسیار موثرتر از بازاریابی تلفنی است. می‌دانید چرا؟ چون فرد دقیقاً جایی که باید، حضور داشته و از ارتباط چشمی و زبان بدن برای افزایش تاثیرگذاری استفاده می‌کند.

توانایی تأثیرگذاری مرحله دوم نفوذ به روح و ذهن دیگران است. اگر فکر می‌کنید این توانایی در شما از بدو تولد وجود داشته، به شما تبریک می‌گوییم. اما اگر معتقد هستید به هیچ‌ عنوان نمی‌توانید دیگران را تحت‌تأثیر قرار دهید یا در موارد بسیار محدودی این اتفاق برایتان می‌افتد، کافیست بخش ویژگی‌های افراد کاریزماتیک در این مقاله را بخوانید تا به راحتی شما هم شخصیت موثری داشته باشید.

وقتی فردی را تحت‌تأثیر قرار دادید، او کاملاً آماده‌ است تا آن‌چه که شما می‌خواهید را قبول کند. فقط کافیست خواسته‌تان را درست و در جهت وعده‌های قبلی خود، مطرح کنید.

اگر به یادگیری شیوه رهبری علاقه‌مندید، کتاب ۵ مرحله رهبری گزینه بسیار خوبی برای مطالعه است. جان سی مکسول در این کتاب از ۵ مرحله که رهبران تاثیرگذار و کاریزماتیک دنیا طی کردند تا دیگران با میل قلبی حاضر به اطاعت از آن‌ها شوند را بررسی می‌کند.

خلاصه کتاب ۵ مرحله رهبری
راهکارهای موثر برای استفاده حداکثری از توان بالقوه
جان سی مکسول
در ۲۴ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب ۵ مرحله رهبری

در نهایت باید گفت، شیوه دستیابی به کاریزما ممکن است در زنان و مردان کمی متفاوت باشد، پس همچنان با ما همراه باشید. البته بد نیست ابتدا بدانیم دیدگاه روانشناسی نسبت به کاریزماتیک بودن چیست، سپس از جنبه جنسیتی آن را بررسی کنیم.

کاریزما در روانشناسی

یکی از وظایف علم روانشناسی را می‌توان شناخت ویژگی‌های شخصیتی انسان‌ها تعریف کرد. پس بررسی این ویژگی شخصیتی به‌خصوص نیز، بر دوش علم روانشناسی است.

افرادی که این ویژگی را دارند با نام شخصیت کاریزماتیک شناخته می‌شوند. شخصیت به الگوهای نسبتاً پایدار صفات، تمایلات و خصوصیاتی گفته می‌شود که نوع رفتار و واکنش‌های ما به محیط اطرافمان را تعیین می‌کند.

صفت کاریزماتیک به اشخاصی اطلاق می‌شود که در همان نگاه اول فردی مقتدر و مشتاق به نظر می‌رسند، اعتماد افراد دیگر را به راحتی جلب می‌کنند، شاد و فعال هستند و به شما این اطمینان را می‌دهند که می‌توانید از آن‌ها پیروی کنید و اوضاع را تحت کنترل دارند.

این افراد معمولا رفتاری با ثبات دارند و تمایل توانایی رهبری کردن در آن‌ها مشهود است. از آنجا که این افراد مهارت حل مسئله و کنترل شرایط را دارند اکثرا در رهبری موفق عمل می‌کنند، زیرا می‌دانند چگونه بر دیگران تاثیر بگذارند.

زمانی که سخنرانی می‌کنند و یا درخواستی را مطرح می‌کنند، حتی اگر حرف‌های آن‌ها با واقعیت همخوانی نداشته باشد یا برخلاف حقوق بسیاری باشد، اکثریت مخاطبانشان مرید آن‌ها می‌شوند و به حرف‌هایشان عمل می‌کنند.

بسیاری از افراد با ویژگی‌های شخصیت کاریزماتبک به دنیا می‌آیند. اما این تنها ۵۰ درصد مسیر است و باقی آن امری اکتسابی است. تکنیک‌های روانشناختی این ویژگی را در فرد تقویت می‌کند.

انواع شخصیت در روانشناسی پیشنهاد مطالعه: انواع شخصیت در روانشناسی

کاریزما دارای دو معیار است: ترس و قدرت. البته قدرت به معنی زورگویی تعریف نمی‌شود بلکه به معنی شخصی با نفوذ و با اعتماد به نفس است. عنصر ترس نیز به معنای وحشت داشتن از فرد نیست بلکه به معنای حساب بردن است.

کاریزمای مردانه

کاریزمای مردانه

مردان کاریزماتیک را می‌توان با قدرتمند ظاهرشدن آن‌ها در مجامع شناخت. این افراد با ورود خود جمع را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند و توجه‌ها را به سمت خود جلب می‌کنند. آن‌ها افرادی مستقل، راحت و روراست هستند، در حرفه خود متخصص و توانمند هستند و کارهای خود را با مهارت انجام می‌دهند. این افراد به ظاهر خود نیز بسیار اهمیت می‌د‌هند.

مردان کاریزماتیک دوست داشتنی‌اند، اعتماد به نفس خوبی دارند و قابل اعتماد هستند. این افراد همچنین رهبران بسیار موفقی هستند و فارغ از مقام و جایگاه با همه افراد با احترام رفتار می‌کنند. افراد کاریزماتیک از شکست دیگران خوشحال نمی‌شوند و از آن‌ها حمایت می‌کنند، پشت سر دیگران بدگویی نمی‌کنند و بیشتر به دنبال بحث‌های مفید هستند.

این افراد از شکست‌های خود درس می‌گیرند و آن‌ها را می‌پذیرند، سپس پرقدرت‌تر از گذشته و با تقویت نقاط ضعف خود دوباره برمی‌گردند و ادامه می‌دهند.

کاریزما از نوع زنانه

اکثریت، زنان جذاب را همان زنان کاریزماتیک می‌دانند اما این برداشت غلط است. زنان کاریزماتیک ممکن است از لحاظ ظاهری جذابیت آنچنانی نداشته باشند اما در عمل می‌توانند بسیاری را مجذوب رفتار خود بکنند.

زنان کاریزماتیک هویت مستقلی دارند. رفتارهای بالغانه‌تری نسبت به سن خود نشان می‌دهند. در مقابل اشتباهات دیگران با درایت عمل می‌کنند و به طور کلی حس خوبی نسبت به خود دارند. هیچ زن کاریزماتیکی را نخواهید‌ دید که عزت نفس و اعتماد به نفس ضعیفی داشته باشد. زیرا که ضعف در این دو ویژگی به شدت بر گیرایی شخصیت یک فرد تاثیر می‌گذارد.

در زندگی بیشتر بر نکات مثبت توجه می‌کنند، مدل مو و لباس و آرایشی که مورد پسند خودشان است را انتخاب می‌کنند و آثار سالخوردگی و نقص‌های خود را می‌پذیرند. همین پذیرش سبب می‌شود به دنبال ایجاد تغییرات ظاهری افراطی در خودشان نباشند.

رسیدن به اهداف، مهم‌ترین الویت زندگی این زنان است. آن‌ها زنانی قدرتمند، رهبر و موفق هستند و در مشکلات مدیریت بسیار خوبی دارند.

پاسخی زنانه به سوال کاریزما چیست

ویژگی های افراد دارای کاریزما چیست

برای این که شما هم یک شخصیت کاریزماتیک داشته باشید، لازم است با ویژگی‌های افراد کاریزماتیک آشنایی داشته باشد. راهنمایی که در ادامه مطرح شده است، می‌تواند به شما کمک کند.

مشتاق شنیدن هستند

شخصیت کاریزماتیک به گونه‌ای است که ترجیح می‌دهد نهایت توجه خود را هنگام صحبت با دیگران به آن‌ها نشان دهد. اگر می‌خواهید دارای کاریزما باشید، هنگامی که دیگران با شما صحبت می‎کنند:

  1. دور چک کردن گوشی موبایلتان را خط بکشید.
  2. بدون این‌که قصد جواب دادن داشته باشید گوش دهید و هرگز حرف‌های طرف مقابل را قطع نکنید.
  3. پس از اتمام صحبت طرف مقابل، درباره جزئیات سوالی مطرح کنید. این کار نهایت توجه شما به صحبت‌های او را می‌رساند.
  4. اگر در میان گفتگو، مجبور شدید حرف طرف مقابل را قطع کنید یا گوشی خودتان را چک کنید، حتما از او عذرخواهی کرده و اجازه بگیرید.
  5. هم‌زمان با صحبت کردن با دیگران، به موسیقی گوش ندهید!
  6. اگر حرف‌های او را متوجه نشدید، به جای تکان دادن سرتان، سوال کنید تا دوباره توضیح دهند.
  7. نوشیدن و خوردن در حین صحبت طرف مقابل، تا زمانی که خود او این کار را نمی‌کند، جذاب نیست!
  8. نگاهتان را ندزدید یا حین صحبت به سمت دیگری چشم ندوزید.
  9. تماس چشمی برقرار کنید. اگر این کار برای شما مشکل است، به نیمه بالایی صورت طرف مقابل نگاه کنید.
  10. اگر زمان محدودی برای گفتگو دارید، قبل از شروع صحبت به طرف مقابلتان اعلام کنید.

شیوا و رسا سخن می‌گویند

افراد کاریزماتیک، با صدایی رسا، لحنی واضح و بیانی خوب صحبت می‌کنند تا همه کسانی که مخاطب قرار گرفته‌اند به خوبی متوجه منظور او بشوند. صحبت کردن با بلندی صدا و لحن مناسب حس اعتماد به نفس بالای گوینده را به مخاطب منتقل می‌کند. اگر می‌خواهید این ویژگی افراد کاریزماتیک را در خود نهادینه کنید باید:

  1. کلمات را کامل و صحیح تلفظ کنید.
  2. برای تلفظ درست کلمات باید مطالعه خوبی داشته باشید.
  3. بین صحبت‌هایتان به میزان مناسب سکوت کنید و اجازه تفکر به طرف مقابل بدهید.
  4. اگر متوجه شدید توجه دیگران به صحبت‌هایتان کم شده، باید تن صدایتان را تغییر دهید و با آن بازی کنید.
  5. هرگز با یک تن صدای یکنواخت همه حرف‌هایتان را نگویید. این کار فقط زمانی مناسب است که می‌خواهید برای کودکان قصه بگویید تا بخوابند!
  6. هر چیزی که لازم است را در خلاصه‌ترین حالت ممکن بگویید.
  7. طوری صحبت کنید که دیگران بتوانند به راحتی از حرفتان جمع‌بندی کنند.

بسیار مهم است که بیاموزیم با چه کسی، در چه موقعیتی و چگونه صحبت کنیم تا هم منظورمان به درستی انتقال پیدا کند و هم به جواب دلخواهمان برسیم. کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم اثر لیل لوندز نکات مهم و موثری را در این زمینه به شما می‌گوید.

خلاصه کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم
راهکارهایی ساده برای رسیدن به موفقیت در روابط
لیل لوندز
در ۴۵ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم

هوش هیجانی بالایی دارند

افراد دارای کاریزما می‌دانند کی و کجا چه واکنشی نشان دهند. در تشخیص احساسات خودشان و دیگران مهارت نسبتا بالایی دارند و به همین دلیل می‌دانند چه وقت چه کاری را انجام دهند که مناسب و پسندیده باشد. این جمله در واقع تعریفی از «هوش هیجانی» است. در این راستا می‌توانید:

  1. درباره هوش هیجانی به دقت مطالعه کنید.
  2. سعی کنید راهکارهای تقویت هوش هیجانی را در برخورد روزانه با دیگران تمرین کنید.
  3. سعی کنید تمام توجه‌تان به مخاطبتان باشد تا واکنش‌هایتان طبیعی و غریزی باشد.
خلاصه کتاب هوش هیجانی
هوش عاطفی و دلیل برتری آن بر بهره هوشی
دنیل گلمن
در ۲۹ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب هوش هیجانی

استایل بدنی خاصی دارند

اگر دقت کرده باشید، کسانی‌ که جذابیتشان همه را مسحور می‌کند، معمولا صاف راه می‌روند یا صاف می‌نشینند. عموما لباس این افراد یا کاملا اتو کشیده است، یا به اندازه کافی مرتب بوده و هماهنگی در بخش‌های مختلف پوششان موج می‌زند. علت اصلی این موضوع این است که ما اول از همه به پوشش دیگران، تمیزی کفش‌ها و مدل موی افراد توجه می‌کنیم؛ سپس کلام آن‌هاست که ما را مجذوب خود می‌کند.

  1. مهم نیست چه تیپ لباسی را انتخاب می‌کنید، راحت یا رسمی. مهم پاکیزگی و هماهنگی آن با شخصیت شماست.
  2. گاهی اوقات ست کردن آیتم‌های کوچک، مثل دستمال داخل جیب کت با کراوات، کیف و کفش، روسری و دستمال کیف و… می‌تواند شما را متمایز کند.
  3. انتخاب یک رنگ که مختص شماست نیز می‌تواند انتخاب هوشمندانه‌ای باشد.
  4. سعی کنید برای حضور در هر موقعیتی، لباس مناسب همان مکان و موقعیت را انتخاب کنید.
  5. نحوه راه رفتن، ایستادن، نشستن و در کل حرکات مختلف بدنیتان را با توجه به علم زبان بدن اصلاح کنید.
تکنیک های زبان بدن و نفوذ در احساسات افراد پیشنهاد مطالعه: تکنیک های زبان بدن و نفوذ در احساسات افراد

ارتباط چشمی برقرار می‌کنند

برقراری ارتباط چشمی یکی از عمیق‌ترین روش‌های تاثیرگذاری بر روی دیگران و حفظ کاریزما است. اینکه بدانید کی و کجا به چشم‌ها یا صورت مخاطبتان نگاه کنید، واقعا می‌تواند از یک فرد عادی، یک فرد کاریزماتیک بسازد.

هیچ کس از شنونده‌ای که حین گفتگو به دیوار رو‌به‌رو زل زده یا مشغول کار با لپ‌تاپ و گوشی‌اش است حس مثبتی دریافت نمی‌کند. متاسفانه در هنگام صحبت کردن با دیگران قادر به مشاهده و بررسی واکنش‌های غیرکلامی خودمان نیستیم. بنابراین می‌توانید از این راهکارها استفاده کنید:

  1. تمرینات سخنرانی و واکنش‌های غیرکلامی صحیح را در مقابل آینه انجام دهید.
  2. وقتی با خانواده یا دوستان نزدیک صحبت می‌کنید، درست نگاه کردن را تمرین کنید.
  3. از دوستانتان بخواهید نسبت به زبان بدن شما به هنگام گفتگو بازخورد ارائه کنند و در بهبود این روند کمکتان کنند.

نقش یادآوری نام ها در کاریزما چیست

نام‌ها را فراموش نمی‌کنند

برای اینکه نام اطرافیانتان را به خوبی به خاطر بسپارید، بهتر است حافظه خود را تقویت کنید. یک شخصیت کاریزماتیک، تمام حواسش را به هنگام آشنایی با افراد جمع می‌کند و اسامی را به حافظه‌اش می‌سپارد تا زمانی که می‌خواهد با آن فرد به صورت مستقیم ارتباط کلامی برقرار کند، با نامش او را خطاب کند. قطعا این کار به افراد حس توجه و مهم بودن را منتقل می‌کند.

  1. سعی کنید حافظه خود را تقویت کنید.
  2. داستان‌هایی که شخصیت‌های مختلف دارند بخوانید.
  3. در آشنایی با هر فرد جدید، حتما نامش را بپرسید.

معرفی کتاب افسانه کاریزما

یکی از بهترین کتاب‌هایی که می‌توانید برای یادگیری هنر کاریزماتیک بودن بخوانید، کتاب افسانه کاریزما اثر اولیویا فاکس است. این کتاب مهارت‌ها و اصول اولیه جذاب بودن را شرح داده و به شما کمک می‌کند قدم به قدم مسیر جذاب و کاریزماتیک بودن را طی کنید.

اگر مشتاق مطالعه این کتاب هستید اما فرصت کافی ندارید، می‌توانید خلاصه آن را در بوکاپو بخوانید و بشنوید. با این کار هم مهارت لازم را کسب کرده‌اید، هم در زمان مطالعه صرفه‌جویی زیادی داشته‌اید.

خلاصه کتاب افسانه کاریزما
راهنمایی عملی برای داشتن شخصیتی کاریزماتیک و تأثیرگذار
اولیویا فاکس کابان
در ۳۷ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب افسانه کاریزما

کاریزماتیک ترین افراد دنیا

حتما تا اینجای مقاله، شما هم مشتاق شدید بدانید افراد موفق جهان کاریزما داشته‌اند یا خیر؟ یا افراد کاریزماتیک چه نقشی در تاریخ جهان داشته‌اند؟ با نگاهی به لیست زیر که کاریزماتیک‌ترین افراد دنیا را به شما معرفی می‌کند و مقایسه ویژگی‌های این افراد با ویژگی‌های اشخاص کاریزماتیک، می‌تواند پاسخ این سوال را برایتان روشن سازد:

  • وینستون چرچیل
  • مصطفی کمال آتاتورک
  • ماهتما گاندی
  • نلسون ماندلا
  • فیدل کاسترو
  • استیو جابز
  • باراک اوباما
  • جو مدون
  • الن دجنرس
  • آدولف هیتلر
  • مریم میرزاخانی
  • هانده ارچل

در مقاله کاریزماتیک‌ترین افراد دنیا با تعدادی از این شخصیت‌ها و ویژگی‌هایی که آنان را به افرادی کاریزماتیک بدل کرد آشنا می‌شوید:

کاریزماتیک ترین افراد دنیا و ویژگی‌هایشان؛ رهبرانی که دنیا را به بهشت یا جهنم تبدیل کردند پیشنهاد مطالعه: کاریزماتیک ترین افراد دنیا و ویژگی‌هایشان؛ رهبرانی که دنیا را به بهشت یا جهنم تبدیل کردند

سخن آخر

حال متوجه شدیم که کاریزما چیست. می‌دانیم که کاریزماتیک بودن شامل ویژگی‌هایی است که باعث می‌شوند فردی جذاب محسوب شود و دیگران تجت‌تأثیر رفتار یا افکار وی قرار بگیرند. رشد و توسعه شحصیت و نیز افزایش اعتماد‌به‌نفس عنصری ضروری در کاریزماتیک بودن است.

وبسایت و اپلیکیشن بوکاپو، پر از خلاصه کتاب‌هایی در زمینه‌های مختلف است. از جمله حوزه توسعه مهارت‌های فردی. توصیه می‌کنیم با مطالعه یا شنیدن این خلاصه‌ها، دانش و مهارت‌های خود را افزایش دهید. مطمئن باشید که بوکاپو در مسیر پر پیچ‌و‌خم زندگی، همراه شما است.

سوالات متداول
کاریزما چیست؟

کاریزما متشکل از ویژگی‌هایی است که دیگران را شیفته خود می‌کنند. یک شخصیت کاریزماتیک، به سادگی اطرافیان را جذب کرده و تحت تاثیر قرارشان می‌دهد. البته که گاهی افراد می‌توانند از این ویژگی سواستفاده نیز بکنند.

چگونه کاریزماتیک باشیم؟

کاریزماتیک بودن چیزی جز دانستن ویژگی‌های شخصیت کاریزماتیک نیست. یعنی اگر می‌خواهید کاریزماتیک باشید، کافیست شخصیت کاریزماتیک را به درستی بشناسید. تمرینات روزانه از از خصوصیات افراد کاریزماتیک می‌توان از یک فرد عادی، کاریزماتیک حقیقی بسازد.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *