برونگرایی چیست؟

برونگرایی چیست؟ افراد برون گرا چه ویژگی هایی دارند؟

اغلب تصور می‌شود برونگرایی با موقعیت‌های اجتماعی برتر رابطه مستقیمی دارد. افرادی که برونگرا هستند، معمولاً ارتباط قوی با دیگران برقرار می‌کنند و در جذب مردم موفق‌تر هستند. آنها از تعاملات اجتماعی خود انرژی می‌گیرند و از گفتگو و بحث دربارۀ ایده‌های مختلف هیجان زده می‌شوند؛ اما برونگرایی چیست و افراد برون‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها با مقاله دیگری از مجله بوکاپو همراه باشید.

برونگرایی چیست؟

برونگرایی یکی از چندین ویژگی اصلی است که تصور می‌شود شخصیت انسان را می‌سازد. برونگرایی با اجتماعی بودن، پرحرفی، ابراز وجود و تحریک پذیری مشخص می‌شود. افرادی که برونگرایی بالایی دارند، به دنبال تحریک اجتماعی و فرصت‌هایی برای تعامل با دیگران هستند.

پیشنهاد مطالعه: انواع شخصیت در روانشناسی

به عبارتی می‌توان برونگرایی را به صورت زیر تعریف کرد:

«شخص برونگرا از ارتباط با دیگران انرژی می‌گیرد و مدام در حال ابزار احساسات و افکار خود است.»

برونگراها اغلب سرشار از زندگی، انرژی و مثبت‌اندیشی توصیف می‌شوند. در موقعیت‌های گروهی، افراد برونگرا به احتمال زیاد صحبت را در دست می‌گیرند تا خود را نشان دهند. برعکس، افراد درونگرا کسانی هستند که بیشتر در خود هستند. آنها معمولاً ساکت و محجوب هستند و کمتر درگیر موقعیت‌های اجتماعی می‌شوند.

برون‌گرایی اغلب با تعدادی از ویژگی‌های مختلف به شرح زیر همراه است:

  • گرم بودن
  • در جستجوی هیجان بودن
  • تجمل گرایی
  • تأکید بر خود
  • نشاط داشتن
  • توجه به ظاهر
  • پرحرفی
  • لذت بردن از توجه
  • عمل گرایی
  • دوستانه بودن
  • ارتباط گرفتن

تفاوت برونگرا و درونگرا

تفاوت بین برونگرایی و درونگرایی را از زاویه دیگر (اول شخص) مورد بحث قرار می‌دهیم:

برونگرایی (Extraversion)

من دوست دارم انرژی خود را از مشارکت فعال در رویدادها و انجام فعالیت‌های مختلف به دست آورم.

ویژگی‌های افراد برونگرا

به طور کلی، با حضور در میان مردم احساس می‌کنم که در خانه خود هستم. من اغلب زمانی مشکلی را بهتر می‌فهمم که بتوانم با صدای بلند در مورد آن موضوع صحبت کنم و حرف دیگران را بشنوم.

جملات زیر عموماً در مورد من صدق می‌کنند:

  • من به عنوان فردی برونگرا یا مردمی دیده می‌شوم.
  • من در میان مردم احساس راحتی می‌کنم و دوست دارم در بین آنها کار کنم.
  • من دوستان زیادی دارم و افراد زیادی را می‌شناسم.
  • گاهی اوقات خیلی سریع وارد فعالیتی می‌شوم و زمان کافی برای فکر کردن در مورد آن نمی‌گذارم.
  • قبل از شروع پروژه، گاهی اوقات فراموش می‌کنم که متوقف شوم و درک کنم که می‌خواهم چه کاری کنم و چرا باید آن را انجام دهم!

درونگرایی  (Introversion)

من دوست دارم انرژی خود را از رویارویی با ایده‌ها، تصاویر، خاطرات و عکس العمل‌هایی که در سَرم و در دنیای درونی من وجود دارد، به دست آورم. من اغلب ترجیح می‌دهم کارها را به تنهایی یا با یک یا دو نفر که با آنها احساس راحتی می‌کنم، انجام دهم.

تفاوت برونگرا و درونگرا

ایده‌ها برای من تقریباً چیزهای محکمی هستند. گاهی اوقات، ایده ذهنی را از یک واقعیت بیشتر دوست دارم.

جملات زیر عموماً در مورد من صدق می‌کنند:

  • من به عنوان فردی درونگرا یا محافظه‌کار دیده می‌شوم.
  • از تنهایی خود احساس راحتی می‌کنم و کارهایی که می‌توانم به تنهایی انجام دهم را دوست دارم.
  • من ترجیح می‌دهم که فقط چند نفر را خوب بشناسم.
  • گاهی اوقات زمان زیادی را صرف تفکر می‌کنم و به اندازه کافی سریع وارد عمل نمی‌شوم.
  • گاهی اوقات فراموش می‌کنم که با دنیای خارج مشورت کنم تا ببینم آیا ایده‌های من واقعاً با تجربه آنها مطابقت دارند یا خیر.
پیشنهاد مطالعه: درونگرایی چیست؟

علل برونگرایی

علت دقیق اینکه چرا افراد برونگرا هستند، موضوع تحقیقات بسیاری در حوزه روانشناسی بوده است؛ اما همیشه یک موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار بود، اینکه آیا برونگرایی در سرشت افراد است (ژنتیکی) یا اکتسابی (محیطی) است؟ در این مورد یک بررسی کوتاه انجام شده است:

  • ژنتیک: برونگرایی به وضوح دارای یک مؤلفه ژنتیکی قوی است. مطالعات نشان می‌دهند که ژنتیک در حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد بین برونگرایی و ‌‌درونگرایی نقش دارد.
  • محیط: مطالعات نشان می‌دهند که تجربیات فردی دارای وزن بیشتری نسبت به تجربیات مشترک در خانواده‌هاست. بدین معنا که افراد از مدرسه، دانشگاه، دوستان، رسانه و غیره برداشت‌های شخصیتی دارند.

به گفته برخی محققان، افراد برونگرا تمایل بیشتری به تحریک بیرونی دارند، در حالی که افراد درون گرا برای بروز احساسات و تفکرات خود به سختی تحریک می‌شوند.

برونگرایی چقدر رایج است؟

تحقیقات اخیر در واقع نشان می‌دهند که برونگرایی کمتر از آنچه تصور می‌شود رایج است. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، محققان دریافتند که افراد برونگرا تمایل زیادی به حضور در شبکه‌های اجتماعی ندارند. محققان همچنین پیشنهاد کردند که دو عامل کلیدی وجود دارد که تعیین می‌کند افراد با چه کسانی دوست شوند.

افراد برونگرا معمولاً بسیار معاشرتی هستند و این باعث می‌شود که آنها دوستی‌های جدیدی را نسبت به درونگراها ایجاد کنند. آنها همچنین تمایل دارند با افرادی مشابه خود دوست شوند. در حالی که افراد درونگرا تمایل دارند روابط خود را هم با درونگرا‌ها و هم با برونگراها ایجاد کنند.

برای برونگرا‌ها، به نظر می‌رسد اکثر افراد نیز برونگرا هستند زیرا این ویژگی شخصیتی در بین گروه دوستان و آشنایان آنها بیش از حد نمایان شده است. با این حال، افراد درونگرا ممکن است درک بهتری از ساختار واقعی شبکه‌های اجتماعی داشته باشند. به طور کلی، برونگرا شخصی است که تحت تأثیر محرک‌های خارجی قرار می‌گیرد.

نشانه‌های برونگرایی

اکثر افراد برونگرا دارای یکسری علائم مشابه هستند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

۱- انرژی زیادی دارند

یکی از شایع‌ترین نشانه‌های افراد برونگرا، این است که از افراد اطراف خود انرژی می‌گیرند. آنها به یک گردهمایی می‌روند، با افراد جدیدی ملاقات کرده و با دوستان قدیمی صحبت می‌کنند. تمام این تعاملات اجتماعی به آنها قدرت می‌دهد تا همچنان به دایره دوستی خود بیفزایند.

نشانه‌های برونگرایی

۲- در مرکز توجه هستند

از آنجایی که افراد برونگرا تحت تأثیر دیگران قرار می‌گیرند، جای تعجب نیست که دوست دارند اغلب در مرکز توجهات باشند. ممکن است این بدان معنا نباشد که هر فرد برونگرایی با حضور در جمع به وجد می‌آید اما ماهیت رفتار و دوستانه بودن آنها، باعث جلب توجه و ایجاد دوستی‌های جدید می‌شود. افراد برونگرا واقعاً از بودن در مرکز توجه و گذراندن وقت با افراد مختلف لذت می‌برند.

۳- دوستان و آشنایان زیادی دارند

ارتباط با افراد دیگر فوق العاده مهم است و برونگراها دوستان زیادی را در زندگی خود دارند. یک مطالعه نشان می‌دهد که افراد برونگرا نسبت به افراد درون گرا واکنش بیشتری نسبت به دیدن چهره انسان‌ها از خود نشان می‌دهند. دیدن یک انسان دیگر باعث تحریک مغز افراد برونگرا می‌شود.

۴- عاشق صحبت کردن هستند

همانطور که ساکت بودن از خصوصیات افراد درونگراست، اشخاص برونگرا نیز به دلیل پُرحرفیشان معروف هستند. افراد برونگرا به جای فرو رفتن در افکار و احساسات درونیشان، از صحبت کردن و ابزار علاقه به دیگران لذت می‌برند. افراد برونگرا به دنبال مکالمه‌ای برای حل همه جزئیات هستند. اما اگر بخواهیم کلاممان را به کلام تاثیرگذار تبدیل کنیم، باید بدانیم با هر کسی چگونه و چه وقت صحبت کنیم تا جواب دلخواهمان را دریافت کنیم. اگر به تقویت مهارت خود در صحبت کردن علاقه‌مندید، کتاب چگونه با هر کسی صحبت کنیم انتخاب بسیار مناسبی برای مطالعه است.

خلاصه کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم
راهکارهایی ساده برای رسیدن به موفقیت در روابط
لیل لوندز
در ۴۵ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب چگونه با هرکسی صحبت کنیم

۵- تنهایی را دوست ندارند

هنگامی که یک فرد درونگرا برای مدتی تنها به اتاق خود می‌رود، یک برونگرا سعی می‌کند با دوستانش ملاقات کند. عموماً افراد برونگرا به زمان کمتری برای تنهایی نیاز دارند و آرامش خود را از ارتباط با دیگران به دست می‌آورند. البته، گاهی اوقات همه باید تنها باشند اما اغلب نمی‌بینید که افراد برونگرا خود را در تنهایی غرق کنند.

۶- دوست دارند پیش قدم باشند

برونگراها علاوه بر اینکه از نظر اجتماعی فعال هستند، از رهبری کردن نیز لذت می‌برند. چه آنها در دانشگاه سرگروه باشند و چه مدیرعامل یک شرکت بزرگ، یک فرد برونگرا احتمالاً توجهی که از سوی رهبری کردن به دست می‌آورد را دوست دارد. بسیاری از رهبران بزرگ تاریخ، افرادی برونگرا بودند.

۸- به جنبۀ روشن زندگی نگاه می‌کنند

برونگراها معمولاً خوش بین‌‌تر هستند و تمایل کمتری به اضطراب دارند. عجیب به نظر می‌رسد که یک گروه شخصیتی می‌تواند شادتر از گروه دیگر باشد اما یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد که برونگرایی با شادتر بودن در ارتباط است. یک مطالعه دیگر نشان داد حتی زمانی که افراد فقط تظاهر به برونگرایی کردند نیز شادتر بوده‌اند.

اما خوشبینی فقط مختص برونگراها نیست! مارتین سلیگمن در کتاب خوش‌بینی اکتسابی می‌گوید که خوش‌بینی یک مهارت است و با ارائه تمریناتی به ما در تقویت این مهارت کمک می‌کند. اگر علاقه‌مندید مهارت خوشبینی را در خود تقویت کنید، مطالعه راهکارهای کلیدی این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

خلاصه کتاب خوش‌بینی اکتسابی
چگونه زندگی شخصی و حرفه‌ایمان را متحول کنیم؟
مارتین سلیگمن
در ۲۷ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب خوش‌بینی اکتسابی

برونگرایی چگونه بر رفتار فرد تأثیر می‌گذارد؟

محققان دریافتند که داشتن این ویژگی شخصیتی، با گرایش‌های مختلف بسیار مرتبط است. برونگرایی علاوه بر کمک به پرورش شخصیت افراد، می‌تواند در انتخاب شغل نیز نقش داشته باشد. به گفته محققان، برونگرایی با رفتار رهبری همراه است. از آنجا که افراد برونگرا بیشتر خود را در گروه‌ها مطرح می‌کنند، این منطقی است که آنها هنگام کار با افراد دیگر اغلب نقش‌های رهبری را بر عهده گیرند.

برونگرایی غالباً دارای دیدگاه بسیار مثبت نسبت به زندگی و همچنین دوستانه، پرانرژی و بسیار سازگار توصیف می‌شود. همانطور که تصور می‌کنید، سطوح بالای برونگرایی می‌توانند به ویژه برای مشاغلی که نیاز به تعامل زیادی با افراد دیگر دارند، مناسب باشند.

مشاغل مناسب افراد برونگرا

افراد درون گرا تعامل اجتماعی کمتری را ترجیح می‌دهند، بنابراین مشاغلی که به کارهای مستقل زیادی نیاز دارند، اغلب برای آنها ایده آل هستند. نویسندگی، برنامه نویسی رایانه، مهندسی و حسابداری، همه مشاغلی هستند که ممکن است یک فرد برونگرا را به سختی جذب کند.

چگونه برونگرا شویم؟

اکثر مردم ترکیبی از ویژگی‌های درونگرایی و برونگرایی را در شخصیت خود دارند، به همین دلیل است که یک ویژگی خاص احتمالاً نمی‌تواند تمام شخصیت فرد را پوشش دهد. بسیاری از افرادی که به نظر می‌رسد نمونه‌هایی از برونگرایی هستند، در واقع افرادی درونگرا بودند.

افراد درونگرا ممکن است در برهه‌ای از زمان دوست داشته باشند اجتماعی‌تر شوند و دوستان زیادی پیدا کنند. اگر شما نیز می‌خواهید ویژگی‌های برونگرایی را در خودتان تقویت کنید، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  • در جمع‌ها، اول شما برای صحبت کردن پیش قدم شوید.
  • خود را وارد مکالمات افراد مختلف کنید.
  • در دانشگاه، محل کار با افراد ارتباط بگیرید.
  • از تنهایی دوری کنید و تفکرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
  • در باشگاه یا کلاس‌های مختلف آموزشی (مثلاً کلاس زبان) ثبت نام کنید.
  • احساسات خود را در هر زمان نشان دهید.

همچنین مطالعه نکات کتاب چگونه دیگران را شیفته خود کنید! هم می‌تواند شروع خوبی برای برقراری ارتباطات اجتماعی بیشتر با دیگران باشد.

خلاصه کتاب چگونه دیگران را شیفته خود کنید!
چگونه دیگران را شیفته خود کنید!
نیکولاس بوتمن
در ۲۸ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب چگونه دیگران را شیفته خود کنید!

تصورات اشتباه در مورد برونگرایی

در زیر به برخی از تصورات اشتباه در مورد افراد برونگرا اشار می‌کنیم:

۱- اعتماد به نفس کاذب دارند

از آنجایی که افراد برونگرا اغلب رفتاری دوستانه دارند، مردم تصور می‌کنند که همۀ آنها از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. این درست نیست! هر کسی می‌تواند اعتماد به نفس پایینی داشته باشد، حتی افرادی که دوستان زیادی دارند.

۲- نمی‌توانند تنها باشند

ممکن است بشنوید که افراد برونگرا نمی‌توانند تنها بودن را تحمل کنند. یک مطالعه نشان داد که برونگراها گاهی اوقات از ارتباط مداوم خسته می‌شوند. این حالت بدون توجه به نوع شخصیت، در همۀ افراد صادق است. همه دوست دارند گاهی تنها باشند و حتی افراد برونگرا برای شارژ مجدد خود، به گذراندن زمانی دور از جمع نیاز دارند.

علاوه بر این، فلسفه تنهایی چیز دیگری است و تنهایی انواع متفاوتی دارد. اگر گاهی انتخاب بین تنهایی یا حضور در جمع برای شما چالش‌ برانگیز می‌شود، مطالعه کتاب فلسفه تنهایی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

خلاصه کتاب فلسفه تنهایی
از احساس تنهایی خجالت نکشید
لارس اسونسن
در ۵۱ دقیقه مطالعه کنید
مشاهده کتاب فلسفه تنهایی

۳- افراد برونگرا بی‌ادب هستند

وقتی شخصی پرحرف است، این تصور ایجاد می‌شود که او بی‌ادب است زیرا دوست دارد برای توجه بیشتر فقط حرف بزند. اگرچه ممکن است برخی از مردم این گونه باشند اما بیشتر افراد برونگرا، اشخاصی با شخصیت هستند. آنها از صحبت کردن برای پردازش افکار خود استفاده می‌کنند نه برای ساکت کردن دیگران!

۴- برونگراها خلاق نیستند

از آنجا که خلاقیت معمولاً به عنوان یک فرآیند داخلی در نظر گرفته می‌شود (من باید با افکارم تنها باشم)، برخی از افراد ممکن است فرض کنند که برونگراها خلاقیت کمتری دارند؛ اما خلاقیت انواع مختلفی دارد. هر شخصی می‌تواند خلاق باشد و این موضوع هیچ ربطی به تیپ شخصیتی افراد ندارد.

۵- افراد درون گرا و برونگرا نمی‌توانند با هم کنار بیایند

مانند روغن و آب، گربه و سگ، درونگراها و برونگراها نمی‌توانند با هم کنار بیایند. خوشبختانه، این موضوع خیلی دور از واقعیت است. تیپ‌های متفاوت شخصیتی اغلب مکمل یکدیگر هستند و روابط شغلی یا اجتماعی فوق العاده‌ای با هم ایجاد می‌کنند. همانطور که روانشناسان می‌گویند: «متضادها جذب یکدیگر می‌شوند.»

سوزان کین در کتاب سکوت به خوبی توضیح می‌دهد که چگونه بالاترین عملکرد را با ترکیب برونگراها و درونگراها درون یک تیم می‌توان به دست آورد. پیشنهاد می‌کنیم نکات کلیدی این کتاب را در وبسایت بوکاپو مطالعه کنید.

 

کلام آخر

افراد برونگرا معمولاً ارتباط با سایر افراد و معاشرت را دوست دارند و دارای شخصیت‌های بیرونی هستند. اشخاص با برونگرایی لزوماً نیازی به تحسین و تمجید ندارند، آنها خیلی راحت در موقعیت‌های اجتماعی رشد می‌کنند. به بیان ساده‌تر، افراد برونگرا قصد خودنمایی ندارند بلکه آنها دوست دارند دیده و شنیده شوند. با اینکه ممکن است آنها گاهی اوقات غمگین و افسرده نیز بشوند ولی این حالت‌ها برای برونگراها گذراست.

سوالات متداول
شخصیت برونگرا چیست؟

برونگرایی با اجتماعی بودن، پرحرفی، ابراز وجود و تحریک پذیری مشخص می‌شود. آنها دوست دارند تفکرات و احساسات خود را در هر زمان و هر مکان نشان دهند. برونگراها ارتباط عاطفی عمیق‌تری ایجاد می‌کنند.

چگونه برونگرا باشیم؟

صحبت کردن در جمع‌ها، شرکت در کلاس‌های آموزشی مختلف (مانند کلاس زبان)، پیدا کردن دوستان بیشتر، ابراز تفکرات و احساسات، همۀ این موراد برای تبدیل شدن به فردی برونگرا ضروری هستند.

افراد برونگرا چه ویژگی هایی دارند؟

خصوصیات افراد برونگرا اغلب شامل گرم بودن، هیجانی بودن، تجمل گرایی، تأکید بر خود، نشاط داشتن، پرحرفی، لذت بردن از توجه، توجه به ظاهر، عمل گرایی، دوستانه بودن و ارتباط گرفتن هستند.

چگونه بفهمیم برونگرا هستیم؟

اگر در محل زندگی و کار دوستان زیادی دارید، خیلی راحت حرف می‌زنید و احساسات خود را نشان می‌دهید، می‌توان گفت که فردی برونگرا هستید. اگر خیلی راحت با دیگران اُخت می‌گیرد و از بودن کنار افراد لذت می‌برید، برون گرا هستید.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

1 دیدگاه برای “برونگرایی چیست؟ افراد برون گرا چه ویژگی هایی دارند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *