اهمال کاری چیست

اهمال کاری چیست؟ (پروندهٔ کارهای نیمه‌تمامتان را برای همیشه ببندید!)

اهمال کاری (Procrastination)، چالشی است که همه ما در یک برهۀ زمانی از زندگی آن را تجربه کرده‌ایم. ما با به تعویق انداختن کارهایی که برایمان اهمیت دارد روبه‌رو شده‌ایم، حسابی از دست خودمان حرص خورده‌ایم و حتی گاهی جلوی آیینه با کلماتی خودمان را مورد لطف قرار داده‌ایم!

ما برای اینکه از مبارزه با اهمال کاری پیروز بیرون بیاییم، نیاز داریم که ماهیت و چیستی آن را بشناسیم، با انواع آن آشنا شویم و روش‌های غلبه بر این غول بی‌شاخ‌ودم را به خوبی یاد بگیریم. در این مقاله از مجله بوکاپو تمام آنچه برای این رزم نیاز دارید را یک‌جا برایتان فرآهم کرده‌ایم. پس با ما همراه باشید.

اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری به معنای به تعویق انداختن کارها تا آخرین لحظه یا گذشتن از مهلت انجام آن است. دیکشنری کمبریج آن را این‌گونه معنا کرده است: «به تاخیر انداختن کاری که باید انجام شود، اغلب به این دلیل است که یا کاری ناخوشایند است یا کاری کسل‌کننده.»

مسئله اهمال کاری تنها مربوط به عصر حاضر نیست، بشر قرن‌هاست با پدیده اهمالکاری دست‌و‌پنجه نرم می‌کند. اهمال کاری این‌قدر ریشه تاریخی دارد که فیلسوفان بزرگ یونانی مانند ارسطو و سقراط، کلمه‌ای را برای آن ایجاد کردند: آکراسیا

اهمال کاری یکی از اصلی‌ترین موانعی است که ما را از بلند شدن، تصمیم‌گیری درست و زندگی رویایی که برای خودمان تصور کرده‌ایم باز می‌دارد.

مطالعات اخیر نشان داده است که مردم بیشتر از کارهایی که انجام نداده‌اند، احساس پشیمانی می‌کنند تا کارهایی که انجام داده‌اند؛ علاوه بر این، پشیمانی ناشی از فرصت‌ های از دست ‌رفته کار راحتی نیست.

تمام این احساسات و سرزنش‌های درونی در گوشه‌ای از ذهن ما کمین کرده‌اند تا به محض خطای دوباره، آزارمان دهند.

ضررهای اهمال کاریگاهی می‌بینیم که فرصت‌ها در مشت ما هستند اما نمی‌توانیم به آن‌ها برسیم. وقتی اهمال کاری می‌کنیم در حقیقت عمرمان را تلف می‌کنیم، در حالی که می‌توانیم از آن برای سرمایه‌گذاری روی چیزهایی که به زندگی معنا می‌دهد استفاده کنیم.

اگر بتوانیم بر اهمالکاری، این حریفِ چغر بَدْبَدن غلبه کنیم، قادر خواهیم بود، کارهای بیشتری را انجام دهیم، پتانسیل‌های درونی خود را آزاد کنیم و به مرحله شکوفایی و کمال برسانیم.

شرایط جهان امروز بسیار مناسب اهمال کاری است و روش های غلبه بر اهمال کاری یکی از بهترین و مهم‌ترین مهارت‌هایی است که باید یاد بگیریم تا بتوانیم به مبارزه با آن برویم.

روانشناسی اهمال کاری

تحقیقات روان‌شناسی به پدیده‌ای به نام «ناسازگاری زمانی» رسیده است که نشان می‌دهد چرا علی‌رغم تلاش و نیت ما برای انجام کارها در ورطۀ اهمال گرایی می‌افتیم.

ناسازگاری زمانی، به این نکته اشاره دارد که مغز انسان برای پاداش‌های فوری نسبت به پاداش‌هایی که در آینده قرار است دریافت کند، ارزش بیشتری قائل است.

برای این‌که دچار این پدیده نشویم بهتر است انواع و روش‌های غلبه بر اهمال کاری را بشناسیم:

انواع اهمال کاری را بیشتر بشناسید

افراد اهمال کار را به شش دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • نگران
  • کمال‌گرا
  • افراطی
  • بحران‌ساز
  • رویاپرداز
  • نافرمان  
  • اهمال کار نگران

این دسته از افراد کارها و وظایف مهم و سخت را شروع نمی‌کنند، زیرا اعتقاد دارند که از پس آن برنمی‌آیند و می‌ترسند که موفق نشوند.

آن‌ها این‌قدر به شکست فکر می‌کنند که دچار اضطراب و استرس می‌شوند. گاهی در نقش کاراکتر گلام در کارتون سفرهای گالیور فرو می‌روند و مدام به خودشان می‌گویند:

«من می‌دونم نمی‌شه، من می‌دونم موفق نمی‌شم، من می‌دونم…». جمله‌ای که ورد زبان این افراد است این است: «من می‌دونم نمی‌تونم چون که…»

مسئله مهمی که نباید فراموش کنیم این است که اگر شروع نکنیم، شکست ما تضمین شده است! پس باید هرچه سریع‌تر شروع کنیم؛ برای خلاص‌شدن از فکرهای منفی هم پیشنهاد می‌کنیم خلاصه کتاب شفای زندگی از لوییز هی را حتما بخوانید.

انواع اهمال کاری

  • اهمال کاری و کمال گرایی، اهمال‌کارِ کمال‌گرا

این دسته از افراد شبیه دستۀ بالایی هستند؛ افراد کمال‌گرا به‌دلیل ترس از شکست، کار مورد نظر را انجام نمی‌دهند. با این حال، شکست اصلی برای افراد کمال‌گرا برابر است با انجام ندادن کامل و دقیق کارها.

چیزی که در ذهن کمال‌گراها، اهمال کاری و کمال گرایی را به هم پیوند می‌دهد، جمله‌ای شبیه به این جمله است: «اگه قراره این کار رو به بهترین شکل انجام ندم، بهتره اصلا انجامش ندم!»

یک مثال خوب برای این دسته، افرادی هستند که برای شروع یک کسب ‌و کار کوچک نیز منتظر هستند تا تمام چیزها عالی و سازماندهی شده باشد، تا صددرصد امکانات فراهم نشود، کار را شروع نمی‌کنند.

درواقع از نبرد انجام نداده، شکست می‌خورند! بیشتر کارآفرینان موفق حتی در شرایطی که همه‌چیز عالی نیست به فعالیتشان ادامه می‌دهند و در آینده برای رفع نواقص کارشان برنامه‌ریزی و تلاش می‌کنند.

یک نمونه از این کارآفرینان موفق ریچارد برانسون است. او در کتاب زندگی‌نامه‌اش یافتن بکارت من توصیه عجیبی به ما می‌کند، او می‌گوید که اگر کسی فرصت شگفت‌انگیزی را به شما پیشنهاد داد و شما نمی‌دانید آن را چطور انجام دهید، در ابتدا بله بگویید و سپس چگونگی انجام آن را یاد بگیرید!

یا یک مثال دیگر افرادی هستند که وقتی می‌خواهند یک مهارت را یاد بگیرند تا تمام دوره‌های آموزشی و کتاب‌های مرتبط را تهیه نکنند، آن‌ها را نبینند و نخوانند شروع به کار نمی‌کنند.

تنها آسیبی که از کمال خواهی به ما می‌رسد، از دست دادن فرصت‌هایمان نیست. اتفاقات مخرب دیگر مانند احساس افسردگی، تعمیم‌های افراطی، فاجعه‌سازی، وسواس و … از صدمه‌های حسرت‌آفرین کمال‌طلبی است که رز شافران ریشه تمام آن‌ها را به خوبی در خلاصه کتاب غلبه بر کمال خواهی در بوکاپو توضیح داده است.

پیشنهاد می‌کنیم در اولین فرصت آن را مطالعه کنید و با روی تاریک کمال طلبی آشنا شوید. از آنجایی که جهان امروز بر پایه سرعت است و سرعت دلیل آشفتگی و بی‌نظمی است، شرایط ایدئال برای کمال‌گراها کمتر به وجود می‌آید.

کمال گرایی چطور مانع پیشرفت‌تان می‌شود؟ (و چگونه از شرش خلاص شوید) پیشنهاد مطالعه: کمال گرایی چطور مانع پیشرفت‌تان می‌شود؟ (و چگونه از شرش خلاص شوید)
  • اهمال کار افراطی

سومین دسته از اهمال‌کارها، کسانی هستند که با تسک‌ها و کارهای مختلف سر خود را شلوغ کرده‌اند و همیشه با اضطراب تمام نکردن همۀ کارها دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این افراد چون تعداد زیادی از کارها را باید انجام بدهند، در اولویت‌بندی وظایف مهم دچار مشکل می‌شوند و در نتیجه نمی‌توانند کارها را به‌موقع انجام دهند.

باورهای اشتباه درباره اهمال کاریروشن است که علت این نوع از اهمال کاری در مهارت مدیریت زمان و برنامه‌ریزی واقع بینانه برای انجام کارها پنهان شده است. افزایش بهره وری و مدیریت زمان مهارتی آموختنی است که کتاب‌ها بهترین استاد آن هستند.

اگر با لیست بلندبالایی از کارهای خط نخورده در پایان روز خودتان را ناامید می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم قدم اول برای برنامه‌ریزی اصولی را با مطالعه کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال بردارید.

  • اهمال کار بحران‌ساز

بحران‌سازها اعتقاد دارند برای انجام وظایف نیاز به انگیزه دارند؛ آن‌ها به استرس و فشاری نیاز دارند که به کار دقیقه نودی اختصاص دارد. آن‌ها معتقدند بدون این فشار، نمی‌توانند بهترین عملکرد خود را ارائه دهند.

آن‌ها برای رفع خستگی نیاز به فشار دارند. اما یک مسئله‌ای وجود دارد! ما در کدام حالت بهترین عملکرد و نتیجه را می‌گیریم؟ وقتی که در لحظات آخر کار را شروع می‌کنیم یا یک بازۀ زمانی معقول برای انجام کار داریم؟

کیفیت و بهره‌وری کدام کار بالاتر است؟ از دیدگاه اهمال کاران بحران ساز احتمالا جواب مشخص است. اما عادت دادن ذهنتان به کار در شرایط بحرانی و استرس‌زای دقیقه نود، یعنی عادت کردن به اینکه انگیزه اصلی‌تان، استرس باشد!

به این ترتیب روی بسیاری از دارایی‌های ارزشمندتان مانند سلامتی، اعتبار و عملکرد ریسک می کنید. دان جوزف گوی در کتاب پایان استرس برای برنامه‌ریزی مجدد مغز، در ۴ قدم کمکتان می‌کند.

  • رویاپرداز

رویاپردازها فکر می‌کنند برای رسیدن به آنچه می‌خواهند نباید تلاش کنند بلکه فکر می‌کنند آن مورد باید از آسمان در دامان آن‌ها ببارد! فکر اینکه برای رسیدن به خواسته‌هایشان باید کاری بکنند، آن‌ها را خسته یا ناامید می‌کند.

زیرا آن‌ها به جملۀ «من برای تحقق رویاهایم نباید کار کنم»، اعتقاد راسخ دارند. همۀ ما تا حدودی رویاپرداز بوده‌ایم یا هستیم و آن را تجربه کرده‌ایم.

  • نافرمان

فرض کنیم این موقعیت برای ما پیش آمده است: رییس یا مدیر شرکت یک کار ساده، پیش‌پاافتاده یا احمقانه‌ای را به ما محول کرده است. ما فکر می‌کنیم این کار ارزش وقت گذاشتن ندارد، عصبانی و حتی شاید دلخور می‌شویم که چرا این کار ساده را به ما محول کرده است.

همین موضوع باعث می‌شود اهمال کاری کنیم و برای انجام کارهای دیگری که فکر می‌کنیم مهم‌تر است، انجام این کار را به تعویق بیندازیم.

اما نکته‌ای که در اینجا فراموش شده این است که در نهایت باید آن را انجام دهیم زیرا این رییس ما بوده که دستورش را صادر کرده! تقریبا همۀ ما این موضوع را به‌نحوی تجربه کرده‌ایم. نوجوانانِ در سن غرور و سربازان، بیشتر از بقیه دچار این نوع اهمال کاری می‌شوند.

زیربنای این نوع اهمال کاری احساس سرخوردگی و خشم است و زیربنای این خشم، باور به این جمله است: «من نباید این کار را انجام دهم.»

کنترل خشم – ۱۰ راهکار عملی برای غلبه بر خشم پیشنهاد مطالعه: کنترل خشم – ۱۰ راهکار عملی برای غلبه بر خشم

اهمال کاری تحصیلی

آمار نشان می‌دهد بیش از ۲۰ درصد افراد بزرگسال، اهمال‌کاری را تجربه می‌کنند. این میزان در بین دانشجویان بیشتر می‌شود و به ۸۵ تا ۹۰ درصد می‌رسد.

از میان ۸۵ تا ۹۰ درصد از دانشجویانی که اهمال‌کاری می‌کنند، ۷۵ درصد آن‌ها خودشان را اهمال‌کار می‌دانند، اما به طور کلی می‌توان گفت ۵۰ درصد دانشجویانْ اهمال‌کاری پیوسته و مشکل‌ساز دارند.

دلایل اهمال کاری تحصیلی

دلایل اهمال کاری: چرا اهمال کاری می‌کنیم؟

اکثر افراد تصور می‌کنند که تقویت اراده، عامل اصلی برطرف کردن اهمال کاری است اما در بیشتر مواقع این انگیزه درونی ماست که به ما کمک می‌کند بر عادت به تعویق انداختن کارهای روزمرّه فائق بیاییم.

عمده دلایل اهمال کاری عبارت‌اند از:

  1. فلج تصمیم‌گیری

تعداد فرصت‌هایی که در دنیای امروز با آن روبرو می‌شویم، خیره‌کننده است. جامعه مدرن امروز معتقد است که هر چه مردم آزادتر باشند، شادتر خواهند بود و امید به زندگی‌شان بالاتر می‌رود، اگر این حرف درست باشد پس چرا مردم امروز نسبت به جوامع گذشته به‌طرز قابل توجهی حساس شادی کمتری می‌کنند؟

زیرا هر چه آزادی عمل و تعداد فرصت‌ها بیشتر باشد، تصمیم‌گیری و انجام کار سخت‌تر می‌شود و در برزخ تصمیم‌گیری سردرگم می‌شویم. دقیقا همان موضوع مهمی که بری شوارتز در کتاب پارادوکس انتخاب بازگو کرده و با ارائه راهکارهای عملی و موثر به مخاطبش برای تصمیم‌گیری راحت‌تر و فرصت‌سوزی کمتر کمک می‌کند.

پس از مطالعه این کتاب می‌توانید بهتر تصمیم بگیرید که چه چیزی برای ما ضروری است؟ کدام انتخاب ضروری نیست؟ این تصمیم درست است؟ نکند این تصمیمم غلط باشد؟

تمام این‌ها باعث می‌شود که انگیزه انجام هر کاری در ما فروکش کند و در بیابان تصمیم‌گیری تنها به تماشای سراب بنشینیم و اهمال کاری مثل یک مار کشنده به سراغمان بیاید. حالا چه کار باید کرد؟

  1. نادیده گرفتن ارزش زمان

همه یک زمانی به دنیا آمدیم و متاسفانه چه بخواهیم، چه نخواهیم در مقطعی فرشته مرگ به سراغمان می‌آید. و این یعنی همۀ ما یک زمان محدود و مشخصی را برای زندگی در این کرۀ خاکی داریم.

نادیده گرفتن ارزش زمان از دلایل مهم اهمال کاری استبا توجه به این شاید مزخرف‌ترین ضرب‌المثلی که همه ما شنیده‌ایم این است: «وقت طلاست»، در حالی که اگر به اندازه تمام کوه‌های دنیا طلا بدهیم، نمی‌توانیم حتی یک ثانیه از زندگی را بخریم یا آن را به عقب برگردانیم!

هر ثانیه‌ای که با اهمال کاری تلف می‌کنیم برای همیشه از بین می‌رود. آگاهی از اینکه زندگی محدود است، ما را به سمت مدیریت بهتر و دقیق‌تر زمان هدایت می‌کند و اجازه نمی‌دهد که دچار اهمال کاری شویم.

این باعث می‌شود به این فکر کنیم که باید کارهایی را انجام دهیم که بهترین نتایج را برای ما رقم می‌زنند و در آینده دور یا نزدیک از عدم انجام آن‌ها پشیمان نشویم.

مدیریت زمان چیست و بهترین روش های تقویت این مهارت کدامند؟ پیشنهاد مطالعه: مدیریت زمان چیست و بهترین روش های تقویت این مهارت کدامند؟
  1. عدم انضباط شخصی

می‌توانیم خودانضباطی و خودکنترلی را با دستور دادن به خودمان اجرا کنیم، اما معمولا پیروی از این دستورات، سخت است. این سخت‌بودن، علت اصلی اهمال کاری نیست، اما موردی مهم در اهمالکاری است.

برای داشتن نظم و انضباط شخصی باید انگیزه درستی داشته باشیم، یاد بگیریم عادات مثبت را حفظ کنیم و آن‌ها را توسعه دهیم.

برقراری نظم چالش‌برانگیز و گاهی آزاردهنده است اما نه تا وقتی که از معجزه و هدف آن آگاه باشیم. برای اینکه بدانید چرا داشتن نظم و دیسیپلین یکی از عوامل اصلی موفقیت است، اینجا کلیک کنید.

  1. گرداب شبکه‌های اجتماعی

یکی از مواردی که موجب اهمال کاری به‌خصوص در قشر جوان جامعه می‌شود، پرسه‌زنی بی‌هدف در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه اینستاگرام و توییتر است.

شاید همۀ ما این را تجربه کرده باشیم که با یک هدف خاص مثلا درسی وارد اینستاگرام شده باشیم ولی وقتی به خودمان می‌آییم، می‌بینیم که حدود دو ساعت است که بی‌هدف در اکسپلور در حال دیدن پست‌های مختلف هستیم!

نکته مهمی که کال نیوپورت در کتاب مینیمالیسم دیجیتال به آن اشاره می‌کند و راهکارهایی برای دوری از هرج و مرج و کنترل بی‌نظمی‌های ناشی از ابزارهای دیجیتال در زندگی‌مان ارائه می‌کند.

شبکه های اجتماعی یکی از دلایل اصلی افزایش اهمال کاری

روش های غلبه بر اهمال کاری

برای مبارزه با اهمالکاری روش‌های مختلفی وجود دارد. ما می‌توانیم هر مقدار که می‌خواهیم در مورد نظم و انضباط شخصی، انگیزه، برنامه‌ریزی و مدیریت زمان بیاموزیم.

اما تا وقتی‌که این آموخته‌ها را به کار نبندیم و آن‌ها را جزیی از عادت‌های روزانۀ خودمان قرار ندهیم. چیزی جز یک‌سری اطلاعات بی‌فایده که حجمی از فضای حافظۀ ما را اشغال کرده‌اند، نیستند.

کتاب، مقاله یا ویدئو فقط یک ابزار برای غلبه بر اهمال کاری هستند و این ما هستیم که انتخاب می‌کنیم که آیا از این ابزار برای این مبارزه استفاده کنیم یا نه.

خب حالا ابزار و روش های غلبه بر اهمال کاری چیست؟

  • بینش شخصی

اصلی‌ترین ابزار برای غلبه بر اهمال کاری، بینش شخصی است. این مورد به ما کمک می‌کند تا مهارت‌ها و اولویت‌هایمان را بشناسیم.

چشم‌انداز و بینش شخصی به ما کمک می‌کند تا تلاشمان را روی فعالیت‌های درست متمرکز کنیم، اولویت‌های کاری و شخصی را تعیین کنیم و از جابه‌جایی بی‌مورد و مداوم بین کارها خودداری کنیم.

چگونه انگیزش درونی کنترل رفتارهای ما را به دست می‌گیرد؟ پیشنهاد مطالعه: چگونه انگیزش درونی کنترل رفتارهای ما را به دست می‌گیرد؟
  • لیست کارهای روزانه

لیست‌های بلندبالایی که برای کارهای روزانه می‌نویسیم می‌تواند باعث اهمال کاری شود. دیدن لیست طولانی از وظایف می‌تواند به‌قدری ما را ناامید کند که عطای این وظایف را به لقایشان ببخشیم و میل به کنار گذاشتن و انجام ندادن این وظایف در ما شلعه‌ور شود.

نقش برنامه ریزی برای کاهش اهمال کاری

با این کار مدیریت بهتری روی روزهایمان داریم و درنتیجه استرس و خستگی کمتری را تجربه می‌کنیم و حال دلمان خوش‌تر و بهتر می‌شود. اگر دوست دارید بدانید چگونه می‌شود با استفاده از یک چک‌لیست کارها را به بهترین نحو ممکن به سرانجامی خوش رساند، خلاصه کتاب چک لیست را در بوکاپو مطالعه کنید.

  • لیست عادات

یادگیری عادات جدید، یکی از اساسی‌ترین عناصر رشد فردی است. اگر به کاری عادت کنیم، انجام آن کار، انرژی ذهنی کمتری از ما می‌گیرد. بنابراین یادگیری عادات جدید برای مبازره با اهمالکاری بسیار مهم است.

اما معمولا بین علما، اینکه چه چیزی در یادگیری و ایجاد عادات جدید موثر است، اختلاف انداخته است! داشتن لیست عادات بر اساس تحقیقات علمی در برنامه‌ریزی صحیح، عادت‌های پیگیری و رصد آن‌ها به ما انگیزۀ مضاعف می‌دهد تا در مسیر رشد بمانیم.

  • جلسات یک‌نفره (روبرویی با خود)

بهتر است هر چند وقت یک‌بار، جلسه‌ای یک‌نفره با خودمان تشکیل دهیم. این جلسات می‌تواند در برنامه‌ریزی بلندمدت و نگرش کلی در رشد شخصی ما موثر باشد.

این جلسات بنا شده تا ما را وادار کند که ببینیم اخیراً، چقدر پیشرفت کرده‌ایم یا در کدام نقاط، ضعف داشته‌ایم. در این جلسات باید به این فکر کنیم که دوست داریم در زندگی به کدام سمت برویم و کدام خصوصیت است که مایل هستیم بیش از پیش بهبودش دهیم.

خودشناسی چیست و چگونه خودمان را بهتر بشناسیم؟ پیشنهاد مطالعه: خودشناسی چیست و چگونه خودمان را بهتر بشناسیم؟
  • کتاب خواندن!

کتاب خواندن هم از روش های غلبه بر اهمال کاری است، به شرطی که به نکاتی که می‌خوانیم، عمل کنیم و آن‌ها را وارد برنامه زندگی‌مان کنیم. در قسمت‌های بعدی این مقاله به معرفی چند کتاب در این زمینه می‌پردازیم.

  • مراجعه به روان‌شناس

برخی افراد آن‌قدر دچار اهمال کاری می‌شوند که قادر به انجام کارهای روزانه‌شان نیستند. آن‌ها ممکن است تمایل به توقف این روند داشته باشند اما نمی‌توانند این روند را متوقف کنند.

اهمال کاری به‌خودی‌خود یک بیماری ذهنی نیست، اما اگر کار از حد بگذرد، با سلامت روان ما سروکار دارد و نیاز داریم به روان‌شناس مراجعه کنیم.

تفاوت اهمال کاری و تنبلی

گاهی این دو مقوله را به اشتباه، با هم یکی می‌دانند، اما بین اهمال کاری و تنبلی تفاوت وجود دارد. اهمال کاری به تعویق انداختن یک فرآیند فعال است.

ما در اهمال کاری انتخاب می‌کنیم که به جای یک کار، کار دیگری (حتی خیره شدن به دیوار یا صفحه‌نمایش لپ‌تاپ) انجام دهیم اما تنبلی، نشان‌دهنده بی‌تفاوتی، بی‌تحرکی و عدم تمایل به انجام کار است.

افراد تنبل به‌راحتی آب خوردن هیچ کاری نمی‌کنند و با این موضوع مشکلی ندارند! اما اهمال‌کارها واقعا تمایل دارند کاری را انجام دهند؛ اما نمی‌توانند خود را مجبور به انجام آن کار کنند و از این بابت احساس گناه می‌کنند.

چرخه اهمال کاری

در چرخه اهمال کاری از اینکه کاری را انجام نمی‌دهیم، احساس گناه می‌کنیم و این احساس باعث می‌شود که خود را سرزنش کنیم و به توانمندی‌هایمان شک کنیم. این شک، زیربنای ناامیدی را در وجودمان پی‌ریزی می‌کند و این ناامیدی هم باعث می‌شود که کاری انجام ندهیم!

چرخه اهمال کاری

معرفی کتاب هایی برای غلبه بر اهمال کاری

همانطور که گفته شد، یکی از روش‌های غلبه بر اهمال کاری، کتاب خواندن است. در ادامه به معرفی چند کتاب می‌پردازیم که می‌تواند ما را برای غلبه بر اهمال کاری کمک و راهنمایی کند.

  • راهنمای درمان اهمال کاری

این کتاب داستان جالبی دارد، نویسنده کتاب، مونیکا رامریز باسکو، اعتراف می‌کند که برای شروع نوشتن این کتاب دچار اهمال کاری شده بود و مدام امروز و فردا می‌کرد؛ اینجا بود که فهمید در دام اهمال کاری افتاده است. پس آستین‌ها را بالا زد و یک یاعلی گفت و نوشتن کتاب را شروع کرد!

این کتاب مخصوص افرادی است که مدام در کارهایشان اهمال کاری می‌کنند. کتاب راهنمای درمان اهمال کاری، راه‌هایی عملی برای رهایی از اهمال کاری را پیش روی ما می‌گذارد تا از دام این پدیده خودمان را رها کنیم.

  • عادت‌های اتمی

جیمز کلییر در این کتاب نشان داده است که چگونه یک‌سری عادت‌های کوچک، می‌توانند اثرات بزرگی را در زندگی ایجاد کنند. با خواندن کتاب عادت‌های اتمی می‌توانیم با ایجاد این عادت‌های کوچک به جنگ اهمال کاری برویم.

  • قانون ۵ ثانیه

مل رابینز  نویسنده کتاب قانون ۵ ثانیه معتقد است که برای کنار گذاشتن ترس‌ها و انجام کارهای خارق‌العاده به تنها چیزی که نیاز داریم این است: ۵، ۴، ۳، ۲، ۱! فقط پنج ثانیه طول می‌کشد تا تردیدها و اهمال کاری را کنار بگذاریم و دست‌به‌کار شویم.

  • چگونه کمال گرا نباشیم

در بالا اشاره کردیم که کمال‌گرایی یکی از انواع اهمال کاری است و آسیب‌ها و ضررهای آن را توضیح دادیم. اکنون با مطالعه کتاب چگونه کمال گرا نباشیم و استفاده از تمرین‌ها و راهکارهای موثرش می‌توانیم با این پدیده مبارزه کنیم و از شر آن خلاص شویم.

  • عادت به اکنون

اگر فقط یک کتاب در مورد اهمال کاری بخوانید، کتاب عادت به اکنون می‌تواند بهترین گزینه باشد. نیل فیور در این کتاب ریشه‌های احتمالی اهمال‌کاری را توضیح می دهد.

سپس با راهکارهای طلایی قانعتان می‌کند آینده‌ای که برای به تعویق انداختن کارهایتان روی آن حساب می‌کنید، وجود ندارد! تنها لحظه اکنون است که باید آن را دریابید.

  • اصل ۸۰-۲۰

ریچارد کاچ با معرفی اصل ۸۰-۲۰ یا اصل پارتو به ما کمک تا با تلاش کمتر به دستاوردهای بزرگتری دست پیدا کنیم. کتاب اصل ۸۰-۲۰ به همه افراد از جمله اهمال‌کارها کمک می‌کند تا با انرژی کمتر به بهره‌وری بیشتری در زندگی دست پیدا کنند.

منتظر هیچ چیز نباش! فقط دست‌به‌کار شو!

در این مقاله با اهمال کاری، انواع و روش های غلبه بر اهمال کاری آشنا شدیم. همانطور که بالاتر گفتیم تا وقتی این دانسته‌ها را به‌کار نگیریم، چیزی جز یک بار اضافه در انبار حافظۀ ما نیستند.

پس بیایید دست‌به‌کار شویم و این نکات را رعایت کنیم تا دست‌کم، کمتر دچار اهمال کاری شویم. همانطور که گفتیم، کتاب، یکی از ابزارهای ما در این جنگ تمام‌عیار است. با مراجعه به وب‌سایت بوکاپو می‌توانید به ابزارهای جنگی بی‌شماری دسترسی داشته باشید.

سوالات متداول
آیا اهمال کاری همان تنبلی است؟

اهمال کاری با تنبلی متفاوت است. در اهمال کاری ما با انجام یک کار، کار دیگری را به تعویق می‌اندازیم ولی تنبلی، نشان‌دهنده بی‌تفاوتی، بی‌تحرکی و عدم تمایل به انجام کار است.

اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری به معنای به تعویق انداختن کارها تا آخرین لحظه یا گذشتن از مهلت انجام آن است. اهمال کاری از اصلی‌ترین موانعی است که ما را از بلند شدن، تصمیم‌گیری و رسیدن به اهداف درست باز می‌دارد.

آیا اهمال کاری بیماری است؟

برخی آن‌قدر اهمال کاری می‌کنند که قادر به انجام کارهای روزانه‌شان نیستند. آن‌ها ممکن است تمایل به توقف این روند داشته باشند اما نمی‌توانند. اهمال کاری به‌خودی‌خود یک بیماری ذهنی نیست، اما اگر کار از حد بگذرد، به روان‌شناس نیاز است.

روش های غلبه بر اهمال کاری چیست؟

روش‌های متعددی برای غلبه بر اهمال کاری وجود دارد. اما رسیدن به بینش شخصی، اصلاح لیست کارهای روزانه، ایجاد لیست عادت‌ها، جلسه با خود و خواندن کتاب‌هایی که در زمینه اهمال کاری وجود دارد، در مبارزه با اهمالکاری کارگشا است.

تفاوت اهمال کاری و کمال گرایی چیست؟

درواقع کمال گرایی نوعی از اهمال کاری است. کمال‌گراها وقتی نتوانند کاری را درست و دقیق انجام دهند، دچار اهمال کاری می‌شوند.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید:

One thought on “اهمال کاری چیست؟ (پروندهٔ کارهای نیمه‌تمامتان را برای همیشه ببندید!)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *